autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Дрон/коптер для 14-річного хлопця

Достоевский ***
44 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 19.04.2006

Дрон/коптер для 14-річного хлопця
      28 июня 2023 в 15:27 Гілками

Усім привіт!
Малому на 14-річчя трохи подарували грошей, хоче купити собі дрон/коптер з камерою, щоб дивитися через телефон.
Розуміючи, що їх величезна кількість, а я в них нічого не тямлю, тож основне питання: чи можна йому щось таке купити в бюджеті 4000-5000 грн, щоб він сам зміг навчитися ним керувати? Чи може взагалі відкинути цю ідею..

Оновлення: почав читати трохи, радять 4drc - повно моделей за 1500-2500 грн.. може й цього вистачить..

Дякую за поради

Змінено THOR (15:45 28/06/2023)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар ***
56 лет (19 лет за рулем), Киев
С нами с 28.08.2005

Re: Дрон/коптер для 14-річного хлопця [Re: THOR]
      28 июня 2023 в 16:19 Гілками

По-перше, Зараз я б взагалі не став запускати дрон. Може бути багато неприємних моментів від оточення. (може я помиляюся, але в Україні зараз взагалі заборона запуску дронів). По-друге, на власному досвіді можу казати, що керувати дроном не так легко, як здається. Тому я б рекомендував в цьому році купити якісь дрон, якій на долоні вміщується і запускати його в кімнаті. Навчитися керувати. А наступного року вже думати над більш просунутоъ моделлю.

Достоевский **
102 года за рулем, Munchen, DE
С нами с 16.06.2005

Re: Дрон/коптер для 14-річного хлопця [Re: sigma]
      28 июня 2023 в 17:21 Гілками

sigma 28.06.2023 16:19 пишет:

По-друге, на власному досвіді можу казати, що керувати дроном не так легко, як здається. Тому я б рекомендував в цьому році купити якісь дрон, якій на долоні вміщується і запускати його в кімнаті. Навчитися керувати. А наступного року вже думати над більш просунутоъ моделлю.

Все эти мыльницы одноразовые.
Eachine EX5
Eachine E520S

Начиная с того, что там моторы постоянного тока с ресурсом порядка 4х часов (у самых качественных), заканчивая качеством узлов.

Вопрос в том, что именно хочет ребенок. Если просто хочет мыльницу, то наиграется, поломает и выбросит. Даже качественные фотики (DJI Mini 2) никакого интереса не несут в мирное время - побалуешься и всe. Лежит в шкафу.

Если речь о FPV дронах - рядом есть тема.

Можно ребенку купить качественный пульт и аккаунт на стиме с симулятором. Пусть гоняет, может вовлечется. Надоест - продашь пульт и делов. Ничего не разобъется, не нужны аккумы, никто не спалит хату и не посечет домашние цветы в салат. Качественный пульт сам по себе отличный подарок.

Змінено Tibor (17:33 28/06/2023)

Достоевский ***
С нами с 19.04.2006

Re: Дрон/коптер для 14-річного хлопця [Re: Tibor]
      28 июня 2023 в 17:57 Гілками

Tibor 28.06.2023 17:21 пишет:

По-друге, на власному досвіді можу казати, що керувати дроном не так легко, як здається. Тому я б рекомендував в цьому році купити якісь дрон, якій на долоні вміщується і запускати його в кімнаті. Навчитися керувати. А наступного року вже думати над більш просунутоъ моделлю.

Вопрос в том, что именно хочет ребенок.

Хоче простий дрон, навчитися керувати, записувати відео через телефон. зара канікули - є де запускати. та і по характеристикам дивився я ці 4DRC V22 - недалеко літають, не високо, повільно. Ну і коштують недорого...

Достоевский **
С нами с 16.06.2005

28 июня 2023 в 18:23 Гілками

THOR 28.06.2023 17:57 пишет:

Хоче простий дрон, навчитися керувати, записувати відео через телефон. зара канікули - є де запускати. та і по характеристикам дивився я ці 4DRC V22 - недалеко літають, не високо, повільно. Ну і коштують недорого...

Значит купить и забить, деньги небольшие.

Держать в голове, что интерактивный полет совершенно отличается от того, что он получит летающей мыльницы. Спросит - знаешь что искать и ответишь.

Достоевский ***
С нами с 19.04.2006

28 июня 2023 в 19:17 Гілками

Тобто цю фірму за умовно 2000 грн можна брати?

Достоевский **
С нами с 16.06.2005

28 июня 2023 в 19:44 Гілками

THOR 28.06.2023 19:17 пишет:

Тобто цю фірму за умовно 2000 грн можна брати?

Ну камера там точно Г, какие-то 480p 10fps. И моторы с ресурсом в несколько часов.

Я бы в этом сегменте точно не смотрел для себя, так что ничего даже не посоветую. Самое дешевое - Миник 1й серии, его можно найти БУ тыщ за 5 как раз. Не знаю киевского рынка. Чего в минике нет - сенсор только внизу, в помещениях его пускать нельзя.

Я обычно иду на ютюб и смотрю рецензию. К примеру.

http://youtu.be/JRFM0hFp8iY

Змінено Tibor (19:45 28/06/2023)

Достоевский **
С нами с 16.06.2005

28 июня 2023 в 19:57 Гілками

P.S. Обрати внимание, что на таких дронах камера зафиксирована, на DJI Mini расположена на трехосевом подвесе.

Т.е. изначально съемку видео в движении дешевый дрон не даст, будет трясучка. Более менее нормальную картинку даст неподвижно в помещении.

опытный писатель **
С нами с 24.12.2013

Re: Дрон/коптер для 14-річного хлопця [Re: sigma]
      28 июня 2023 в 22:37 Гілками

По-перше, Зараз я б взагалі не став запускати дрон. Може бути багато неприємних моментів від оточення. (може я помиляюся, але в Україні зараз взагалі заборона запуску дронів). По-друге, на власному досвіді можу казати, що керувати дроном не так легко, як здається. Тому я б рекомендував в цьому році купити якісь дрон, якій на долоні вміщується і запускати його в кімнаті. Навчитися керувати. А наступного року вже думати над більш просунутоъ моделлю.

саме так і є.
В мене декілька сусідів займаються дронами для ЗСУ. Паяють, програмують, роблять обучалки та навіть мають дозвіл на польоти. Всі це знають, але коли у повітрі дрон - у місцевому чатику все одно істерика "дзвоню в поліцію", "зараз буду збивати" та інше.
Кожен ж думає, що це ворог за кілька сот км прилетів на дроні подивитись, який сорт огірків в цього довбня росте.

СуперСтар ***
46 лет (25 лет за рулем), Киев
С нами с 31.10.2005

29 июня 2023 в 09:09 Гілками

Просто потрібно прийняти факт, що за 2000 нічого немає. Ті всі іграшки для 14річного це на 15 хвилин, далі не цікаво. Кращий варіант купити пульт, нехай тренується, і вчиться паяти, наприклад, і збирає собі власний дрон з запчастин з Алі, чи докупить ту ж mobula7 1s HD, за 100 уе до пульта, коли назбирає. Там теж питання окулярів стане, але на картку писати вона буде і без окулярів.

Достоевский ***
С нами с 19.04.2006

Re: Дрон/коптер для 14-річного хлопця [Re: Researcher]
      29 июня 2023 в 09:14 Гілками

Ох і да, треба дати малому почитати цю гілку

Достоевский **
С нами с 16.06.2005

Re: Дрон/коптер для 14-річного хлопця [Re: Researcher]
      29 июня 2023 в 10:30 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Researcher 29.06.2023 09:09 пишет:

і вчиться паяти

О. Кстати. Прекрасная тема.

Я начал паять свои первые поделки лет в 12 наверное. Уже точно не скажу. Брал схемы по-моему из журнала Радио. Так и осталось по жизни.

Шикарный паяльник со сменными жалами, с десяток тренировочных досок и разная мельчь для паяния будет куда более практичным подарком.

Сейчас в интернете можной найти что угодно под любой возраст.

P.S. Из топовых для профиков - Miniware TS101, как настольный паяльник не особо годится по причине низкой мощности при низком напряжении.

Мой рабочий домашний - JCD 908S

О. Кстати

Змінено Tibor (10:51 29/06/2023)

С нами с 03.09.2001

29 июня 2023 в 12:42 Гілками

Декілька разів пробував дарувати, прийшов до висновку, що в руках тінейджера якісь шанси на виживання має тільки достатньо дорогий дрон, повноцінно обвішаний гіроскопами, гпс-ами, датчиками наближення з усіх боків, автоматичним повертанням в місце старту. Такий наразі в армію треба віддавати, а не дітям дарувати.
Все шо простіше за це - на пару польотів, потім - розіб'є чи загубить, найчастіше прямо в день подарунку. Може десь і є тінейджери достатньо відповідальні щоб спочатку марудно усвідомлено вчитися, потім певний час літати недалеко і обережно, вибираючи погоду і місцевість, але в цьому сторіччі я таких не зустрічав.

СуперСтар ****
Киев->DE
С нами с 29.05.2008

Re: Дрон/коптер для 14-річного хлопця [Re: Drunkard]
      29 июня 2023 в 13:58 Гілками

такое года 4 назад купил малый убить не смог https://www.olx.ua/d/obyavlenie/detskiy-dron-kvadrokopter-jjrc-h31-IDShxa8.html он даже воды не боится.
но паралельно с ним были mjx bugs 3 еще что-то подобное убил (эти веселые) и пару штук комнатных 6 осевых мелких (тоже убить сложно)

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
3 користувачів і 65 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1196

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія