kym 20.06.2023 20:12 пишет: а как дремель себя ведет с полировальными насадками?
Хорошо ведет, но надо понимать что это для мелких деталей. Кольца полирует отлично просто, всякие штуки сложной формы - вот колодец залипающего клапана в минимойке полировал, обработать края, один раз заполировывал острый скол на стеклянной форме для запекания, но если что-то большое по площади и ровное, то это не к дремелю. Площадь контакта насадок маленькая и на больших расстояниях равномерно отполировать не получится да и насадки будут убиваться быстро.
kkk_GAZ240 19.06.2023 10:20 пишет: а мене цікавить мініатюрний інструмент - роблю корпуси, та треба різати багато отворів. За півроку жодного рівного не вийшло
думаю для корпусів оптимально дремель. Болгарка надто потужний інструмент для цієї задачі.
Погано думаєш металеві пили незручно, абразивні диски не ріжуть, а плавлять та забиваються. Та й з лремеля цей пластик по всій кімнаті летить. Болгарка звісно не варіант. просто в пластику 2-3мм товщиною різати отвори під кнопки, вольтметри, індикатори - руками не реально
дремель штука специфічна, але робити ним отвори в корпусах можна - товариш регулярно займається саморобками, показував свій дремель з комплектом насадок та результати роботи - досить все естетично врізано. Я не знаю скільки він витратив часу на те щоб робити все аккуратно , і скільки корпусів було за час навачання пошкоджено, але він зупинився виключно на дремелі. Всі роботи веде в квартирі, у нього для цих цілей на балконі все обладано для роботи з електронікою, тобто це не гараж з витяжкою. Болгарка в нього лише 125 і видключно для будівельних робіт, кілька шуруповіртів а от для них є пачка фрез різних, думаю інколи і в корпусах круглі отвори фрезами робить.