уже дали электричество.Надеюсь в Вышгороде тоже...
Да, вам сильно больше повезло,чем им. Там все так же.
від легковика, який видає 14вольт, екофлохи та блюетті заряджаються повільніше ніж від вантажівок 24 вольт - тобто є сенс або 2 аккуми (свій і сусіда) законтачити разом, або взяти дешевеньку мікросхему для підвищення напруги з 12в до 25в - тоді швидкість заряду підвищиться на 50-70%
і простіше акум з машини додому занести для цього а не зарядну станцію у багажник
п.с. Іще важливий момент зогляду на товщину провідків та на саму конструкцію прикурювача - особисто я сильно рекомендую заряджатися крокодилами напряму від акума, шоб не довелося міняти запобіжники на прикурювачі. Теоретично екофлоха бере 100-120 вт через той роз'єм, а від 12вольт ще менше (шо дуже довго, але в теорії запобіжник не повинен перевантажитися) - але на практиці не кожний прикурювач має гарний контакт і одне діло смартфон а друге діло навіть 70 вт через тоненьки провідки, якшо годинами заряджатися - то нагріється здорово.
Отже машина думаю не повинна загорітися, а от сам прикурювач може й трохи підплавитися (чи запобіжник - по-різному бувало). Отже краще від акума напряму й товстими проводами. А різниця 12,7в у спокою чи 14,2 в при заведеному моторы сильної різницы у швидкості заряду не дасть, може %8-10 буде швидше заряджатися але не принципово
і простіше акум з машини додому занести для цього а незаряднустанцию у багажник
Простіше? Не вводь людей в оману. Станція на LFP-батарейках (у кого літій-йонні типу nmc - ще легші) значно легша свинцевого автомобільного акуму тієї ж ємності, більш придатна для перенесення, якщо це не якась ДельтаПро величезної ємності. І найважливіше - з типового автомобільного свинцевого акуму ти там візьмеш лише трохи корисної ємності для станції, щоб далі його ще назад віднести на підзарядку в автівку, і він при цьому мав змогу запустити двигун на морозі. Тому ні, якраз доцільніше носити станції, якщо вони портативні. Бо головне там при зарядці в автомобілі - наявність та робота генератора.
яка омана?
простіше мається на увазі з точку зору годин 5 хочаб 5-6 повільно підзаряджати
якшо особисто Ви живете на високому поверсі - звичайно Вам це незручно, а якшо хтось на низькому - всі люди різні
яка омана?
простіше мається на увазі з точку зору годин 5 хочаб 5-6 повільно підзаряджати
якшо особисто Ви живете на високому поверсі - звичайно Вам це незручно, а якшо хтось на низькому - всі люди різні
Розрахунки можеш навести, який акум (ємність, кг) збираєшся нести з автомобіля для цілей зарядки якої станції? І чи збираєшся нести його назад до автомобіля для використання в ньому, чи ж одноразово назавжди його збираєшся утилізувати, розрядивши в 0? Після цих розрахунків зрозумієш, чому так.
я це роблю вже не перший рік але не часто і все розмію, розряджаю не повністю авжеж. Але й живу не на високому поверсі
Тому якшо комусь здалося шо вас за шось агітують - то не відповідає дійсності, просто поділився інфою з приводу швидкості заряду
тобто якшо його розряджати, куштуючи з нього 60вт - то він навіть за 5 годин не сяде в нуль, але ж шоб машину завести взимку - краще буде дочекатися світла, яке все одно дадуть, та підзарядити свинець від розетки вночі, особливо якшо не потрібно завтра брати машину. Або прикуритися від сусіда і довго їздати не глушачі.
Якшо хтось не впевнений у рівні заряду свого аккуму - краще як максимум контролювати вольтаж розряду (але ж екофлохи та блюеті наче не хочуть заряджатися від менше 12вольт, тому мій досвід підвищення напруги особисто в мене мав тільки позитив алеж не заперечую шо треба голову вмикати - але все одно кожному треба дивитися інструкцію для себе шоб мені потім не писали))) чи як мінімум засікати по годиннику і припиняти розряд раніше.
Особисто в балатьох людей бувають аккуми й подбільше - тому там ефект ще краще, але якшо заносити - ну можна й вдвох) а можна нікуди нічого не заносити якшо комусь не хочеться.
взагалі не думав шо на автомобільному формі потрібні ці всі пояснення як аккумулятором користуватися довго і щасливо, а просто поділився своїм досвідом
Кожній розумній людині самому вирішувати як і шо їй робити.
для себе вважаю шо 300-400 вт із автомобільного акуму перекачати в свою зарядну станцію і ще вечір прожити зі світлом, допоки його дадуть - непоганий і безкоштовний варіант, але треба враховувати деякі нюанси.
Якшо будемо обговорювати нюанси експлуатації і заряду-розряду свинцево-кислотних акумів - може краще окрему гілку створити?
Чи треба тут кожне речення обгортати дисклеймером "Імхо" як у старі часи, чи це зайве?
Якшо будемо обговорювати нюанси експлуатації і заряду-розряду свинцево-кислотних акумів - може краще окрему гілку створити?
тобто якшо його розряджати, куштуючи з нього 60вт - то він навіть за 5 годин не сяде в нуль, але ж шоб машину завести взимку - краще буде дочекатися світла, яке все одно дадуть, та підзарядити свинець від розетки вночі, особливо якшо не потрібно завтра брати машину. Або прикуритися від сусіда і довго їздати не глушачі. ... взагалі не думав шо на автомобільному формі потрібні ці всі пояснення як аккумулятором користуватися довго і щасливо, а просто поділився своїм досвідом
Розказав ти якраз про те, як дуже скоротити той період "щасливого" користування автомобільним акумулятором за призначенням, зважаючи на автомобільний форум. Все решта краще у відповідній за назвою темі, просто доводиться відповідати туди, де оригінальний пост. Про Імхо - ну так на кожне твоє Імхо хтось у відповідь наводить своє.
я думаю кожен свій акум знає. скільки його можна розряджати без проблем, а скільки максимум, зважаючи на необхідність забезпечити оселю світлом якшо дуже треба на свято.
від одного розряду на 50-60-65% акуму дуже добре не стане, але нічого критичного якшо наступного дня зарядит. А якшо хтось має наприклад 2 машини - то по 20-30% з кожної взагалі мало на шо вплине
Я не думаю шо тут треба такі подробиці обговорювати, просто написав в контексті довготивалих відключень шо так теж можна, якшо включати голову.
А акум автомобільний все одно мене не переживе через певний час так і так заміниться бо не дорогий
Нікого не змушую
Я не думаю шо тут треба такі подробиці обговорювати, просто написав в контексті довготивалих відключень шо так теж можна, якшо включати голову.
Та ні, я чітко процитував твій меседж, до якого опонував. Загалом можна все, але носити важчий предмет до повільної розрядки з жорстким обмеженням на віддану ємність менш доцільно, ніж легший предмет до швидшої безлімітної (тимчасове обмеження - об'єм паливного баку) зарядки, коли треба перелити з одного в інше. Як на мене, включати голову - це якраз вибирати оптимальне рішення, а не серед двох альтернатив вибирати важчий шлях.
... бо не дорогий
Так купити ще один і поставити біля станції тоді доцільніше. І заряджати прямо в хаті, а не носити до машини. Адже твоя схема передбачає зарядити його якраз не від машини, в якій він вже не заведе двигун, а від електромережі, де за твоєю впевненістю до "завтра" має з'явитися електрика. Тож це вже не про блекаут невідомої тривалості говориться, а про ледь не щоденні відключення. Для цього тягати щоразу автоакум - мазохізм.
Ну а щоб менше офтопити в курилці , то по тематиці гілки: якось навіть незвично, що пишуть, що режим "екстренні відключення", але вимикають чітко за графіком.
Ну а щоб менше офтопити в курилці , то по тематиці гілки: якось навіть незвично, що пишуть, що режим "екстренні відключення", але вимикають чітко за графіком.
Користуюсь первовитоками t.me/dtek_ua Так от там пишуть що графік от вам для Києва, але працює для правого, а для лівого екстренні. А хто як передрукував через слово - от так потім і дивуєтесь читаючи
Есть инфа по Вышгороду ?Есть электрика?
Вишгородський колега сьогодні вранці говорив, що вже є. Коли точно включили - не підкажу...
30го вечером начали включать,и к утру 31го практически город был с электрикой.По теплу до сих пор есть проблемы.
30го вечером начали включать,и к утру 31го практически город был с электрикой.По теплу до сих пор есть проблемы.
Схоже, Вишгород теж різний. Знайомі 27-го привезли генератор, але він так і не знадобився. Дали вже 27-го. Це якийсь новий ЖК подалі від Дніпра