autoua
Autoua.netФорумКурилка

Філе усього крім зарплат (54/54)

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Z@B]
      19 марта 2026 в 12:13 Гілками

нотариус считает сумму налогов и пока не принесешь квитанцию об уплате ( ему пофиг со счета или в ближайшем банке) не проведет куплю-продажу.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: Філе усього крім зарплат [Re: zyoma]
      19 марта 2026 в 12:13 Гілками

zyoma 19.03.2026 11:14 пишет:

Абрвалг 19.03.2026 10:19 пишет:

а по безналу уменьшить нельзя?:)))).

Ну по безналу сейчас под госпрограммы продают, может конечно налом что-то доплачивают, я не настолько в теме.

Абрвалг 19.03.2026 10:19 пишет:

п.с. сейчас особо не занизишь сумму. от оценки идут сделки, иногда оценка даже выше , чем реалии. Да и смысл занижать , если квартира в собственности больше трех лет, что б 1 процент , от занижения, наэкономить? Такэ...

Ну хз, у меня покупатель просил по заниженной, 100 долл тоже на дороге не валяются.

Оцінщик навряд зможе занизити більше, ніж на 20% від оцінки, яку робить ФДМ.

В договорі можеш писати хоч гривню, але податок візьмуть з оцінки. Чи з договору, якщо там сума вище оціночної..

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: Філе усього крім зарплат [Re: zyoma]
      19 марта 2026 в 14:15 Гілками

zyoma 19.03.2026 11:16 пишет:

Juliet Capulet 19.03.2026 10:31 пишет:

Чому для легалізації в закордонному банку треба декларувати вивезення коштів. За умови, що є договір купівлі-продажу.

Думаю, це треба питати у закордонного банку, але так, чомусь вони до людей із мішками кешу ставляться підозріло.

Так ти в будь-якому випадку прийдеш до закордонного банку з мішками кешу. Бо перекази з України заборонені в таких обсягах.

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Z@B]
      19 марта 2026 в 14:18 Гілками

Z@B 19.03.2026 12:10 пишет:

lopez 19.03.2026 11:06 пишет:

Juliet Capulet 19.03.2026 09:34 пишет:

А хіба є йомвірність, що нотаріус проведе угоду без сплати податків? Якщо за нал.

Нотаріуси не є податковими агентами. Контролювати Ваші доходи - функція виключно податкової...

Саме тому нотаріус, навіть "свій", не засвідчить договір, поки в нього не буде платьожки з твого рахунку необхідних податків..

Чому саме з рахунку? Я прийшла в банк, заплатила кешем податки, повернулася до нотаріуса, і вона засвідчила договір купівлі-продажу. Ніяких рахунків не фігурувало.

подсевший на форум **
47 лет, Аликанте, Испания
С нами с 08.01.2006

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Juliet Capulet]
      19 марта 2026 в 14:47 Гілками

zyoma 19.03.2026 10:09 пишет:

Juliet Capulet 19.03.2026 09:25 пишет:

А якщо у мене вдома під подушкою лежить 10 тис долл, я теж не можу їх вивезти без довідки банку?

Питання ж не про вивезти, а про легалізувати (покласти на банківський рахунок, потім з нього купити іншу нерухомість).

Я це і намагаюся з'ясувати. Чому для легалізації в закордонному банку треба декларувати вивезення коштів. За умови, що є договір купівлі-продажу.

потому что бумажке от таможенника при ввозе денег в ЕС, банк верит больше, чем бумажке о купле/продаже из Украины
договор купли/продажи больше нужен вам - доказать испанской налоговой, откуда у вас вообще взялись деньги

а банк больше интересует, откуда у вас взялись ИМЕННО ЭТИ НАЛИЧНЫЕ деньги - и вот им лучше таки справка о ввозе денег в ЕС налом.

Змінено ivlike (14:53 19/03/2026)

подсевший на форум **
С нами с 08.01.2006

19 марта 2026 в 14:49 Гілками

Juliet Capulet 19.03.2026 14:15 пишет:

zyoma 19.03.2026 11:16 пишет:

Чому для легалізації в закордонному банку треба декларувати вивезення коштів. За умови, що є договір купівлі-продажу.

Думаю, це треба питати у закордонного банку, але так, чомусь вони до людей із мішками кешу ставляться підозріло.

Так ти в будь-якому випадку прийдеш до закордонного банку з мішками кешу. Бо перекази з України заборонені в таких обсягах.

нууу, как бы так сказать....

https://www.instagram.com/reel/DV_UeUZjJu4

Змінено ivlike (14:49 19/03/2026)

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: Філе усього крім зарплат [Re: ivlike]
      19 марта 2026 в 15:24 Гілками

ivlike 19.03.2026 14:47 пишет:

потому что бумажке от таможенника при ввозе денег в ЕС, банк верит больше, чем бумажке о купле/продаже из Украины
договор купли/продажи больше нужен вам - доказать испанской налоговой, откуда у вас вообще взялись деньги
а банк больше интересует, откуда у вас взялись ИМЕННО ЭТИ НАЛИЧНЫЕ деньги - и вот им лучше таки справка о ввозе денег в ЕС налом.

Договір купівлі-продажу саме і пояснює, звідки у мене взялися ці готівкові гроші.
А чому вірить чи не вірить банк - це зона твоїх фантазій.
Так само, як я не вірю в твою казочку про те, що в 2022 році закорднонні банки не запитували, звідки у українців пів-ляма євро.

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

19 марта 2026 в 16:52 Гілками

Juliet Capulet 19.03.2026 15:24 пишет:

Договір купівлі-продажу саме і пояснює, звідки у мене взялися ці готівкові гроші.
Так само, як я не вірю в твою казочку про те, що в 2022 році закорднонні банки не запитували, звідки у українців пів-ляма євро.

Жодним чином, бо як писали вище - більше 50к грн тільки безготівковий розрахунок.
Тому до договору і питають банківські дані)))

Розрахуватись готівкою ти можеш, звичайно. На цьому етапі дієвого механізму спіймати порушення немає. Але от потім твоїх слів щоб довести, що ця готівка вона за квартиру - буде недостатньо))

подсевший на форум **
С нами с 08.01.2006

19 марта 2026 в 18:54 Гілками

Juliet Capulet 19.03.2026 15:24 пишет:

В ответ на:

ну это не просто фантазии, а то, с чем приходится работать постоянно

В ответ на:

в марте-апреле 22го, происходило много чего, что потом считается сказкой. у меня кумовья приехали из Украины 3го марта, и их поселили в 5* отель на полный пансион в центре Барселоны в двух номерах (потому что дети были разнополые), возили на экскурсии и по торговым центрам, где они покупали все, что им надо было для старта жизни на новом месте (оплачивал все представитель принимающей организации)... и так было до июля 22го

и при этом - у меня есть и такие знакомые, которые говорят, что это - сказки, потому что уже в августе 22го, семью с двумя детьми, заселили в хостел в комнаты по 12 человек в каждой.
так и с деньгами - если в первые месяцы банки норм принимали нал, то потом стало сложно даже 10к внести на счет без объяснений, откуда и как попало сюда.

Змінено ivlike (18:56 19/03/2026)

важничающий писатель *
С нами с 05.02.2009

Re: Філе усього крім зарплат [Re: ivlike]
      19 марта 2026 в 21:35 Гілками

В 2022 році був період часу, коли можна було вивезти з України будь-яку суму валюти без обмежень, цілком легально. Потім вона декларувалась на ввіз, наприклад, в Польщу і все, вуаля.

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
1 користувачів і 24 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 81225

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія