Finn _Zaf 20.09.2022 10:59 пишет: А скільки незамерзайки треба в унітаз лити? Я кожну осінь унітаз знімаю, та перевертаю, щоб не замерз. Бо якось взимку замерз унітаз та розірвало його, на весні запах був-не весняний.
Постав кран який відсікає воду. Перекрив кран злив воду з бака.
На весні знаходиш розірваний унітаз (вода в гідрозатворі) та той новий кран теж розірваний.
Finn _Zaf 20.09.2022 10:59 пишет: А скільки незамерзайки треба в унітаз лити? Я кожну осінь унітаз знімаю, та перевертаю, щоб не замерз. Бо якось взимку замерз унітаз та розірвало його, на весні запах був-не весняний.
Постав кран який відсікає воду. Перекрив кран злив воду з бака.
На весні знаходиш розірваний унітаз (вода в гідрозатворі) та той новий кран теж розірваний.
Пінопласту виріє кусок і запихни, тільки так щоб дістати можна було. Так після крану треба воду зливати з системи.
Amateur 19.09.2022 10:48 пишет: Є будинок у селі, на ділянці є свердловина. Завести воду до будинку не проблема, труби вже лежать. Проблема після використання злити воду з труб, бо можуть розморозитись (будинок може не отаплюватись тижнями, зазвичай приїзжаєму туди раз на декілька тижнів, але може так статися, що у зимку приїдимо туда жити на місяць, а може й довше). Є приямок над свердловиною глибиною 1,2 м. У ньому планую розмістити ресивер. Які думки з цього приводу: Там же в приямці поставити клапан, через який вода з труб зливатиметься в свердловину.
Наступне питання - каналізація. Умивальники, унітаз - все це має гідрозатвори "коліна" в яких те ж таки стоїть вода, унітаз можна поставити "дачний", але тоді амбре з септика буде перти в хату.
Хто як вирішив у себе такі питання?
Я воду завів у хату в ванну/туалет де власне приямок. Звідти виходить тільки дві труби на кухню. Ванну я утеплив і поставив конвектор. Коли звідти їдемо я просто елементарно зливаю ті дві труби що йдуть на кухню, і ставлю конвектор на тримання 5-ти градусів тепла. Також це дозволяє у цій кімнаті тримати рідини щоб не замерзали. Уже два роки так все працює. При цьому не треба зливати ні душ ні туалет.
У меня возле дома пристроена котельная, отопления там нет. Там электрокотел и ТТкотел. Также там есть рукомойник и подведена вода. Зимой стоит конвектор , который квл/выкл через сонофовское реле с датчиком температуры. Настроил на автоматическое вкл при падении температуры +1 и выкл при поднятии больше чем +2. Живет себе нормально.
Електрика і в мирний час не дуже надійне джерело, особливо з точки зору будинку без проживаючих. Є купа історій, коли взимку пропадала електрика на декілька днів з пошкодженням всього, шо з водою.
maksym 04.10.2022 15:57 пишет: Електрика і в мирний час не дуже надійне джерело, особливо з точки зору будинку без проживаючих. Є купа історій, коли взимку пропадала електрика на декілька днів з пошкодженням всього, шо з водою.
Утеплене приміщення не промерзне і за кілька днів. А якщо село живе, то електрику ремонтують значно швидше. Хіба якась екстремальна пригода. Але як я писав вище, у мене вже два роки так працює. Дача була в окупації. З березня до середини травня світла не було, і все пережило нормально.