Не в тему про гербіциди тотальної дії, а про вибіркові. Іноді дістають різні бур’яни на газоні, років з 8-9 тому обробляв Лінтуром (тоді його виробляла Сингента, а зараз чомусь ні….). Пам’ятаю що результат був слабенький, скоріше ніякий. В цьому році чомусь вирішив що наука і хімія пішли вперед і треба пробувати знов, бо газон уходить і сил немає, а різні бур’янці та мох ростуть, особливо мох. Фірмового Лінтура не знайшов, перечитав форуми, подивився що є в наявності, подивився діючі речовини, послухав рекламу як воно має знищити і мох, і кульбабу, і подорожник і інші менш відомі, але не менш докучливі бур’яни, і купив Гольф (не машину, а гербіцид вибіркової дії з 2 діючими речовинами, схожий за складом на Лінтур). Щоб може не скарифікувати, а просто хоч мох вивести. Результат - за 2 тижні - ну ніякого, може воно конечно не стало сильно рости, але й не загинуло і моху на це все по барабану. Висновок: на наступні роки з ціма гербіцидами вибіркової дії я зав’язав. Скарифікація і аерація газону - тобто механічна обробка, це наше все
блин. Сегодня хотел заехать взять Линтур или гольф. Достали меня одуваны...
По газону використовую діален-супер, кульбабки косить норм (як і все інше двудольне). Але вонючий зараза
про скорость действия. обработал раундапом всяку погань. на третий день начали желтеть листья.
на третий день начали желтеть листья.
сподіваюся, виключноу погані?)
у меня другого не растет)))
Підкажіть, чим побороти лободу? Ґрунт на городі заражений її насінням, жодна механічна обробка не допомагає..
Покропив навколо городу Напалм Форте. Два дні пройшло поки ніяких ознак. Переживаю чи сам гербіцид не зстарий, бо два роки лежав у мене в сараї. Або концентрацію замалу дав.
пользовал напалм - там в инструкции 4-5 дней. Инструкции полезно читать...
Покропив навколо городу Напалм Форте. Два дні пройшло поки ніяких ознак. Переживаю чи сам гербіцид не зстарий, бо два роки лежав у мене в сараї. Або концентрацію замалу дав.
По факту почало жовтіти через два тижні. І десь через три посохло.
7-10 днів. В залежності від норм внеску.
Кропив реально робочим ДАБЛ ТРАЙ (назливав залишки с каністр на 20л ) . Казали - бери стопку на оприскувач - так і брав - масляниста рідина в контакті з водою робиться молоком. Через 12 днів трава посохла на труху - береш в руки і все розсипається. Працює на поверхневий шар грунту і на рослину. Згодом пішла берізка - вивільнилася площа від конкурентів. Чудово для контролю периметру ділянки і якщо лінь викопувати вилами пирій.
Ураган - почало жовтіти на 3й день, як й обіцяють(3-5 днів) у інструкції...продовжую спостереження)
...
Ураган - почало жовтіти на 3й день, як й обіцяють(3-5 днів) у інструкції...продовжую спостереження)
оце, що я оприскав ураганом рік тому, воно пожовкло й наче ефект хороший...але ж, навесні, той самий пирій так само буйно все заполонив(й це на фото - після того, як двічі мотоблоком переорював та вибирав ту заразу руками/граблями ), наче нічого й не робив Наразі, хочу обробити те ж саме місце під посів травки газонної й от міркую, чи варто тим же ураганом чи може щось дієвіше є? Чи ніякий гербіцид не візьме пирій, щоби назавжди його знищити, а не кожний рік обробляти?
Ну насіння то в грунті. Обробка разів 5-6, кожен місяць, коли нові ростки з"являться і буде вам щастя. Є у Сінгенти ще щось що прямо на землю можна, типу на насіння впливає, але я не дуже в таке вірю.
оце, що я оприскав ураганом рік тому, воно пожовкло й наче ефект хороший...але ж, навесні, той самий пирій так само буйно все заполонив(й це на фото - після того, як двічі мотоблоком переорював та вибирав ту заразу руками/граблями ), наче нічого й не робив Наразі, хочу обробити те ж саме місце під посів травки газонної й от міркую, чи варто тим же ураганом чи може щось дієвіше є? Чи ніякий гербіцид не візьме пирій, щоби назавжди його знищити, а не кожний рік обробляти?
Косити і обробляти треба до того, як він кидає колосок. Інакше то марна робота. Як написали вище - обробляти, поки не виведеш. Тільки не раз в місяць, а коли починає вилазити. Аж тоді газон садити. Бо потім з газону ти його вже нічим не прибереш.