Дайте будь ласка пораду стосовно клею для плитки під теплу підлогу (санвузол, керамограніт, електричний мат). Для водяної теплої підлоги використовував KREISEL Nanofix T03 з позначкою "для водяної теплої підлоги". Чи підійде цей клей для електричної?
В Епіцентрі скільки консультантів, стільки і варіантів.
Я окремо купляв пластифікатор в бетон для теплих полів і використовував зі звичайним клеєм для плитки. Давно було, по моєму пластифікатор був виробництва SILKA.
vs123 17.11.2022 22:52 пишет: Я окремо купляв пластифікатор в бетон для теплих полів і використовував зі звичайним клеєм для плитки. Давно було, по моєму пластифікатор був виробництва SILKA.
Дуже "цінна" порада. Давайте хренячити пластіфікатор куди завгодно, і чим більше його, тім краще. Можна навіть замість води використовувати, для розведення клею.
А по темі, недостатньо умов. Який формат плитки? Міцність підлоги?
vs123 17.11.2022 22:52 пишет: Я окремо купляв пластифікатор в бетон для теплих полів і використовував зі звичайним клеєм для плитки. Давно було, по моєму пластифікатор був виробництва SILKA.
Дуже "цінна" порада. Давайте хренячити пластіфікатор куди завгодно, і чим більше його, тім краще. Можна навіть замість води використовувати, для розведення клею.
А по темі, недостатньо умов. Який формат плитки? Міцність підлоги?
Треба спочатку почитати інструкцію на пластифікатор, а потім вже зробити виводи...
Треба спочатку почитати інструкцію на пластифікатор, а потім вже зробити виводи...
Так, спочатку потрібно трошки розбиратися в самій технології і фізиці процесів. А то почне здаватися, що пластифікатор "панацея", а виробники клеївих сумішів просто шахраї, які беруть за високоеластичні суміші х2 - х8 від ціни звичайної.
Дякую за поради. Фізикою процесів хай займаються виробники. Мені важливо знайти різницю між сумішшю для водяної та електричної підлоги, якщо така є. Для водяної брав Kreisel Т103 (керамограніт 42х42). Тепер черга для електричної в санвузлі (керамограніт 42х42). Однозначно, що ніякими самостійними домішками займатись не буду.
Із фізичної точки зору не бачу чому для електричної теплої підлоги вимоги до клею будуть вищими ніж до водяної. Як на мене то основне - міцність основи під теплою підлогою - якісно залитий бетон, армування, жорсткий утеплювач, а коли іде дешева стяжка "від застройщіка", замість стіродуру звичайний пінопласт, далі вклали теплу підлогу і залили це знову "стяжкою від застройщіка", то яким би не був клей для плитки і сама плитка - воно може потріскатись.
Відносно самого клею, Kreisel Т103 я б не брав ні для водяної ні для електричної теплої підлоги, взяв би краще Ceresit СМ-14, хоч він і можливо дорожчий. Зрештою скільки там тої теплої електричної підлоги? Якщо рахувати мішок на 7-8 квадратів, то зекономити багато не получиться.
HDC1 22.11.2022 01:51 пишет: Із фізичної точки зору не бачу чому для електричної теплої підлоги вимоги до клею будуть вищими ніж до водяної. Як на мене то основне - міцність основи під теплою підлогою - якісно залитий бетон, армування, жорсткий утеплювач, а коли іде дешева стяжка "від застройщіка", замість стіродуру звичайний пінопласт, далі вклали теплу підлогу і залили це знову "стяжкою від застройщіка", то яким би не був клей для плитки і сама плитка - воно може потріскатись.
Відносно самого клею, Kreisel Т03 я б не брав ні для водяної ні для електричної теплої підлоги, взяв би краще Ceresit СМ-14, хоч він і можливо дорожчий. Зрештою скільки там тої теплої електричної підлоги? Якщо рахувати мішок на 7-8 квадратів, то зекономити багато не получиться.
Справа не в економії. Від забудовника тільки панелі перекриття, все інше, це робота майстрів, які все робили за нормами та БНтП (СНиП), стеродур, стяжка, гідроізоляція. З Kreisel вже працювали, ніяких нарікань, а стосовно Ceresit СМ-14 були нарікання. Всім дякую, в матеріалом визначився та закупив.