Мироеды, грабители трудового народа у вас там . В США или 13 , или 15, млн дол , за всю жизнь, можно подарить и налоги никто не платит.
Мироеды, грабители трудового народа у вас там . В США или 13 , или 15, млн дол , за всю жизнь, можно подарить и налоги никто не платит.
загниваем, да
Бо митникам потрібна довідка з банку, що ти зняв їх з рахунку. А зняти валюту ти можеш тільки в еквіваленті 100 тисяч гривень на добу. Довідка дійсна 30 днів. От і рахуй скільки ти за 22 робочих дня за місяць назнімаєш. Тисяч 50 максимум. Це перевірена інформація для Польщі і Італії. Не думаю, що в інших країнах по іншому.
А чому я не можу продати квартиру за нал? Чому маю приймати гроші саме на рахунок банку?
А чому я не можу продати квартиру за нал? Чому маю приймати гроші саме на рахунок банку?
Бо ліміт готівкових розрахунків між фізособами - 50к грн. Все що більше - безготівковий онлі.
Бо митникам потрібна довідка з банку, що ти зняв їх з рахунку. А зняти валюту ти можеш тільки в еквіваленті 100 тисяч гривень на добу. Довідка дійсна 30 днів. От і рахуй скільки ти за 22 робочих дня за місяць назнімаєш. Тисяч 50 максимум. Це перевірена інформація для Польщі і Італії. Не думаю, що в інших країнах по іншому.
в теории нельзя, но на практике, слава богу у нас свободная страна и все решаемо.
Нотариусы пишут как то так:
"Ми, продавці( продавець), своїми підписами підтверджуємо факт повного розрахунку за продану квартиру, а саме отримання від покупця грошових коштів у сумі ___ () гривень, що за курсом на день укладення договору становить еквівалент ___ () доларів США, та підтверджуємо відсутність будь-яких фінансових претензій до покупця...."
Короче как то так. И все происходит в наличной валюте.
До 22 года спец обученная девочка с банка привозила ( кажись сто дол ей платили) бумажки, что деньги были переведены в банк и тут же сняты наличными. Сейчас, в связи с лимитами, на это дело забили.
Бо навкруги мене більшість наймані працівники,
Свого часу, в мене було навпаки, найманих можна було порахувати на одній руці, загнувши 2-3 пальці. І то, якщо наймані то зп було достатньо утримувати сім'ю.
Цікаво, хоча-б зараз стали помічати що ціни в Україні трохи неспівставні з доходами більшості?
Де вони співпідставні? Був час і натхнення дивився понавиїхавших, хто виїхав 5+ років назад і встиг взяти житло, то тихенько радуються з цін сьогодні за кордоном. І наскільки пригадую, в жодній країні майже неможливо нормально жити, коли працює тільки один, а інший (дружина) не працює або щоб рахувалось, що працює. В Україні таких через один. З тих хто виїхав, реально одиниці, хто нормально живе в своєму житлу, інші по квартирах, із заощаджень, максимум на новий Логан з салону. Це якщо сім'я переїхала, в не так, що чоловік живе в гуртожитку 6 людей в кімнаті, і гроші висилає в Україну. Тому добре де нас немає.
Ти можеш продати за нал, але вивезти їх без довідки з банку, не вийде. Тому для довідки їх потрібно покласти на рахунок, а потім знімати. Ну або купити довідку з банку
Ти можеш продати за нал, але вивезти їх без довідки з банку, не вийде. Тому для довідки їх потрібно покласти на рахунок, а потім знімати. Ну або купити довідку з банку
В сенсі? А якщо у мене вдома під подушкою лежить 10 тис долл, я теж не можу їх вивезти без довідки банку? Я про варіант, коли квартиру продали за готівкову валюту, а вивозять декілька людей по 10 тис без декларування.
Щоб податкова могла проконтролювати сплату податків.
Щоб податкова могла проконтролювати сплату податків.
А хіба є йомвірність, що нотаріус проведе угоду без сплати податків? Якщо за нал.
А хіба є йомвірність, що нотаріус проведе угоду без сплати податків? Якщо за нал.
Не без сплати, але з недоплатою. За заниженою оцінкою і меншою сумою в договорі.
А якщо у мене вдома під подушкою лежить 10 тис долл, я теж не можу їх вивезти без довідки банку?
Питання ж не про вивезти, а про легалізувати (покласти на банківський рахунок, потім з нього купити іншу нерухомість).
Не без сплати, але з недоплатою. За заниженою оцінкою і меншою сумою в договорі.
а по безналу уменьшить нельзя?:)))).
п.с. сейчас особо не занизишь сумму. от оценки идут сделки, иногда оценка даже выше , чем реалии. Да и смысл занижать , если квартира в собственности больше трех лет, что б 1 процент , от занижения, наэкономить? Такэ...
А якщо у мене вдома під подушкою лежить 10 тис долл, я теж не можу їх вивезти без довідки банку?
Питання ж не про вивезти, а про легалізувати (покласти на банківський рахунок, потім з нього купити іншу нерухомість).
Я це і намагаюся з'ясувати. Чому для легалізації в закордонному банку треба декларувати вивезення коштів. За умови, що є договір купівлі-продажу.
Я це і намагаюся з'ясувати. Чому для легалізації в закордонному банку треба декларувати вивезення коштів. За умови, що є договір купівлі-продажу.
Зазвичай закордонні банки підозріло ставляться до сумок з кешем тому чим більше паперів, тим краще але поправочка: не вивезення коштів, а ввезення коштів
Нотаріуси не є податковими агентами. Контролювати Ваші доходи - функція виключно податкової...
а по безналу уменьшить нельзя?:)))).
Ну по безналу сейчас под госпрограммы продают, может конечно налом что-то доплачивают, я не настолько в теме.
п.с. сейчас особо не занизишь сумму. от оценки идут сделки, иногда оценка даже выше , чем реалии. Да и смысл занижать , если квартира в собственности больше трех лет, что б 1 процент , от занижения, наэкономить? Такэ...
Ну хз, у меня покупатель просил по заниженной, 100 долл тоже на дороге не валяются.
Чому для легалізації в закордонному банку треба декларувати вивезення коштів. За умови, що є договір купівлі-продажу.
Думаю, це треба питати у закордонного банку, але так, чомусь вони до людей із мішками кешу ставляться підозріло.
Нотаріуси не є податковими агентами. Контролювати Ваші доходи - функція виключно податкової...
Саме тому нотаріус, навіть "свій", не засвідчить договір, поки в нього не буде платьожки з твого рахунку необхідних податків..