дивлячись яка. у мене 3 кнопки вибору міцності кави: мало, нормально і стронг. І все. Вода регулюється хоч 10 мл постав, хоч кнопкою прикина наливати. Молоко подається з ємності відкрив кран - закрив кран, скільки там мл фіг його знає, на око нафігачив у склянку і супер, чого їх там має бути саме 160
GreenMile 28.02.2025 13:24 пишет: Остановить налив кофе нажатием кнопки За все не скажу, но в моей можно отдельно досрочно прекратить как налив кофе, так и налив молока при готовке любого напитка. Но вообще, покупать рожковую кофеварку и пропускать хоть 10мл воды через 30г кофе Автоматы рассчитаны на широкую аудиторию, в основном люди пьют 7-9г на порцию, так делают в большинстве кофеен, а кому надо, чтоб глаза вылезали - выбирать кофеварку с соответствующими возможностями.
Нормальне еспресо це 12-15гр на 40мл. Це як на мене. Точно не менше 12.
Нет, классический эспрессо это 7г на 30мл воды. Большинство кофеен, в которых толпы народа - 7-9 грамм варят, как я сказал выше. На это намекают и пердустановки кофемашин, все что ближе к 12-14 это уже "крепкий-сверхкрепкий" и его вариации. То, что тебе нравится более крепкий - на здоровье, я 12 грамм пить не могу, например, свежеобжаренного, да.
AlexBolo 28.02.2025 13:31 пишет: , як не дівно, мій автомат може зробити хоч 16гр хоч 8. І без усіляких гемороів з прибиранням чашок чи натисканням кнопок для закінчення.
В один помол 16 грамм? Не верю В два помола - да, нивоны/мелиты делают, но такое я могу и на своей древней делонге сделать, два раза нажать кнопку мне не тяжело
Виникло питання. Машинка Меліта має 5 ступеней помолу, але регулятор заклеєний етикеткою з попередженням не лізти туди, поки не буде 1000 порцій, або приблизно рік експлуатації. Дивакувато якось? Чи то в усіх так? А якщо раніше зірвати стоп-кран?
Drug2 02.03.2025 16:11 пишет: Виникло питання. Машинка Меліта має 5 ступеней помолу, але регулятор заклеєний етикеткою з попередженням не лізти туди, поки не буде 1000 порцій, або приблизно рік експлуатації. Дивакувато якось? Чи то в усіх так? А якщо раніше зірвати стоп-кран?
Я так думаю, это сделано для того, чтобы щетки двигателя кофемолки успели притереться, потому как при повышении нагрузки (мелкий помол) и при непиритертых до конца щетках может коллектор выгореть. Но это мое предположение, жернова там вроде металлические с ними вообще вопросов не должно возникать.
Drug2 02.03.2025 16:11 пишет: Виникло питання. Машинка Меліта має 5 ступеней помолу, але регулятор заклеєний етикеткою з попередженням не лізти туди, поки не буде 1000 порцій, або приблизно рік експлуатації. Дивакувато якось? Чи то в усіх так? А якщо раніше зірвати стоп-кран?
На нівонах не бачив такого. А там кавомолки, наче, однакові.
Думаю можна регулювати. Головне по правилам - на працюючей.
GreenMile 28.02.2025 22:23 пишет: В один помол 16 грамм? Не верю В два помола - да, нивоны/мелиты делают, но такое я могу и на своей древней делонге сделать, два раза нажать кнопку мне не тяжело
Нівони, мелити, міелє то джури можуть до 14-16гр в 1 закладку. Залежить від моделі.
У моєї нівони талблетка виходить практично в 2 рази товще ніж у старої саєки.
А де це таке? Вперше чую...
На самій кавоварці 100 порцій
О. Ну 100 порцій зрозуміло. Поки все притреться. А про 1000 то вони щось загнули
О. Ну 100 порцій зрозуміло. Поки все притреться. А про 1000 то вони щось загнули
Тим не менше, про 1000 і рік часу вказано і в інструкції, котра висить на оф сайті виробника. Ще раніше її був скачав, як обирав кааоварку, але тоді детально не вчитувався.