Вітаю! Холодильник AEG двокамерний, років 8 в експлуатації. Місяць тому помітив легке наморажування в низу холодильної камери. Витер і не звернув уваги бо думав щось розлилось під час експлуатації. Потім через тиждень дисплей видав помилку, що означала підвищену температуру в морозильній камері. І виявилось, що морозильна камера не працює. Аварійщики по ремонту холодильників порадили 3 дні розморожувати холодильник, а потім запустити. Але це також не дало потрібного ефекту - прогнозованого розмерзання намороженого льоду не було. Потім приїхав майстер, який сказав, що є "утєчка фріона в запєнєнной частки холодильника". І заправив фріоном систему. Після цього холодильник вцілому і морозильна камера зокрема знову почала працювати в нормальному режимі. Але через тиждень знову побачили намерзання в холодильній камері, а потім через 4 години і помилку про підвищену температуру вмморозильній камері. Спеціаліст, що доливав фріон кпде, що "ресурс холодильників зараз 5-7 лєт" і що ремонт дорожче нового холодильника. В звязку з цим питання: Чи є шанси бюджтно відремонтувати холодильник? 2. Чи дійсно холодильники нового виготовлення - це витратний матеріал з циклом 5-7 років? 3. Адекватний спеціаліст є по Києву?
Так, намерзання може бути викликане нестачею фреона через витік у запіненій частині. Або причина інша. Ремонт витіку у запіненій частині виглядає приблизно так. А у багатьох моделях конденсатор теж запінено, зазвичай це боковина(та що тепла коли холодильник працює)
1.Залежить від того що зламалось 2.Так, гарантію відпрацював - вже гарно. 3.Мабуть ціна гарного спеціаліста на важкому ремонті буде наближатись до ціни нового холодильника
Після до заправки фріоном холодильник почав в нормальному температурної режимі. Правда помилку періодично видає, а потім вона тухне сама по собі. Дома я рідко, але по відчуттям компресор менше відпочиває. Планую продати може кому згодиться в гараж чи на запчастини.
Accept_PL 22.09.2022 17:46 пишет: Після до заправки фріоном холодильник почав в нормальному температурної режимі. Правда помилку періодично видає, а потім вона тухне сама по собі. Дома я рідко, але по відчуттям компресор менше відпочиває. Планую продати може кому згодиться в гараж чи на запчастини.
Если включенный фонарь положить в холодильник (морозильную камеру) в тёмное время, холодильник в местах прилегания дверок светится ? Примерно как на скрине:
Accept_PL 22.09.2022 17:46 пишет: Після до заправки фріоном холодильник почав в нормальному температурної режимі. Правда помилку періодично видає, а потім вона тухне сама по собі. Дома я рідко, але по відчуттям компресор менше відпочиває. Планую продати може кому згодиться в гараж чи на запчастини.
Если включенный фонарь положить в холодильник (морозильную камеру) в тёмное время, холодильник в местах прилегания дверок светится ? Примерно как на скрине:
перевірив. Зачинений холодильник не світиться
Видел, что так проверяют уплотнители дверок холодильной, морозильной камер на прилегание ( герметичность камер). Могут неплотно прилегать в некоторых местах, а при осмотре не заметно.
Доброго дня! так як спеціаліст долив фреон та холодос деякий час робив нормально то може дійсно бути утечка фреону. У мене був випадок що заправив фреоном а через день увесь він вийшов. у сучасних холодильниках дуже часто роблять зеднання не на пайці а на опресовці, наче на водняхи контурах такі фітінги. і вони з часом починають травити. ПС. якщо будете продавати недорого міг би взяти на запчастини заради компресору )))