У когось закінчується паспорт. 4 міста в Польщі де можна отримати закордонний паспорт одинє з них це Варшава. Хтось записував в чергу, я доходжу до вибору дати і все не дає нічого зробити ( що не так ?
расказую со слов жены. записаться на эл очередь тот еще квест. тысячи людей следят ежесекундно за эл. очередью. больше всего принимает дп документ, в консульства соваться вааще гиблое дело. но можно , жена случайно поймала очередь,ни стого ни с сего повезло. но одну. записала старшую дочку, правда девочки смилоствились и приняли и младшую ( но у них это нормально не вопрос). там же огромная живая очередь, из нее берут людей если кто по записи не пришел, или просто время есть. но тут не угадать вааще.
я тут пробую https://pasport.org.ua/solutions/e-queue коли дохожу до вибрати дати то все неможна нічого зробити, ні місяць поміняти ні дату. Або є десь інше місце де можно стати в електронну чергу ?
просто їхати не вийде, в враховуючи що треба ще з Німеччині їхати найближче Варшава, бо в Мюнхене в загалі якось не реально черга на три місяці в перед. Думав спробувати в Варшаві.
от це як раз тей самий дп документ місця з,являються тількі на тиждень вперед дата число если будет черненьким а не сереньким срезу жми появится время но таких как ты еще миллиона 2 человек(не шутка)
еще есть сайт косульства в люблине там черга теж своя и посольства чи консульства в варшаве там своя, но там вааще по 10 человек в день принимают, а запись за месяц элеткронная
"Лайфхак для тех, кому надо записаться на получение нового зарубежного или внутреннего паспорта, находясь в Европе. Сейчас сделать это можно только в Варшаве. Нужно либо "ловить" электронную запись, либо стоять в живой очереди несколько дней, отмечаясь каждый час на листочке по заветам посконного совка. Второй вариант сразу отметаем как не подходящий для нормальных людей. Как поймать электронную очередь? На сайте https://warszawa.pasport.org.ua/solutions/e-queue места вбрасываются один раз в сутки ровно в 11:00 по польскому времени (CET UTC+2). Вам надо кликнуть по нужной ссылке ровно в 11:00:01 и надеяться, что ваш клик обработается раньше остальных. Места появляются только на 5 дней вперед, в реальности все уже разобрано кроме последнего пятого дня. На сайте зарание пройдите подтверждение телефона через телеграм или байвер. ВАЖНО: просто ввести номер телефона типа как можно, но потом на него не приходят СМС, поэтому все будет бесполезно! Так что только телеграм или вайбер. Где-то за 30 секунд до "времени Ч" (в 10:59:30) пройдите капчу. Потом сидите с секундомером и ровно в 11:00:01 кликаете на "офрмлення документів". Сайт в эти критические пару секунд жутко тупит, а написан он, как вы понимаете, через [*****], поэтому немедленной реакции на ваши клики вы не увидите. Что-то произойдет только серез 10-15 секунд. ОЧЕНЬ ВАЖНО! Если вы кликнули и ничего не происходит - ЖДИТЕ! Не кликайте вторично, не перезагружайте страницу, этим вы все испортите. Свободная дата показывается жирным. Кликаете ее. Потом кликаете время. Каждый раз ЖДИТЕ пока сайт раздуплится, не кликайте по несколько раз и не перезагружайте страницу! На последнем этапе вас просят опять ввести капчу и ждать СМС. На самом деле СМС НЕ ПРИХОДИТ! Приходит сообщения с номером талона в очереди в телеграм или вайбер (смотря где вы подтверждались). Именно это сообщение надо будет показать охране. На любом этапе что-то может зависнуть или не сработать т.к. сайт сделан через одно место. Если что-то слетело, то можете попробовать еще раз, но по моему опыту через 20-30 секунд после 11:00 все места уже расхватывают. Если не успели - ждете до завтра. У меня получилось записаться с 12-го раза. Кто-то месяцами пытается. По моему опыту сайт лучше работает с мобильного, чем с компьютера, но это чисто субъективное наблюдение. Само оформление в Варшаве, в отличии от записи, сделано очень хорошо и никаких проблем с ним нет - проблема именно записаться. С конца августа обещают увеличить пропускную способность центра в 10 раз, но вряд ли с записью сильно попустит т.к. спрос на порядки превышает предложение." https://www.facebook.com/yesint4/posts/2389329717898834
а реально скільки роблять паспорт читав що 90 днів ? це так чи якось швидше ?
Малому виготовили за три тижні (подавали через консульство в Данії в середині серпня) - тепер намагаємося паспорт якось доставити, бо дипломатична пошта ходить значно повільніше, ніж до війни, а звичні кур"єрські компанії (DHL, TNT тощо) обслуговувати МЗС не хочуть.
ще одне питання, можливо дружина х дитиною приїде через 3 місяці в Україну, як що тут зробити паспорт, але вони вже поїдуть, а я його через місяць заберу. Як його передати ? є варіант як офіційно паспорт перетне кордон ? чи так не можна ?
Vladya 25.09.2022 23:50 пишет: ще одне питання, можливо дружина х дитиною приїде через 3 місяці в Україну, як що тут зробити паспорт, але вони вже поїдуть, а я його через місяць заберу.
треба дізнатись - чи віддадуть виготовлені паспорти сторонній особі (можливо - потрібне доручення від дружини?)
Vladya 25.09.2022 23:50 пишет: Як його передати ? є варіант як офіційно паспорт перетне кордон ? чи так не можна ?
купа варіантів - від маршруток (тут треба уважно вивчати відгуки про конкретну маршрутку-водія на ваших місцевих форумах, фб тощо) до офіційних кур"єрських служб (МЗС зараз користується послугами VFS - це якесь дно, раніше були TNT і вони працювали значно краще).
треба дізнатись - чи віддадуть виготовлені паспорти сторонній особі (можливо - потрібне доручення від дружини?)
я не стороння людина )) , забирати може один з батьків і присутність дитини, або обох батьків не потрібна. Доручення теж не потрібно. У малої вже 4 паспорт, завжди забирав я один.
Nofate 26.09.2022 09:53 пишет:
купа варіантів - від маршруток (тут треба уважно вивчати відгуки про конкретну маршрутку-водія на ваших місцевих форумах, фб тощо) до офіційних кур"єрських служб (МЗС зараз користується послугами VFS - це якесь дно, раніше були TNT і вони працювали значно краще).
мене цікавить не фізична передача, а юридична. бо фактично вони заїхали по одному паспорту, а дитини треба подати новий паспорт, щоб робити ВНЖ, то не буде питань, що цей паспорт пустий без печатки о перетину кордону. Зараз старий паспорт де ВНЖ, але він закінчується і треба буде робити новий і туда переносити ВНЖ. Подумали як що вони приїдуть в Україну то краще тут і зробити чим їздити по тім консульствам с чергами по декілька місяців. Але тут як бути з перетином кордону, треба щоб він офіційно проходив кордон, а то потім скажуть як ви потрапили в країну якщо у вас пустий паспорт
мене цікавить не фізична передача, а юридична. бо фактично вони заїхали по одному паспорту, а дитини треба подати новий паспорт, щоб робити ВНЖ, то не буде питань, що цей паспорт пустий без печатки о перетину кордону.
Кілька разів таке робив, ніколи проблем не виникало - новий паспорт же чинний, яка різниця - зі старим людина перетинала кордон чи з новим? (із тими паспортами, що виготовляються через місцеві консульства - те ж саме фактично, в них відміток прикордонників нема). Старий паспорт не здавати на всяк випадок.
мене цікавить не фізична передача, а юридична. бо фактично вони заїхали по одному паспорту, а дитини треба подати новий паспорт, щоб робити ВНЖ, то не буде питань, що цей паспорт пустий без печатки о перетину кордону.
Кілька разів таке робив, ніколи проблем не виникало - новий паспорт же чинний, яка різниця - зі старим людина перетинала кордон чи з новим? (із тими паспортами, що виготовляються через місцеві консульства - те ж саме фактично, в них відміток прикордонників нема). Старий паспорт не здавати на всяк випадок.
дякую. то тоді це супер. Старий здавати не буде, так як там ВНЖ стоїть до кінця дії паспорта.
Ну тоді взагалі класно, тоді залишається знайти як легально відправити паспорт. Бо, просто пошта, не бере документи, це як писав або маршруткою, або кимось.
так я знаю, не підходить. Дружина в Нюрнберге, як що їхати в Польшу то краще в Варшаву. Ще дивлюсь інші міста Німеччини, але тут якось аврал повний, багато хто писав що їздили до Польщі, або в Україну.
Думали в Україні, але З 12 років обов’язкова присутність дитини, як при оформленні, так і видачі документів от і все , йопта
треба робити довіреність. а скільки вона діє? , наприклад як що вони приїдуть зроблять паспорт і довіреність, а я потім по ній заберу