У меня в доме был инцидент (давно это было очень) - шаловливые детки кинули с 6-7 этажа одноразовый кулечек с водой. Не больше полулитра. Лобовуха на припаркованной машине ушла сходу.
Не путай хрен с бананом. У кулечка с водой - полкило кинетической массьі Там немного другая сила работает.
Давно, ще за рядянських часів, хтось кинув з 16 поверху сірникову коробочку з сіллю. Постраждалому череп проломило.
Ось він
дуже схожий уламок і в мене упав з неба.
елементи розривної кулі від 35мм автоматичної гармати Гепард
Там самоліквідатор є, щоб зменшити шкоду при падінні.
Ну в ОФ боеприпасах це апріорі повинно бути.
А в ОТ?
...
Там самоліквідатор є, щоб зменшити шкоду при падінні.
А в ОТ?
ОТ? Ти про що саме? Ти маєш на увазі ОФЗТ чи БЗТ ( б-32)
Взагалі я мав на увазі артилерійські боєприпаси. 30-40мм котрі. Не пам'ятаю чи було це в радянських 23мм.
Ну і звісно самоліквідатор не розпилює боєприпас на порох. Він мінімізує, скажемо так - негативний вплив боєприпаса при невлучанні в ціль. Тобто Осколково Фугасний боєприпас, замість впасти і щось вже випадково підірвати на заданій відстані просто сам детонує, перетворюючись уламки. До речі це також використовують при веденні вогню по невеликим цілям у які майже неможливо влучити безпосередньо.
ОТ - осколочно трасірующій
...
А в ОТ?
Взагалі я мав на увазі артилерійські боєприпаси. 30-40мм котрі. Не пам'ятаю чи було це в радянських 23мм.
Ну і звісно самоліквідатор не розпилює боєприпас на порох. Він мінімізує, скажемо так - негативний вплив боєприпаса при невлучанні в ціль. Тобто Осколково Фугасний боєприпас, замість впасти і щось вже випадково підірвати на заданій відстані просто сам детонує, перетворюючись уламки. До речі це також використовують при веденні вогню по невеликим цілям у які майже неможливо влучити безпосередньо.
ОФЗТ чи БЗТ це саме 23. Шилка, ЗУ-23-2 та інші.
...
А в ОТ?
Це я просто не писав. не мій профіль, тому всю номенклатуру не пам'ятаю. Точно знаю що БЗТ це і є Б32. А от є в них ліквідатори брехати не буду.
Я не зустрічав ОТ - навіть хз що це. ОсколковоТрасуючий? Наче не було таких. Але звиздіти не буду.
...
Це я просто не писав. не мій профіль, тому всю номенклатуру не пам'ятаю. Точно знаю що БЗТ це і є Б32. А от є в них ліквідатори брехати не буду.
Я не зустрічав ОТ - навіть хз що це. ОсколковоТрасуючий? Наче не було таких. Але звиздіти не буду.
КПИ, военная кафедра. Ремонт и обслуживание зенитной ствольной артиллерии.
Патрон з УФЗТ (ОФЗТ) снарядом.
Уламково-фугасно-запалювально-трасуючий снаряд містить 13 г. вибухової речовини А-ІХ-2 та трасуючий склад ( час горіння якого біля 5 с.). Снаряд комплектується детонатором МГ-25, що має самоліквідатор з часом самоліквідації від 5 до 11с. Вага кінцево спорядженого снаряду 188,5 г.
...
КПИ, военная кафедра. Ремонт и обслуживание зенитной ствольной артиллерии.
Патрон з УФЗТ (ОФЗТ) снарядом.
Уламково-фугасно-запалювально-трасуючий снаряд містить 13 г. вибухової речовини А-ІХ-2 та трасуючий склад ( час горіння якого біля 5 с.). Снаряд комплектується детонатором МГ-25, що має самоліквідатор з часом самоліквідації від 5 до 11с. Вага кінцево спорядженого снаряду 188,5 г.
В мене були системи АСУ. Дякую за цікаву інформацію. Але загадкою залишилося для мене що малось на увазі під ОТ
Я ж написав - ОТ - осколочно трасірующій. І питання було, чи вони теж самоліквідовуються чи ні.
Я ж написав - ОТ - осколочно трасірующій. І питання було, чи вони теж самоліквідовуються чи ні.
ОТ - перший раз чую. Якщо ти про гепардівські, то вони по замовчуванню з дистанційним підривом.
Американцы ещё использовали такую штуку, как Lazy Dog. Там весу не более 20 грамм, а убивает всё, на что падает.
Вже найшов. Таки мають якусь кількість вибухівки і трасера. Значно меншу, ніж ОФЗ, але мають. Видно якраз тільки для самоліквідації.