АКПП падает в аварию по ошибке со стороны двигателя - "потеря мощносты двигателя". Других существенных ощибок в системе нет. У движка уже не первый год бывают мелкие тупняки типа давится пока на тапку не надавиш до пола.
Куда копать?
інткркулер? може глюки там і він блокує турбіну?
я в особисті написав свої міркування з цього приводу
Приватні опять паламалі Турбины нет. Итак мои немного наблюдения, рискнул поездить. двигатель 6VD1, коробка 4L30E. Машина васями и хренасями не читается, только родным прибором и софтом. Но прочитали из ошибок важных - одна вот это про потерю мощности. Кто отвечает? Датчик коленвала - маловероятно т.к. заводится с полоборота и не глохнет Датчик распредвала - ну совсем ничего не указывает на него. Датчик абсолюного давления (он-же Map Sensor) - о, вот на него очень похоже, да и кушали мы последнее время больше обычного на 2-3 литра. Датчик родной и ему 30 лет. Ну и самый доступный по расположению. Да и с его наличием нет проблем, потому что он-же ставится на GMовские 1.5 моторы, в том числе на Ланос. Ехаю в ближайший шоп и покупаю дешман за 350 грн. Вылетает в ошибку гораздо реже и только при плавном наборе скорости. В режиме "тапка в пол" едет без проблем, как и в режиме "не тронь педаль в тянучке". После одного отрезка поездок остановился и не глушил машину - появилось неправильное повеедние на холостых. Оно когда-то было несколько лет назад и тоже глючила коробка пару раз. Поведение следующие - на холостых машина как подгазовывает до 1200-1300 оборотов, но очень коротко потом обороты падают на примерно 400-500. и так несколько раз, потом на норму становятся 750-800 Может почистить трубку на сенсор ипосмотреть ее на герметичность?
Я хз, що у вас, але нещодавно зробив собі наступну корисну процедуру (і у моєму випадку - дуже просту): перевірив трубки системи вентиляції картерних газів (в мене вони згори і легко доступні), промив клапан PCV (цієї ж вентиляції), промив дросельну заслонку (без знімання), промив відповідною спец.рідиною MAP-сенсор (після промивання дроселю). Може і вам щось таке варто, якщо з холостими бувають проблеми? А як лямбда себе веде? Чи давно її міняли?
Воно все разом працює , там ще повинен бути датчик детонаціі , потенціометр заслонки і т.д . Після заміни одного , вилізе щось іше і т.д. поки все не заміниться новим . Так і не розумію про яке авто йде мова
дроссельная заслонка: износ втулок приводит к дребезжанию, лишнему воздуху, и датчик тоже бывает глбючит как от перекоса вала, так и от износа. это ж про монтерей речь? еще исходя из возраста - проводка могла где-то перетереться или подломиться.
Воно все разом працює , там ще повинен бути датчик детонаціі , потенціометр заслонки і т.д . Після заміни одного , вилізе щось іше і т.д. поки все не заміниться новим . Так і не розумію про яке авто йде мова
Монтерей, он-же Трупер2
дроссельная заслонка: износ втулок приводит к дребезжанию, лишнему воздуху, и датчик тоже бывает глбючит как от перекоса вала, так и от износа. это ж про монтерей речь? еще исходя из возраста - проводка могла где-то перетереться или подломиться.
Проводка - допускаю. Дроссель? ХЗ так смотрел, не грязный - привод шаговый ( стоит космос)
Я хз, що у вас, але нещодавно зробив собі наступну корисну процедуру (і у моєму випадку - дуже просту): перевірив трубки системи вентиляції картерних газів (в мене вони згори і легко доступні), промив клапан PCV (цієї ж вентиляції), промив дросельну заслонку (без знімання), промив відповідною спец.рідиною MAP-сенсор (після промивання дроселю). Може і вам щось таке варто, якщо з холостими бувають проблеми? А як лямбда себе веде? Чи давно її міняли?
МАР мой ни мыть не продувать нельзя. лямбда не менялась никогда.
Сейчас выезжал - на тапка в пол разгон отменный, раскрутка до 4-4200 и... полная потеря динамики и ошибка. Как вторая передача не включилась
я уже не знаю что думать.
Костя, а шо свічки кажуть, колір вихлопу і т.і? Якщо помилка у стехіометрії - вони сам знаєш - нормальними не будуть. Тапка в підлогу (воно там по різному настроюється - 80, 90, 95% відкриття ДЗ) - якщо не помиляюсь в такому разі їде не по карті з коригуваннями, а вступу по прошитому в блоці керування (тобто показника з лямбди,МАП і т.і. -ігноруються) Багата бідна суміш - дає падіння крутного, що вписується. Особисто в мене була біда з ДПКВ, який хитро помер, при нагрівання переставав давати сигнали. Доки їдеш і обороти +- високі - все норм, а як на ХХ - глохне і фіг заведеш, боки не охолоне. Але це було добре видно звичайною ОБД. Ну і "відчуй" як змінюється робота двигуна при перемиканні P-D-P чи смикання навантаження (кондьор, гієна(фари, обігріву і т.і).
Свечи не выкручивал ( нечем), выхлоп чистый, движок работает ровно. Все егр-ы и прочие всеры на месте. Ничего не глушилось, не снималось за 29 лет
тільки бензин, чи і газ?
а там взагалі є якийсь діагностичний роз'єм? можна подивитись як себе поводить long-term fuel trim?
У мене подібним грішив Фокус - після прогріву починали плавати холості в діапазоні між 400 і 2500-3000 обертів. Замінили витратомір - все нормалізувалося. Їхав при цьому норм, але щойно стає на холості - починає ковбасити, стріляти у вихлоп і т.д. Із цікавого - одночасно з витратоміром подохла дросельна заслінка - тупо перестала працювати Воно сталося так одночасно, що я навіть не знаю, що раніше - в один момент машина просто не завелась. Завелася лише після того, як заслінку вручну привідкрили під час запуску, але після скидання на холості - машина глохла. Поміняв заслінку, виявив нестабільну роботу двигуна як описав вище - поміняв після діагностики витратомір. Стало все ок.
Новий витратомір потім десь через років півтора знову здох, але симптоми були дещо інші - машина глохла на ходу, а на холостих стабільно окрім пари раз.
Якось так. Імхо - двигун не може утворити суміш нормально. В останньому випадку у мене обидві корекції були врізнобій і далеко від нуля: одна сильно в плюс, інша в мінус, бо ніяк не балансувалося
Уточнення: форд фокус бензин 1.6 115 кс 2007 рік.
Газа никогда не было. этому мотору он не рекомендован. Машина не глохнет, заводится с полоборота.
Сегодня попробовал поставить коробку на "2" т.е. работает толко один клапан 1-2 передачи. Разгон со светофора ,переход на вторую... и ее как нет. Вылет в ошибку, отпускаю газулю и передача как потом довтыкается и машина едет. Может все таки клапан дохлый? Хотя его меняли на новый и стоит как колесо от самолета.
Еще симптомов. Не работет режим "winter" - это как раз типа плавное трогание и пару раз в разгоне коробка крутила мотор как в спортрежиме до 6000
датчик температури( що б обмеження були поки не прогріється)? при цьому явно якийсь додатковий, тіпа оливи в картері чи АТФ? ну або знову - дпкв/дпрв, звідки береться інфо по обертам двигуна
Еще симптомов. Не работет режим "winter" - это как раз типа плавное трогание и пару раз в разгоне коробка крутила мотор как в спортрежиме до 6000
Сошлись на том что надо снимать коробку и смотреть состояние второго селектора ( да у меня он двойной)