Наприклад, зійшлися по ціні, а машину покупець готовий продати/переоформити тільки через 7-10 днів. Хто в темі, як вірно це оформити? Мені, окрім розписки про отримання завдатку, нічого на думку не спадає.
Ну если я "покупатель, готовый продать", то я беру 100-200 долларов, могу фото техпаспорта и/или прав дать сфоткать А если я все-таки "покупатель, готовый купить", то я не даю задатков, ибо я готов купить здесь и сейчас, а если "покупатель, готовый продать" не готов к такому же, то это его проблемы Ибо вернуть потом эти деньги даже не в двойном размере, а хотя бы просто вернуть, без доброй воли "покупателя, готового продать", нереально, а судиться или морочить голову ментам за 100-200 долларов надо быть человеком, имеющим сильно специфические черты характера и массу свободного времени
igg 19.03.2023 14:56 пишет: Наприклад, зійшлися по ціні, а машину покупецьПРОДАВЕЦЬ готовий продати/переоформити тільки через 7-10 днів. Хто в темі, як вірно це оформити? Мені, окрім розписки про отримання завдатку, нічого на думку не спадає.
купу разів перекупи давали 100-200 баксів і ніяких розписок за те не брали. Навпаки, самі клали на торпедо, бо я продавав машини без завищених хотілок за непоганими цінами.
opexkiev 20.03.2023 09:51 пишет: купу разів перекупи давали 100-200 баксів і ніяких розписок за те не брали. Навпаки, самі клали на торпедо, бо я продавав машини без завищених хотілок за непоганими цінами.
Так тут же зворотнє. Чи могли б ви як перкуп купуючи авто дати комусь 200 баксів без розписки?
На щастя я не перекуп, хотів просто додати інфи, як воно буває. От так - просто гроші під чесне слово. Перевіряти як там воно бува коли зривається угода - не перевіряв.
В лютому купляли машину, недорогу. На вихідних дивилися, залишили 100$, після цього на тижні оформляли. Ніяких розписок не брали. Але то було на місці, по суті в сусідньому селі. Взагалі, то зразу видно, коли не варто лишати завдаток.
обычно покупаю без задатка, так как на следующий день едем оформлять.
Дважды давал задаток без расписок. Один раз все ок, на второй - сам отказался от покупки, так как авто было сильно уставшее, с заведомой потерей задатка. Так продаван долго по телефону орал "надо было с тебя больше брать". Но чуйка не подвела меня в тот раз - он через два дня ее перевыложил со статусом "не находу" - вариатор сдох.
Если продавец манипулирует, ограничивая по срокам, давит "нужно позарез завтра бегом продать" или пугает очередью покупателей и потому что-то там требует - шлю в сад.