нотариус считает сумму налогов и пока не принесешь квитанцию об уплате ( ему пофиг со счета или в ближайшем банке) не проведет куплю-продажу.
а по безналу уменьшить нельзя?:)))).
Ну по безналу сейчас под госпрограммы продают, может конечно налом что-то доплачивают, я не настолько в теме.
п.с. сейчас особо не занизишь сумму. от оценки идут сделки, иногда оценка даже выше , чем реалии. Да и смысл занижать , если квартира в собственности больше трех лет, что б 1 процент , от занижения, наэкономить? Такэ...
Ну хз, у меня покупатель просил по заниженной, 100 долл тоже на дороге не валяются.
Оцінщик навряд зможе занизити більше, ніж на 20% від оцінки, яку робить ФДМ.
В договорі можеш писати хоч гривню, але податок візьмуть з оцінки. Чи з договору, якщо там сума вище оціночної..
Чому для легалізації в закордонному банку треба декларувати вивезення коштів. За умови, що є договір купівлі-продажу.
Думаю, це треба питати у закордонного банку, але так, чомусь вони до людей із мішками кешу ставляться підозріло.
Так ти в будь-якому випадку прийдеш до закордонного банку з мішками кешу. Бо перекази з України заборонені в таких обсягах.
А хіба є йомвірність, що нотаріус проведе угоду без сплати податків? Якщо за нал.
Нотаріуси не є податковими агентами. Контролювати Ваші доходи - функція виключно податкової...
Саме тому нотаріус, навіть "свій", не засвідчить договір, поки в нього не буде платьожки з твого рахунку необхідних податків..
Чому саме з рахунку? Я прийшла в банк, заплатила кешем податки, повернулася до нотаріуса, і вона засвідчила договір купівлі-продажу. Ніяких рахунків не фігурувало.
А якщо у мене вдома під подушкою лежить 10 тис долл, я теж не можу їх вивезти без довідки банку?
Питання ж не про вивезти, а про легалізувати (покласти на банківський рахунок, потім з нього купити іншу нерухомість).
Я це і намагаюся з'ясувати. Чому для легалізації в закордонному банку треба декларувати вивезення коштів. За умови, що є договір купівлі-продажу.
потому что бумажке от таможенника при ввозе денег в ЕС, банк верит больше, чем бумажке о купле/продаже из Украины договор купли/продажи больше нужен вам - доказать испанской налоговой, откуда у вас вообще взялись деньги
а банк больше интересует, откуда у вас взялись ИМЕННО ЭТИ НАЛИЧНЫЕ деньги - и вот им лучше таки справка о ввозе денег в ЕС налом.
Чому для легалізації в закордонному банку треба декларувати вивезення коштів. За умови, що є договір купівлі-продажу.
Думаю, це треба питати у закордонного банку, але так, чомусь вони до людей із мішками кешу ставляться підозріло.
Так ти в будь-якому випадку прийдеш до закордонного банку з мішками кешу. Бо перекази з України заборонені в таких обсягах.
потому что бумажке от таможенника при ввозе денег в ЕС, банк верит больше, чем бумажке о купле/продаже из Украины договор купли/продажи больше нужен вам - доказать испанской налоговой, откуда у вас вообще взялись деньги а банк больше интересует, откуда у вас взялись ИМЕННО ЭТИ НАЛИЧНЫЕ деньги - и вот им лучше таки справка о ввозе денег в ЕС налом.
Договір купівлі-продажу саме і пояснює, звідки у мене взялися ці готівкові гроші. А чому вірить чи не вірить банк - це зона твоїх фантазій. Так само, як я не вірю в твою казочку про те, що в 2022 році закорднонні банки не запитували, звідки у українців пів-ляма євро.
потому что бумажке от таможенника при ввозе денег в ЕС, банк верит больше, чем бумажке о купле/продаже из Украины договор купли/продажи больше нужен вам - доказать испанской налоговой, откуда у вас вообще взялись деньги а банк больше интересует, откуда у вас взялись ИМЕННО ЭТИ НАЛИЧНЫЕ деньги - и вот им лучше таки справка о ввозе денег в ЕС налом.
Договір купівлі-продажу саме і пояснює, звідки у мене взялися ці готівкові гроші. А чому вірить чи не вірить банк - це зона твоїх фантазій. Так само, як я не вірю в твою казочку про те, що в 2022 році закорднонні банки не запитували, звідки у українців пів-ляма євро.
Жодним чином, бо як писали вище - більше 50к грн тільки безготівковий розрахунок. Тому до договору і питають банківські дані)))
Розрахуватись готівкою ти можеш, звичайно. На цьому етапі дієвого механізму спіймати порушення немає. Але от потім твоїх слів щоб довести, що ця готівка вона за квартиру - буде недостатньо))
А чому вірить чи не вірить банк - це зона твоїх фантазій.
ну это не просто фантазии, а то, с чем приходится работать постоянно
Так само, як я не вірю в твою казочку про те, що в 2022 році закорднонні банки не запитували, звідки у українців пів-ляма євро.
в марте-апреле 22го, происходило много чего, что потом считается сказкой. у меня кумовья приехали из Украины 3го марта, и их поселили в 5* отель на полный пансион в центре Барселоны в двух номерах (потому что дети были разнополые), возили на экскурсии и по торговым центрам, где они покупали все, что им надо было для старта жизни на новом месте (оплачивал все представитель принимающей организации)... и так было до июля 22го
и при этом - у меня есть и такие знакомые, которые говорят, что это - сказки, потому что уже в августе 22го, семью с двумя детьми, заселили в хостел в комнаты по 12 человек в каждой. так и с деньгами - если в первые месяцы банки норм принимали нал, то потом стало сложно даже 10к внести на счет без объяснений, откуда и как попало сюда.
В 2022 році був період часу, коли можна було вивезти з України будь-яку суму валюти без обмежень, цілком легально. Потім вона декларувалась на ввіз, наприклад, в Польщу і все, вуаля.