По авто ніби все зрозуміло, не зрозуміло тільки по мотору B47D20, це тей що 25d. Хто стикався/їздив, наскільки його хватає даній машинці, по динаміці, бо по надійності, я так розумію, непоганий мотор, різниця з трьохлітровим дизелем доходить до 10k$, а то вже так дофігастенько. Машину не купую на останні, алеж чи стоїть воно того.
Катался на таком вроде бы В 17 году по Акции шли Х5 с 2.5 дизелем Сказать что печально не могу, но не фонтан Но это было в пределах города тестдрайв от салона
Но за 10 минут езды тяжело какие то выводы делать, но мне показалось как для такой массы этого мотора все таки маловато
max_k 12.02.2023 20:04 пишет: Катался на таком вроде бы В 17 году по Акции шли Х5 с 2.5 дизелем Сказать что печально не могу, но не фонтан Но это было в пределах города тестдрайв от салона
Но за 10 минут езды тяжело какие то выводы делать, но мне показалось как для такой массы этого мотора все таки маловато
В 17 году был еще ф15, он чуть тяжелее г05, на этом двигателе динамика чуть хуже. Но все равно, это самый слабый двигатель который ставят на г05.
В мене саме такий двигун, але на F15 х25д. 2 літра, 231 коняка, 7.7 по характеристикам (але це мабуть тільки з 2х педалей можна досягнути)
Так як я пересів з не бмв атмо 1.6, то динаміка для мене дуже хороша. Загалом він не є тугодумом, і набирає достатньо непогано навіть на такому важкому авто як Х5, але все ж відносно. Якщо просто їздити, не вичавлювати все, що можна то майже не відрізняється від 3 літрового, по відгукам тих хто пробував обидва. Нема сенсу брати, для тих хто їздить постійно "педаль в підлогу" або після 3.0 літра.
Розхід на 100-110 десь біля 7л. На 120 вже десь 8л. По місту 7.5-9
Не можу сказати, що він проблемний. Але: -після 100к прийдеться замінити демфер -після 200к варто замінити ланцюги -і мабуть на великому пробізі після 200-250к прийдеться реставрувати турбіни, а тут їх дві. Запитував одну компанію, то казали 3-11к грн за кожну турбіну реставрація може потягнути.
Зазвичай скарги про те, що слабкий двигун чув тільки від тих хто їздив на потужніших, ну і це зрозуміло. Ті хто їздив на 2 літровому зазвичай не скаржились, навпаки один розповідав, що lexus GX470 на якому він раніше їздив з 4.7 літровим двигуном по відчуттям повільніший і тугіший ніж 2 літровий Х5.
Осінню 2022 можна було взяти офіційний G05 3.0d від 57к доларів, була знижка на авто з російського ринку. Непогана комплектація, з вебасто, спорт сидіння. Така ціна получалась через те, що: -знижка -євро було майже як долар, а ціни авто в євро. -оплата в гривнях, курс валюти не ринковий, а офіційний. Тому після перерахунку на долари вийшло біля 57к, що дуже чудова ціна, була.
Ну їздити на машині планую до 200тис максимум, тому проблеми з ланцюгами\турбінами не мають бути. Ще після моніторингу ринку виявилось, що двохлітрові йдуть в основному в дуже простих комплектаціях, і деякі фічі, яки я хотів би мати, там в принципі відсутні, наприклад адаптивний круїз, який я хочу мати в слідуючому авто. Спілкувався з офіціалами, виходить рестайл, ще цін і двигунів немає, але загальна тенденція - буде дорожчати, знижок на цей кузов особо не буде, бо машин мало лишилось, а нові приїдуть десь через пів року. Така історія, тому поки схиляюсь шукати 3.0 дизель з плюшками, може якраз люди щось будуть скидувати з невеликими пробігами, і брати рестайл.
mikky 20.02.2023 22:25 пишет: еще не чистили ЕГР датчик? у меня на 42 ТЫС. чистили и рекомендовали чистить впускной коллектор на официале. ДТ о т ВОГ и ОККО
Впуск радять чистити раз на 100тис, я чистив на 150 перший раз, нічого кримінального не було, забитий сажою був, але не критично. Заправляюсь в основному на UPG. До ЕГР взагалі ще питань не було, машина BMW X5 F15 35d, пробіг 170тис.
Ітак, вибирав-вибирав, тай довибирався до Мерседеса . Пересів на GLE W167, з мотором 300D ( той що на 2 літри 245 кс ) Із плюсів : -комфортніша -краща комплектація -меньший росхід -більш сучасний дизайн, в порівнянні з BMW G05(дорестайл) -мультимедія і взагалі купа налаштувань приборки, різні вигляди під різні задачі, у БМВ то все як би рубане топором, там над дизайном не заморочувалися. Із мінусів : -Гірша динаміка, для мене не критично, але все таки для такого сарая треба брати щось на 280-300 коняк, щоби у всіх режимах було ок. -теоретично меньше надійніша (ну то час покаже)
Чому купив Мерса на заміну БМВ, ключове - по дизайну і комфорту, зараз вийшов рестайл G05 , там ніби дизайн приборки став більше сучасним, і зовнішне краще вже виглядає, але нова модель, ціни на старті продажів космос, тому поїзжу на мерсі пару-тройку років, а потім буде новий вибір , або рестайлове GLE або рестайловий Х5.
ps Катався в процесі вибору на Туарезі, ну там прям відчувається бюджетне авто, оті великі екрани не спасають ситуацію, а Q7 мені вже завелика, тай рестайл не вписувався в бюджет.
А я навпаки між GLE та X5 зупинився на дорестайловому G05 (цілеспрямовано шукав саме такий). З пневмою він дуже м'який та дуже комфортний, а в акційних пропозиціях знайшлося добряче запаковане авто. GLE теж дивився та був готовий брати, якби знайшов, але нічого і близько схожого за оснащенням підібрати не вдалося. Лише автівки з 2л двигуном та біднішою комплектацією.
Оновлений X5 дійсно трохи візуально осучаснили ззовні, але це єдина позитивна зміна. Все решта - в мінус, найсумніше - зіпсована ергономіка. Тому ні, дякую, але виключно дорестайл.
Коли я брав два роки тому, ціна на G05 була значно дорожче, в схожих комплектаціях, тому вибір пав на Мерседес, за цей час ніразу не пожалів, трохи динаміка не та, але вцілому по комфорту/дизайну Мерс кращий за Ікса. Вони вдало поєднали планшети із фізичними кнопками на рулі і панелі, в рестайлі БМВ переборщили з тим, а в доресті то вже якось виглядає не сучано. Зараз пригнав седан БМВ 530 якраз з таким салоном, і воно звичайно по дизайну до мерса не дотягує, зато їде веселіше, тому, що кому подобається, як друга машина поганяти може бути, але вже хочеться більше комфорта.
plach 10.04.2025 12:58 пишет: вцілому по комфорту/дизайну Мерс кращий за Ікса.
Дизайн не буває краще чи гірше. Буває той, що подобається, і той, що ні. А ось зауваження по комфорту - про якій саме варіант X5 йдеться?
В ответ на: Вони вдало поєднали планшети із фізичними кнопками на рулі і панелі, в рестайлі БМВ переборщили з тим, а в доресті то вже якось виглядає не сучасно.
Поєднання "планшетів із фізичними кнопками" дійсно чудове. Якщо не зважати на відсутність тих самих фізичних кнопок на кермі в рестайлі та величезні чорні рамки у "планшетів", ніби привіт із минулого. А так - дійсно, все майже ідеально. Було.
Насправді, до обох моделей є певні претензії. Але саме до дорестайлового X5 у мене їх найменше.
Тим, хто придивляється до X5: - беріть авто на пневмопідвісці, вона дуже крута, не пошкодуєте. - уникайте runflat гуми та занадто великих дисків. Литі 20" колеса зі звичайними шинами - найбільш універсальний варіант з усіх боків: зовнішній вигляд, комфорт, керованість, ціна. Литі на 22" - перебір, для підвіски X5 таки непідресорені маси - це вже занадто. - якщо візьмете дорестайл, з'явиться можливість налаштувати деякі дрібниці за допомогою BimmerCode та відповідного адаптеру (наприклад, вимкнути Start-Stop чи обрати режим руху за замовчуванням). В рестайлі доступ до всіх модулів керування заблокували.