GreenMile 20.03.2023 19:08 пишет: Вообще надо было снимать нагревая феном, тогда бы меньше клея на стекле осталось. От самого действенного к менее: 1. Антисиликон жидкий, в бутылках продается обычно - удаляет на раз-два, дешевый, но воняет примерно как бензин калоша или уайт-спирит. 2. Антиклей/средство для удаления наклеек в спрее (DOMO, например) - при нанесении пенится, воняет меньше, удаляет хуже, чем антисиликон, стоит дорого в пересчете на его количество. 3. Фен+скребок для стеклокерамики - удаляет основную массу без вони, но есть остатки ивсе равно придется смывать чем-то вонючим. Можно поцарапать стекло, особенно если не греть феном
дякую за поради! всім дякую! є ще заклеєні вікна, завтра буду пробувати, антисілікон у мене десь був, правда, сантехсілікон він майже не допомагав знімати! фен спробую, не перегріти б тільки скло. олією більше не буду, мало того, що клей не знімає, так потім від олії ще вікно мити!
Я усе це спробував у реальній квартирі де усі вікна ще й оселений балкон були заклеєні скотчем. Ефект навколонульовий. Може ще від якості скотчу залежить. Питання вирішила звичайна професійна прибиральниця із якоюсь стандартною речовиною для миття вікон, ганчіркою та у деяких місцях скребком. Ну і часу вона таки витратила.
так от, вчора спробував феном, звичайним для волосся, не будівельним, на середньому нагріві, на 2, знімається незрівнянно краще, залишків клею зовсім мінімум, який вже не складно відмити губкою. думаю, що і на 3 можна було, а ще, наприклад, спочатку пройти попередньо прогріти, потім знімати під струменем фену. з феном результат порадував!
Самий "кайф" від скотча- плівка, що руйнується буквально за місяць під УФ-випромінюванням від сонця. Самий квест- видалити саме її, а клеєву основу, то вже питання хімїї. В мене минулі орендарі, дай їм Бог здоров"я, і щоб руки не боліли , заклеїли в березні 22року все, на що хватило скотчу. Теперішнім орендарям було видано рулон малярного скотчу. Використаня інших видів скотчу буде включено до рахунку при висиленні.
В ответ на: Теперішнім орендарям було видано рулон малярного скотчу. Використаня інших видів скотчу буде включено до рахунку при висиленні.
Малярний скотч після півроку на склі навіть відшкрябати важкувато.Хімія взагалі ніяка не бере. Ну він сам відпадає на 80%, але частки та залишки клею - з ними проблема.
Mangust 24.04.2023 20:18 пишет: В Епіке, від 90 до 140 грн за балон, але в мене був і пєстік для піні, який цим засобом промивається після робіт з піною.
В магазині Зігс (є такий в Ірпені, може ще десь такі є) продається типу все для дому, в т.ч. і аерозольний змивач наліпок - аж за 49 грн. Продавчиня порадила (вони ним змивають залишки від наліпок цінників). Перед цим брав спрей для видалення наліпок у Епіцентрі, там 200 грн. Той що за 200 грн. працює трохи краще, але не в 4 рази, просто бризнути більше і почекати подовше. А для вікон коли іде фронтальне прибирання - простий Сольвент з будівельного магазину, вікна все одно відчинені, він трохи повоняє, але їм фактично миєш і чимось протираєш скло.