Усім привіт! Можливо хтось нещодавно робив чи зараз робить ремонт - цікавить реальна ціна на деякі чорнові роботи? Квартира за 500 км, тому скоріш за все треба буде найняти робітників віддалено: 1) розкидати електрику (цікавить напр. укладка 1 м ел. провода, вівід точки (розетка/вимикач); 2) розкидати сантехніку (1 м водо.труби, вивід точки на кран/злив, встановлення радіатора утеплення); 3) штукатурка 1 кв м.
Дякую заздалегідь за коментарі
Добрий день! Насамперед, треба самому визначитись, що і як ви плануєте. Нещодавно робили ремонт сину, поки не скалали самі собі проект (свої забаганки), майже не можливо начорно ціну порахувати.
Добрий день! Насамперед, треба самому визначитись, що і як ви плануєте. Нещодавно робили ремонт сину, поки не скалали самі собі проект (свої забаганки), майже не можливо начорно ціну порахувати.
Та проєкт тут ні до чого... Цікавить прайс на 5-6 позицій, озвучених вище..
Цікавить прайс на 5-6 позицій, озвучених вище..
Подивись по Кабанчику, додай 10-15% - як на мене нормального виконавця з такими цінами знайдеш. Потім ще відсотків 10 накинь на загальну суму (щось з обсягами невірно порахуєш, ціни зміняться) - от і буде орієнтир.
Себе знайшов штукатура саме на Кабанчику, він далі ремонт й дороблює (шпаклювання, фарбування, гіпсокартон, шпалери), ціни на роботи звідти й беремо середні.
Дякую! Так і зробив!
Привіт Електрика розраховуй на 10$/м2 твоєї площі квартири. В незалежності від точок десь так і буде. Гарних електриків можу порадити. Сантехніка..тут важче... Штукатурка...якщо це машинна то десь 400 грн м2 з їх матеріалом. розраховуй на додатковий прайс по відкосам..
возьми за индикатор среднюю цену по сайту работники уа если строителей нет, там же можно тендер создать.
Привіт Електрика розраховуй на 10$/м2 твоєї площі квартири. В незалежності від точок десь так і буде. Гарних електриків можу порадити. Сантехніка..тут важче... Штукатурка...якщо це машинна то десь 400 грн м2 з їх матеріалом. розраховуй на додатковий прайс по відкосам..
так выдкоси ж раныше були 1м погонний як 1м2 за цыною. вже не так?
если строителей нет, там же можно тендер создать.
Так, робіть тендер! Тендер, це взагалі добре, коли не можеш сформулювати що хочеш отримати. Я чув, що зараз на тендері є ціна фарбування в 40 грн.м2 Ну це дешевше раза в 2 ніж було... Напевно знайдуться майстри, які прокладуть кабель за 10 грн. і поштукатурять за 100 грн.
Подивись по Кабанчику, додай 10-15% - як на мене нормального виконавця з такими цінами знайдеш.
Кабанчик десь 10 (а може і 15%) відсотків забирає, тобто фактично майстри згодні робити за менше ніж ціни на кабанчику.
Потім ще відсотків 10 накинь на загальну суму (щось з обсягами невірно порахуєш, ціни зміняться) - от і буде орієнтир.
Якщо ціна за квадрат, умовно $100 то вона не зміниться від того що замовник чи виконаець невірно порахували площу. Так само можна ізначально і в + порахувати, потім, нібито, дешевше вийшло.
Напевно знайдуться майстри, які прокладуть кабель за 10 грн. і поштукатурять за 100 грн.
В галузі побутових ремонтів ціна зазвичай договірна, тобто така яка влаштовує і виконавця і замовника. Якщо домовились за 100гр поштукатурити і у замовника є можливість подивитися попередню роботу і якість влаштовує - ризики мінімальні. Якщо попередніх робіт немає, відгуків немає, то що за 100грн що за 400 можна попасти. Я так вважаю. Чи якась ціна 100% гарантує що все буде зроблено ідеально?
Дякую усім за поради.. Дивився сайти, спілкувався з електриками та сантехніками - хочу зробити саме розводку, бо документи будуть в кінці року, а саме ці роботи дозволяє зараз робити забудовник.. З того, що промоніторив: -прокладка 1 пм кабелю 20-30 грн за 1 пм; -автомат/узо 100-150 грн за 1 шт -прокладка 1 пм водотруби/каналізації 50-60 грн за 1 пм. Отаке..
В галузі побутових ремонтів ціна зазвичай договірна, тобто така яка влаштовує і виконавця і замовника. Якщо домовились за 100гр поштукатурити і у замовника є можливість подивитися попередню роботу і якість влаштовує - ризики мінімальні. Якщо попередніх робіт немає, відгуків немає, то що за 100грн що за 400 можна попасти. Я так вважаю. Чи якась ціна 100% гарантує що все буде зроблено ідеально?
Давайте введемо тоді поняття "умовно влаштовує". Бо є сучасні реалії собівартості життя і реальний об'єм роботи, який можна виконати з якістю А за визначений проміжок часу. І якщо замовник "видавлює" якусь низьку ціну, то він скоріш за все отримає якість В, а то і С. Звичайно з "кривими" стінами жити можна. Та навіть з розводкою розеток, коли вони усі на одній ліні, також можна. Але якщо ви хочете рівненькі стіни, і сучасну надійну електрику та сантехніку, вам прийдеться платити реальну ринкову вартість робіт. А гарантії? А хто платить наперед?
Дякую усім за поради.. Дивився сайти, спілкувався з електриками та сантехніками - хочу зробити саме розводку, бо документи будуть в кінці року, а саме ці роботи дозволяє зараз робити забудовник.. З того, що промоніторив: -прокладка 1 пм кабелю 20-30 грн за 1 пм; -автомат/узо 100-150 грн за 1 шт -прокладка 1 пм водотруби/каналізації 50-60 грн за 1 пм. Отаке..
О, цікава інформація. Ціни так не погано піднялися... бо ми ще працювали по угодам, які були укладені здебільш до початку повномасштабного вторгнення, по старим цінам. Так, матеріали сильно здорожчали, навіть у валютному еквіваленті, але роботи не так. Але бачу що я трохи відстав від реальної картини.
Якщо є, умовно, три цінові пропозиції і по кожному виконацю була можливість подивитися попередні роботи, узгоджені найпростіші критерії оцінки якості тих чи інших робіт, то чому з цих трьох не обрати нейменшу а треба обов'язково обирати ту яка буде не менш ніж ринкова, чи, взагалі, найбільшу?
І якщо замовник "видавлює" якусь низьку ціну,
Обсяг, ціни, критерії якості оговорити заздалегідь, влаштовує обидві сторони - працюємо, не влаштовує не працюємо, як можна тут щось продавити?
з "кривими" стінами
Приклав рівень, приклав правило, подивився під сітлом - дуже прості критерії прийомки, які, звичайно, треба оговорити заздалегідь. І ті хто робить стіни прекрасно ці критерії розуміють. А вимоги дійсно можуть бути різні, в деяких випадках може бути достатньо тільки площину зробити, усі кути строго під 90 замовнику не треба.
навіть з розводкою розеток, коли вони усі на одній ліні,
Якщо є креслення розведення електрики, як там можна щось зробити не так
сантехніку
Каналізацію достатньо пролити, водопровід перевирити під тиском. Зовнішній вигляд - очима.
автомати на чорновому етапі не потрібно робити, вони пилу не люблять, електрики кажуть