autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

поясните преимущества керамического обогревателя (6/6)

пользователь **
65 лет, Киев
С нами с 05.11.2001

Re: поясните преимущества керамического обогревателя [Re: GreenMile]
      25 августа 2022 в 13:43 Гілками

GreenMile 25.08.2022 13:18 пишет:

alex_b 25.08.2022 12:51 пишет:

keen 25.08.2022 11:02 пишет:

В ответ на:

...

користуюсь біокаміном вже близько 10 років, моє імхо це предмет інтер"єру, яким при бажанні можна обігрітися, тобто тепло він дає на невеличку площу, але це економічно невигідно (паливо недешеве) та некомфортно. Некомфортно через те, що продукти згоряння не виводяться, а залишаються у кімнаті, і через годину воно вже сильно відчувається.

ГГГ, вспомнил давний эпизод. Заинтересовался в спецгамазине биокамином. Не для обогрева, конечно. Цена у него некислая была. В конце разговора с продавцом я спрашиваю:"Я буду лить туда обычный спирт из аптеки?"
Продавец:"В принципе можете, но мы вам предлагаем абсолютно специальный, суперэкологичный спирт из кокосов...это бомба, поверьте."
Я:"Так это у вас какой-то необычный спирт за такие дурацкие деньги?"
Продавец:какой же вы тупой"Этиловый, но он же из кокосов...."

Продаван дурак просто. Спиртом (медицинским) в принципе топить можно, просто цвет огня будет синий, а не желтый. Учитывая, что биокамин - это про визуальное восприятие, то сомнительное мероприятие А если обычным спиртом топить (некоторые даже самогоном пытались), то там еще всякое гэ содержится которые будет сгорать со всеми вытекающими.

Биокаминами торгуем? Я немножко еще и химик, так что на впаривание спецэкоспирта из кокосов не ведусь. В аптеке продается нормальный 96 процентный спирт, а не самогон. Безхо всяких вытекающих и втекающих. И он горит синим пламенем. У метанола будет более зеленоватый оттенок пламени. Желтый дадут натриевые соли. Ну там всякая грязь из кАкосов, возможно.
Вам биокамин или любовацца?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

25 августа 2022 в 13:45 Гілками

keen 25.08.2022 11:02 пишет:

В ответ на:

...

користуюсь біокаміном вже близько 10 років, моє імхо це предмет інтер"єру, яким при бажанні можна обігрітися, тобто тепло він дає на невеличку площу, але це економічно невигідно (паливо недешеве) та некомфортно. Некомфортно через те, що продукти згоряння не виводяться, а залишаються у кімнаті, і через годину воно вже сильно відчувається.

ГГГ, вспомнил давний эпизод. Заинтересовался в спецгамазине биокамином. Не для обогрева, конечно. Цена у него некислая была. В конце разговора с продавцом я спрашиваю:"Я буду лить туда обычный спирт из аптеки?"
Продавец:"В принципе можете, но мы вам предлагаем абсолютно специальный, суперэкологичный спирт из кокосов...это бомба, поверьте."

Продаван дурак просто. Спиртом (медицинским) в принципе топить можно, просто цвет огня будет синий, а не желтый. Учитывая, что биокамин - это про визуальное восприятие, то сомнительное мероприятие А если обычным спиртом топить (некоторые даже самогоном пытались), то там еще всякое гэ содержится которые будет сгорать со всеми вытекающими.

отож, там домішки роблять полум"я красивим. В принципі я знаходив рецепт самостійного виготовлення цього палива зі спирту, але враховуючи частоту використання, немає ніякого сенсу заморочуватися з цим.

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: поясните преимущества керамического обогревателя [Re: alex_b]
      25 августа 2022 в 13:52 Гілками

alex_b 25.08.2022 13:43 пишет:

В ответ на:

...

Биокаминами торгуем? Я немножко еще и химик, так что на впаривание спецэкоспирта из кокосов не ведусь. В аптеке продается нормальный 96 процентный спирт, а не самогон. Безхо всяких вытекающих и втекающих. И он горит синим пламенем. У метанола будет более зеленоватый оттенок пламени. Желтый дадут натриевые соли. Ну там всякая грязь из кАкосов, возможно.
Вам биокамин или любовацца?

Че ты такой агрессивный? Ты вообще читаешь, что написано или чукча не читатель? Я и написал, что медицинским спиртом топить можно просто цвет огня будет не тот который задумывался.
Ну и биоэтанол для камина стоит 80-100 грн/литр, медицинский спирт 150-200 грн/литр, ну и?

И да, биокамин - это как раз именно про любоваться, это его основное и единственное назначение. Отвалить кучу денег за тушку, а потом экономить 3 копейки на топливе?

Змінено GreenMile (14:00 25/08/2022)

пользователь **
65 лет, Киев
С нами с 05.11.2001

25 августа 2022 в 14:00 Гілками

Сорри, если я вдруг нагрубил, просто и у меня и у продавана речь шла об одном и том же этаноле.
"только крутон может стоить 8 долларов, а гренка - нет!" (с)

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

25 августа 2022 в 14:02 Гілками

GreenMile 25.08.2022 13:26 пишет:

Есть как минимум соседи сверху и снизу.

В мене останній поверх. Нема зверху сусідів, квартирою нижче зазвичай ніхто не живе, опалення перекрите (сусіди знизу живуть у приватному будинку десь в іншій області, доходів судячи з усього, вистачає щоб не здавати квартиру). Гривень 300 на місяць йде на теплу підлогу, щоб тримати температуру підлоги на рівні температури повітря (там десь на 1-2 градуси різниця якщо не підтримувати, але й це некомфортно).

Звичайно технічні приміщення тепліші за вулицю, але все одно їх температура взимку менша температуру в квартирі, то вхідні перетоки тепла мають місце тільки влітку.

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: поясните преимущества керамического обогревателя [Re: alex_b]
      25 августа 2022 в 14:05 Гілками

alex_b 25.08.2022 14:00 пишет:

Сорри, если я вдруг нагрубил, просто и у меня и у продавана речь шла об одном и том же этаноле.
"только крутон может стоить 8 долларов, а гренка - нет!" (с)

Так я и говорю, что продаван дурак и нес дичь вместо того, чтоб просто сказать, что биоэтанол не вредит природе топливо имеет примеси для создания цвета пламени.
Вспомнился старый боян про консультанта и что "вентилятор в микроволновке разгоняет микроволны"

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

Re: поясните преимущества керамического обогревателя [Re: DKTigra]
      25 августа 2022 в 15:07 Гілками

DKTigra 25.08.2022 12:05 пишет:

maksym 25.08.2022 08:23 пишет:

В квартирах регулювання може давати ефект ще і за рахунок сусідів. Знижену температуру забезпечує не котел в квартирі, а перетоки.

В мене більшою частиною стіни квартири межують з неопалювальними технічними приміщеннями (специфічний проект будинку). Та й в сусідів, коли я заходив до них, або вони заходили до нас - температура нижча за ту, що в мене.

Регулювання день/ніч 21/19 при 0 за бортом дасть приблизно 5% ефект. Якщо більше - сусіди.

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

Re: поясните преимущества керамического обогревателя [Re: maksym]
      25 августа 2022 в 20:23 Гілками

maksym 25.08.2022 15:07 пишет:

Регулювання день/ніч 21/19 при 0 за бортом дасть приблизно 5% ефект. Якщо більше - сусіди.

Ні.

Такий режим я наводив як приклад. До корони в мене в будні дні 21 градус фактично був 2 години зранку (1 година на прогрів, 1 година - стала температура, потім опалення вимикалось та годину тепла ще вистачало) та 6 годин увечорі. Тобто приблизно 2/3 часу в мене підтримувалась нижча температура. На вихідних - майже навпаки.

З сусідів нема чого брати, бо по сусідах знизу - тепла підлога для підтримання температури періодично вмикається, якщо б щось перетікало - не вмикалась би, не було б потреби, а у сусідів за стінами холодніше ніж в мене й за моїми відчуттями, й за їхніми словами

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

Re: поясните преимущества керамического обогревателя [Re: DKTigra]
      25 августа 2022 в 22:26 Гілками

DKTigra 25.08.2022 20:23 пишет:

maksym 25.08.2022 15:07 пишет:

Ні.

Такий режим я наводив як приклад. До корони в мене в будні дні 21 градус фактично був 2 години зранку (1 година на прогрів, 1 година - стала температура, потім опалення вимикалось та годину тепла ще вистачало) та 6 годин увечорі. Тобто приблизно 2/3 часу в мене підтримувалась нижча температура. На вихідних - майже навпаки.

З сусідів нема чого брати, бо по сусідах знизу - тепла підлога для підтримання температури періодично вмикається, якщо б щось перетікало - не вмикалась би, не було б потреби, а у сусідів за стінами холодніше ніж в мене й за моїми відчуттями, й за їхніми словами

А скільки?
При 21 різниця температури 21 град, при 19 - 19. Маємо зниження тепловтрат на 10% Макс. Потім ці 10% зменшуються залежно від кількості часу на 21.

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

26 августа 2022 в 00:04 Гілками

maksym 25.08.2022 22:26 пишет:

А скільки?
При 21 різниця температури 21 град, при 19 - 19. Маємо зниження тепловтрат на 10% Макс. Потім ці 10% зменшуються залежно від кількості часу на 21.

Згоден. Спробую знайти платіжки за той час та передивитися, можливо я десь помилився при розрахунках, це треба за доковідний період передивитися, бо після нього режими використання приміщень змінились завдяки роботі вдома більшу частину часу.

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

Re: поясните преимущества керамического обогревателя [Re: Рост]
      26 августа 2022 в 00:12 Гілками

Рост 25.08.2022 13:20 пишет:

Я не зрозумів. +19/+17 - це день-ніч, чи дельта?
Бо якщо дельта, то це ж геть некомфортно! Для мене різниця в один градус уже погано. Тобто, якщо стоїть +20/+19, то коли опускається до 19, уже відчуваєш, що прохолодно. Тому в мене максимальна дельта 0,5С.

День-ніч. 1 градус різниці я не відчуваю, крім межі десь між 15 та 16 градусами, коли за хвилин 20 - півгодини починають або не починають мерзнути руки при роботі за комп'ютером.
В ответ на:

Якщо для тебе два (!) градуси дельта нормально, то у нас зовсім різне поняття теплового комфорту

Для мене тепловий комфорт - +23-+24, коли комфортно ходити у майці та шортах Але взимку, як на мене, це не є доцільним. А ось спати мені комфортніше при +17 ніж при +19 та +21.

jia
Мальчик-одуванчик **
Киев
С нами с 08.12.2006

26 августа 2022 в 12:53 Гілками

maksym 24.08.2022 09:32 пишет:

так да не так. Тут вже писали вище - при опаленні можна підходити з точки зору комфорта людини, яке досягається проміневою частиною. В цьому випадку температуру повітря можна тримати нижче (10-15 град), тим самим знижуючи тепловтрати приміщення. Але у побутовому секторі такій підхід себе не виправдовує. Суттєві градієнти температур, неможливо забезпечити комфорт усюди. Умовно зайшов "у тінь" від шкафа - а там +10. Або голова гаряча, а дупа мерзне.

І конвекція!
Дома вона повинна бути інакше голова гаряча, а дупа мерзне

старожил ***
С нами с 25.11.2014

Re: поясните преимущества керамического обогревателя [Re: voge]
      26 августа 2022 в 14:41 Гілками

Дуже дякую за коментарі по біокамінам! Радію що воно не гріє

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
0 користувачів і 32 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 7243

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія