Минусы: 1. Теоретически можно попасть в ситуацию, когда в конторе, где требуются данные паспорта, нет ридера и потребуется бумажная справка. Возможно мне просто везло, но я пока не попадал в такие ситуации.
Через Дию, как минимум можно заказать справку о регистрации с QR-кодом. Вполне официальный документ. Для меня главный плюс при замене был как раз отсутствие бумажек и компактность.
Все в чип на карте запихнут
а чіп в голову для зручності. а ще сміялися з віруючих. з іншого боку підробити теж набагато легше буде. і можна буде як телефон - декілька сімок-особистостей підтримувати.
Ид-карта не привязывается к сим-карте. Можете вообще ее удалить из телефона в момент чтения чипа карты.
Минусы: 1. Теоретически можно попасть в ситуацию, когда в конторе, где требуются данные паспорта, нет ридера и потребуется бумажная справка. Возможно мне просто везло, но я пока не попадал в такие ситуации.
Через Дию, как минимум можно заказать справку о регистрации с QR-кодом. Вполне официальный документ. Для меня главный плюс при замене был как раз отсутствие бумажек и компактность.
Да, теперь такая возможность есть. Когда я получал карту, еще не было, потому мне сразу в ЦНАПе ее и вручили
Навіщо носити з собою ID карту, посвідчення водія, техпаспорт якщо все це є в додатку ДІЯ і воно має такий самий статус як і оригінали. Сьогодні ходив с донькою за її першою ID карткою. В цнап крім свідоцтва про народження дитини ще декількох папірців треба було один з паспортів батьків. Паспорт треба було витягнуть з обкладинки щоб зробить ксерокопію. Коли витягував паспорт з обкладинки відірвалась перша сторінка Я його не виймав з обкладинки років з 10 мабудь. Може ще якось скотчем склею але дівчина в цнап сказала що він не буде дійсний (але копію все-таки зробила) доведеться міняти на ID картку
в будущем, кроме ИД-карты у нас ничего больше и не будет. Исчезнут и права, и техпаспорт и банковские карты. Все в чип на карте запихнут
удобно кстати ствол к голове и майно с баблом и бизнесом быстренько перешло к новому власнегу прям на природе, ехать никуда не надо .
Навіщо носити з собою ID карту, посвідчення водія, техпаспорт якщо все це є в додатку ДІЯ і воно має такий самий статус як і оригінали.
А навіщо та Дія взагалі. Чому державні органи самі не можуть отримувати з державних же електронних ресурсів усі оті дані громадянина, які зараз у нього вимагають при відвіданні цих органів. Завдання громадянина - підтвердити власну особу, усе інше можна ж з'ясувати і без нього (так, наприклад, зробили у Естонії). Так ні - вигадуємо якийсь велосипед (дію).
Навіщо носити з собою ID карту, посвідчення водія, техпаспорт якщо все це є в додатку ДІЯ і воно має такий самий статус як і оригінали.
А навіщо та Дія взагалі. Чому державні органи самі не можуть отримувати з державних же електронних ресурсів усі оті дані громадянина, які зараз у нього вимагають при відвіданні цих органів. Завдання громадянина - підтвердити власну особу, усе інше можна ж з'ясувати і без нього (так, наприклад, зробили у Естонії). Так ні - вигадуємо якийсь велосипед (дію).
Тому що Естноія маленька, а нас багато, і кожного кума/свата потрібно пристроїти на державну ниву.
в будущем, кроме ИД-карты у нас ничего больше и не будет. Исчезнут и права, и техпаспорт и банковские карты. Все в чип на карте запихнут
удобно кстати ствол к голове и майно с баблом и бизнесом быстренько перешло к новому власнегу прям на природе, ехать никуда не надо .
А что, есть разница в каком виде майно перейдет к грабителю? В виде одной ИД-карты, или в виде набора кредиток, техпаспорта и прав? Вы все равно все это в кошельке сейчас таскаете. У меня сейчас 4 кредитки, 2 техпаспорта, права и ИД-карта. Если вместо этого можно будет носить только ИД-карту, а все остальное оставить дома - я буду только рад
Я бы сказал так - если вы пенсионер, сидите дома и паспорт нужен вам исключительно для получения пенсии на почте - ИД-карта вам нафиг не нужна. Моя жена, как противница всего нового, отказалась брать ИД-карту, вклеила фото. Оба мы ФОПы на 3-й группе. Одного квеста в стоянии в налоговой в очереди за новым ключем хватило ей понять, что она совершила ошибку. Я в налоговой ни разу не был. С помощью ИД-карты открыл ФОП дистанционно, зарегился в податковой и пенсионном, открыл счет, так и работаю. Думаю, в будущем, кроме ИД-карты у нас ничего больше и не будет. Исчезнут и права, и техпаспорт и банковские карты. Все в чип на карте запихнут
в мене звичайна стара книжечка, але новий закордонний, так само через дію відкрив ФОПа, підпис безкоштовно в Приват24 оформив, навіщо пхатись в податкову?
Если вместо этого можно будет носить только ИД-карту, а все остальное оставить дома - я буду только рад
ну вот сейчас спокойно можно пользоватся банковской картой с трупа, даже не зная пина и свв . я, как человек полжизни работающий с чужими данными, считаю это не совсем нормальным. но кто я такой, чтобы противицца прогрессу .
А что, есть разница в каком виде майно перейдет к грабителю? В виде одной ИД-карты, или в виде набора кредиток, техпаспорта и прав? Вы все равно все это в кошельке сейчас таскаете. У меня сейчас 4 кредитки, 2 техпаспорта, права и ИД-карта. Если вместо этого можно будет носить только ИД-карту, а все остальное оставить дома - я буду только рад
так вже зараз замість всього цього один телефон, а його все одно носиш...
в мене звичайна стара книжечка, але новий закордонний, так само через дію відкрив ФОПа, підпис безкоштовно в Приват24 оформив, навіщо пхатись в податкову?
А перевипустити податкові ключі можна взагалі онлайн не вставаючи з дивана, головне не пропустити термін придатності і перевипустити заздалегідь.
Підкажить, де вклеюють фото, по місцю реєстрації чи в будь якому місті України?
Чи можливо це зробити за кордоном? Раніше точно було нельзя, можливо щось змінилось?
Был выбор ID или книжка. Оставил второе только из за того,что нужно было таскать с собой выписку о проживании,а по поводу 10 лет годность ID,так дожить надо еще,ну вы поняли.
Был выбор ID или книжка. Оставил второе только из за того,что нужно было таскать с собой выписку о проживании,а по поводу 10 лет годность ID,так дожить надо еще,ну вы поняли.
Самое интерестное, что печать о прописке в "книжку" уже не ставят и все равно таскать выписку.
Самое интерестное, что печать о прописке в "книжку" уже не ставят и все равно таскать выписку.
стара ж залишається. і навіщо ця виписка потрібна? останні 20 років нікому не було цікаво де я зареєстрований. ну хіба що в 2014 орендодавці квартир ціни вибірково підвищували
Довідку про місце реєстрації можна згенерувати у додатку ДІЯ в розділі "послуги" за пару хвилин та показати тому хто вимагатиме.
Довідку про місце реєстрації можна згенерувати у додатку ДІЯ в розділі "послуги" за пару хвилин та показати тому хто вимагатиме.
Да не надо так извращаться. Любой телефон с NFC-чипом покажет вам прописку:
Да не надо так извращаться. Любой телефон с NFC-чипом покажет вам прописку:
- А ви точно чиновник? А скажіть щось по чиновницьки? - Так, оці дії-смартфони то для вас! Дайте мені бумажку з пічаттю і ксерокопію!