Перші три або чотири цикла при вимкненій електриці аккум тримав по більше ніж 8 годин і котел і холодильник разом. Також заміряли і обидва пристроя і котел і холодильник беруть в піку 90 Вт, тоюто 180 Вт/година. Також вводить в оману те що у Volt є індикація разряду та заряду і він чесно за 5-7 годин зазвичай показує повний заряд аккума. Виходить що бреще і аккум недозаряджений. А який аккум порекмендуєте якісний для заряджання AGM аккумів?
Shmeisser 18.01.2023 17:51 пишет: Перші три або чотири цикла при вимкненій електриці аккум тримав по більше ніж 8 годин і котел і холодильник разом. Також заміряли і обидва пристроя і котел і холодильник беруть в піку 90 Вт, тоюто 180 Вт/година. Також вводить в оману те що у Volt є індикація разряду та заряду і він чесно за 5-7 годин зазвичай показує повний заряд аккума. Виходить що бреще і аккум недозаряджений. А який аккум порекмендуєте якісний для заряджання AGM аккумів?
Для холодильников нормируется годовое потребление, его и указывают в ТТХ, потому как работает он не постоянно и это зависит от загрузки, температуры вокруг и т.д. Сколько там он в пике потребляет не имеет значения. Для моего боша с компрессором 90Вт указано "Енергоспоживання в рік, кВт: 237", т.е. 650 Вт в стуки или 217Вт за 8 часов условно. У тебя эти цифры могут отличаться в любую сторону. Котел, опять же, сколько он по времени работает? Все 8 часов непрерывно? Или час работает, час отдыхает, или?.. "Уровень заряда" все эти инверторы показывают по методу НРЦ (напряжение разомкнутой цепи) просто на основании напряжения на клеммах АКБ. Этот способ имеет право на жизнь, но только в холостую, т.е. когда к АКБ ничего не подключено и он вообще сутки отстоялся без зарядки и нагрузки. Поэтому, когда работает "тупенькое" зарядное устройство, напряжение на клеммах поднимается и оно тебе показывает, что он полностью заряжен, отя заряд еще идет полным ходом. И обратная ситуация, как только ты пригрузил полностью заряженный АКБ - напряжение просело и он тебе сразу показывает, что на 40% разряжен, снимаешь нагрузку - опять условных 95% заряда Нормально степень заряженности могут показать умные ЗУ (или простой амперметр, токовые клещи и т.п.), т.к. они определяют заряженность АКБ по падению зарядного тока, а не по НРЦ.
Для 100-ки АГМ ЗУ можно брать на 15-20А, будет быстрее заливать.
Shmeisser 16.01.2023 16:01 пишет: Тепер інша проблема. Volt 800H +100 годин AGM. Спочатку перші декілька раз тримав газ котел та холодильнік до 8 годин. Але останні пару раз, хоча Volt і показує спочатку повний заряд аккума але стало вистачати тільки на 2 години. Це інвертор недозараряджає аккум?(хоча виставив макс ток 10А) і треба купляти окрему зарядку до AGM? Хто стикався?
Холодильник + газовий котел нехай 60 Вт + 100 Вт = 160 Вт, ділим на 12 вольт і маємо струм 13,3А, добавляємо щось на споживання інвертора, нехай 16 А. Тобто споживається 16 А. Грубо кажучи за 6 годин в такому режимі акумулятор розрядиться. Тепер щоб його зарядити 10 амперами потрібно більше ніж 10 годин. Виходів із ситуації багато: 1) зменшити навантаження - нафіг котлу працювати весь час, виключити опалення, а якщо й включати то на пів години і досить, коли не працюватиме насос то й котел майже нічого не споживатиме, та й холодильнику нічого не станеться якщо 2 години без світла побуде. 2) Докупити ще один акумулятор AGM та підкинути паралельно, ємність додається. 3) Додаткова зарядка, такий акумулятор може вільно їсти більше ніж 10 А.
Але для початку треба протестувати систему як вона працює і як заряджається, є підозра що ці всякі вольтпольські і т.д. за якістю чуть вище середнього аліекспресу і нікими 10 амперами зарядного струму там і не пахне.
Ще б розуміти то проблема що недоразаряджає інвертор та треба купляти окреме зарядне та питання яке краще(який струм в А), чи проблема з неякісними польскими аккумами VOlt(бо зараз вже такі відгуки по цьому аккуму знаходжу):
Замовляв цей акумулятор з Польщі в середині листопада 2022 року. На даний момент тримає максимум пів години з газовим двоконтурним котлом. Безперебійник Volt Polska 500. Буду шукати інший достойної фірми.
Купував у Польщі, відпрацював рівно місяць, зараз вистачає на 15 хв, працював у парі з volt sinus 500, розрядів глибоких не було, так як ДБЖ не дав би цього. Не рекомендую даний акумулятор, просто викинуті гроші на смітник.
Я купив таке г..вно в польщі…. По-перше Акумулятор AGM 100a не може бути вагою 23кг!!! Сотка AGM має важити мін плюс 10кг По-друге Він в парі з дбж volt сінус 1000 пропрацював в мене 2неділі Якщо це можна так назвати !!!! Газ котел 120вт спочатку тримав до 1 год, через 1-2 неділі 15хв…
Тут нема що гадати, тестувати систему треба, в ідеалі з щипцями що струм міряють подивитись яке навантаження при споживанні, також подивитись який реальний струм зарядки. Якщо акумулятор постійно недозаряджений або розряджається весь час до надто низької напруги то убитись може легко. Також може убитись занадто високою напругою зарядки.
Shmeisser 19.01.2023 13:21 пишет: розрядів глибоких не було, так як ДБЖ не дав би цього.
В усіх інверторів, плюс-мінус, нижня напруга вимикання біля 10-10,5 В (+-0,5 В). Це досить глибокий розряд. Тобто, якщо це не глибокий, то я не знаю тоді, що таке "глибокий". По моєму, неглибокий - це вимикання вище 11 Вольт, а ще краще - вище 12 Вольт. Таких високих порогів у жодного інвертору чи безперебійника - я, сходу, не пригадую. Щоб ваш (чи будь який інший свинцевий) акумулятор не здох, потрібно програмувати якимось чином напругу вимикання на рівні не нижче 50 % заряду. Можете самі погуглити, скільки це вольт під навантаженням.
Shmeisser 19.01.2023 13:21 пишет: розрядів глибоких не було, так як ДБЖ не дав би цього.
В усіх інверторів, плюс-мінус, нижня напруга вимикання біля 10-10,5 В (+-0,5 В). Це досить глибокий розряд. Тобто, якщо це не глибокий, то я не знаю тоді, що таке "глибокий". По моєму, неглибокий - це вимикання вище 11 Вольт, а ще краще - вище 12 Вольт. Таких високих порогів у жодного інвертору чи безперебійника - я, сходу, не пригадую. Щоб ваш (чи будь який інший свинцевий) акумулятор не здох, потрібно програмувати якимось чином напругу вимикання на рівні не нижче 50 % заряду. Можете самі погуглити, скільки це вольт під навантаженням.
У меня один инвертор ( французкий) отрубается на 11.5 Китайцы один на 9.6, второй на 10.4