У мене була стьобна. Назовні тіковий чохол а усередині замість синтетичного волокна, як зараз роблять, було розпущене хутро вівці. Тхнуло вівцею поки не віддав родичу на пасіку вулики узимку обертати.
Mutant 30.08.2022 18:04 пишет: Клічко сказав готуватись до холодної зими. Хочу оновити ковдри. Підкажіть хто знає виробника та модель товстої та теплої ковдри. Бажано з гіпоалергенних матеріалів. Бо щось гарні маркетингові фотки на сайтах не йдуть на віру.
в мене електричне простирадло з регулюванням температури. дуже зручна штука.
жере 40 Вт*ч, але з нею тепло, навіть коли у кімнаті +14. Перевіряв навіть при +9. Теж комфортно. Але при +9 просто знаходитись в квартирі не дуже комфортно
актуально для тих, у кого в багатоквартирному будинку зі слабкою проводкою і централізованим опаленням. Навантаження на елктромережу мінімальне, витрати теж мінімальні
PS про всяк випадок задумався про спальний туристичний мішок. Давно хотів зимову модель з екстремальним режимом орієнтовно до -30...-35 , Але постійно жаба давила, бо зимовий туризм не дуже то й моє. А зараз такий "чудовий" привід купити з'явився
Неприємний запах від цих ковдр навіть з роками не вивітрюється.
то совкові в клітинку.
а сучасні, жодна не воняє, у дружини верблюжа, у мене овеча від Ярослав
У мене була стьобна. Назовні тіковий чохол а усередині замість синтетичного волокна, як зараз роблять, було розпущене хутро вівці. Тхнуло вівцею поки не віддав родичу на пасіку вулики узимку обертати.
Саме такою від Білана користуємось, замість синтетики використовується вовна, але все одно в ній є якійсь незначний відсоток синтетичних кульок, вони захишають від "збивання" вовни. Щодо запаху, я дуже чутливий до запахів, але від ковдри жодного запаху немає. А ось ковдри з Закарпаття навіт в квартиру не можу занести, запах є. Лише одного разу з Закарпаття мені привезли овечу шкуру без запаха,і прослужила вона мені років за 10 - 12 точно.
Не знаю яка у вас була ковдра, в мене нічого не смердить, напевно навчилися обробляти вовну перед використанням. І ні хто не забороняє, перед купівлею, її просто понюхати, які проблеми? Я говорю ось про такі ковдри Ковдра стьобана (бязь/овеча вовна) ТМ "Ярослав"
Не знаю яка у вас була ковдра, в мене нічого не смердить, напевно навчилися обробляти вовну перед використанням. І ні хто не забороняє, перед купівлею, її просто понюхати, які проблеми? Я говорю ось про такі ковдри Ковдра стьобана (бязь/овеча вовна) ТМ "Ярослав"
Я не розумію який сенс у такій ковдрі? Реально ковдра виконує функцію теплоізолятора. Тобто отака стьобна ковдра буде однаково теплоізолювати людину незалежно від того що у неї усередині: вовна чи якийсь полімер. Набивка виконує виключно функцію «каркасу» який формує шар повітря всередині ковдри. А якщо так нащо та вовна. Сучасні синтетичні волокна значно зручніші у використанні.
Я не розумію який сенс у такій ковдрі? Реально ковдра виконує функцію теплоізолятора. Тобто отака стьобна ковдра буде однаково теплоізолювати людину незалежно від того що у неї усередині: вовна чи якийсь полімер. Набивка виконує виключно функцію «каркасу» який формує шар повітря всередині ковдри. А якщо так нащо та вовна. Сучасні синтетичні волокна значно зручніші у використанні.
Полностью синтетические носки или трусы очень удобны..... )))
Я не турист от слова совсем. НО, иногда приходилось спать в холодном (около +2..+5 градусов) помещении. Задолбался я с этими одеялами всякими и купил себе спальник (раскладывающийся в одеяло, средней цены). Переборщил чуток, взял зону комфорта -9. (В жилых домах таких температур не бывает). И я офигел- просто приятное тепло внутри, АБСОЛЮТНО НЕ ПАРИТ... Легкое, приятное на ощупь.... Очень рекомендую такой вариант для приобретения. НО, щас такой стоит больше 2000 грн. при температуре комфорта 6 град. - бум престарелым родителям покупать. А шо делать? Зима близко
Синтетика ДЛЯ ЭТОГО ПРЕДНАЗНАЧЕННАЯ в разы отводит влагу лучше,- не парит вообще. За рубежом встречал синтетические футболки на много дороже натуральных
voge 06.09.2022 19:28 пишет: Синтетика ДЛЯ ЭТОГО ПРЕДНАЗНАЧЕННАЯ в разы отводит влагу лучше,- не парит вообще. За рубежом встречал синтетические футболки на много дороже натуральных
Нит. Натуральное оно разное. Бавовна -она очень натуральная ,но она совершенно не отводит влагу а наоборот удерживает и считается худшим материалом для нижнего слоя. Лучшая -правильная шерсть мерино. Из теплоизоляторов лучший - гусиный( утиный) пух. Синтетика, даже самая самая современная и лучшая до показатей мерино и пуха не дотягивает. При том, что по стоимости да , сопоставима.
даю заднюю, про шерсть мерино загуглил.... топик-стартер, наверное, не имел ввиду одеяла такого уровня Так разговор заканчивается,- ЦЕНОЙ? пробовавши,- я за НЕ бюджетный спальник комфортом около +(5-9)