Такая ситуация, при замене очков, при диагностике в оптике написали более сильный минус, чем был до этого. Я встречал такую точку зрения, что можно носить более слабые, чтобы глазной мышц постоянно работал. Или не парится и ходить в минусе четко по диагностике?
Egouar 26.04.2023 18:21 пишет: Я встречал такую точку зрения, что можно носить более слабые, чтобы глазной мышц постоянно работал.
Заблуждение. Надо носить такие очки в которых комфортно и не надо напрягать глаза, очки вполне могут быть меньше по диоптрии, чем те которые определяет прибор.
просто шо -2,5, шо -3,25 особо там разницы не видно. Повышать диоптрии не не хочется, хотя прибор определил -3,25 . Но со временем, заметил, что более стал напрягать глаза в очках старых
Носити ті, які більш комфортні. Треба в оптиці трохи часу витратити щоб підібрати. Крім цього (ношу окуляри вже 40 років) - ці прибори в оптиках, вони показують ну дуже приблизно..... так +/- 1.5 діоптрії. Якщо є час і натхнення то спеціалізоване обслідування за 2 тижні стаціонару з капанням в очі крапельок які щось там розслабляють, розкривають і не дають звужуватися, воно показує сильно інші результати, навіть дещо несподівані у порівняння з приладом швидкого вимірювання який є в оптиці. Але окуляри краще підбирати не по цим даним, а обираючи між чіткістю та зручністю.
Спасибо, что подсказал на счет клинического обследования. Вот в том году проходил обследование. Подскажите пожалуйста, это я правильно понимаю, что коррекция должна быть -2,5 ?
Поради в галузі здоров"я то таке, скажу як я собі обираю і власне так і радять лікарі з працівниками різних оптик. При нормальному освітленні треба ненапружуючись чітка бачити строку з літерами 0.8. Трохи розпливається, але видно 0.9. Якщо прищуритися можно визначити окремі літери 1.0. При цьому другим етапом іде (для окулярів постійного ношення) просто читання дрібного шрифту з папірця на звичних дистанціях - воно має бути абсолютно комфортним. Потім просто дивимось по приміщенню, переводячи погляд - далеко-середня дистанція, близько, читаємо написи на цих різних дистанціях. Перебираємо різні варіанти лінз.
п.с. проблема в тому, що у людей, як правило, 2 ока і вони різні. При цьому одне ведуче, друге так - для красоти та бінокулярного зору. Як правило діоптрії по них різні (наприклад -3.5 та -4.0), я скільки не пробував, зупинявся на -3.5.
п.п.с. лінзи різні бувають, на якість зору в окулярах дуже впливає параметр "асферична лінза" - подивіться що це і як працює з картинками в інтернеті. Собі беру асферіку 1.67 (просто звикаєш, і потім не хочеться міняти).