В очікуванні нелегкої зими цього року очікую на високий ризик пожеж черкз використання різних засобів для обігріву та приготування їжі. Тож постало питання купівлі вогнегасника для квартири. В який бік дивитись? Який більше підходить для квартири (вуглекислотний, порошковий, водяно-емульсійний)? Який брати літраж оптимально? Хто в темі, порекомендуйте?
Вуглекислота. Від порошкового може бути більше наслідків, аніж від самого загоряння.
Теоретически, лучше иметь оба - углекислотный и порошковый т.к. они для разных классов пожаров. Условно, если горит микроволновка то ее тушить углекислотным, а если кровать с матрасом и подушками - то порошковым. Но от порошкового потом вся квартира будет в порошке. Правда, наверное, лучше в порошке, чем сгоревшая. У меня с начала войны стоит ВВК-5 (ОУ-7), порошковый решил для себя излишним, т.к. не понятно, как дышать в потом порошком в закрытом помещении при его применении, оно и на улице разлетается офигеть как.
Так, дякую. Буду брати вуглекислотний. З порошковим мав справу коли тушив машину на дорозі коли повз проїжджав. Розлітається знатно. Але ж і тушить ефективно. Але думаю для хати вуглекислотного має бути достатньо, враховуючи основні ризики це коротке замикання, розлив вогненебезпечних речовин і тд.
Температурний режим всередині квартири (не холодно), знову ж - сприяє вуглекислотним. А в авто рекомендують порошкові, бо в холодну пору року з вуглекислотних не багато допомоги. Плюс, порошок в авто - найменша з проблем, порівняно з наслідками пожежі.
В очікуванні нелегкої зими цього року очікую на високий ризик пожеж черкз використання різних засобів для обігріву та приготування їжі. Тож постало питання купівлі вогнегасника для квартири. В який бік дивитись? Який більше підходить для квартири (вуглекислотний, порошковий, водяно-емульсійний)? Який брати літраж оптимально? Хто в темі, порекомендуйте?
ДСНС рекомендують мати 2 порошкових. 6-9 кг. Я б рекомендував купити в квартиру кожній людині по протигазу закритого типу (якщо є кошти) або китайський евакуаційний під час пожежі (та вони не працюють, якщо низький рівень кисню).
порошковий може збити полум'я і придушує тління, вуглекислотним просто збити полумія, але про тління він не працює.
порошковий може збити полум'я і придушує тління, вуглекислотним просто збити полумія, але про тління він не працює.
Углекислотный поглощает огромное количество теплоты, там струя и до -70°С может доходить, потому тление на поверхности он остановит, а вот если что-то тлеет внутри - то только порошок, который физически перекрывает доступ кислорода снаружи, т.к. углекислота быстро растекается.