Усім привіт! Малому на 14-річчя трохи подарували грошей, хоче купити собі дрон/коптер з камерою, щоб дивитися через телефон. Розуміючи, що їх величезна кількість, а я в них нічого не тямлю, тож основне питання: чи можна йому щось таке купити в бюджеті 4000-5000 грн, щоб він сам зміг навчитися ним керувати? Чи може взагалі відкинути цю ідею..
Оновлення: почав читати трохи, радять 4drc - повно моделей за 1500-2500 грн.. може й цього вистачить..
По-перше, Зараз я б взагалі не став запускати дрон. Може бути багато неприємних моментів від оточення. (може я помиляюся, але в Україні зараз взагалі заборона запуску дронів). По-друге, на власному досвіді можу казати, що керувати дроном не так легко, як здається. Тому я б рекомендував в цьому році купити якісь дрон, якій на долоні вміщується і запускати його в кімнаті. Навчитися керувати. А наступного року вже думати над більш просунутоъ моделлю.
sigma 28.06.2023 16:19 пишет: По-друге, на власному досвіді можу казати, що керувати дроном не так легко, як здається. Тому я б рекомендував в цьому році купити якісь дрон, якій на долоні вміщується і запускати його в кімнаті. Навчитися керувати. А наступного року вже думати над більш просунутоъ моделлю.
Все эти мыльницы одноразовые. Eachine EX5 Eachine E520S
Начиная с того, что там моторы постоянного тока с ресурсом порядка 4х часов (у самых качественных), заканчивая качеством узлов.
Вопрос в том, что именно хочет ребенок. Если просто хочет мыльницу, то наиграется, поломает и выбросит. Даже качественные фотики (DJI Mini 2) никакого интереса не несут в мирное время - побалуешься и всe. Лежит в шкафу.
Если речь о FPV дронах - рядом есть тема.
Можно ребенку купить качественный пульт и аккаунт на стиме с симулятором. Пусть гоняет, может вовлечется. Надоест - продашь пульт и делов. Ничего не разобъется, не нужны аккумы, никто не спалит хату и не посечет домашние цветы в салат. Качественный пульт сам по себе отличный подарок.
sigma 28.06.2023 16:19 пишет: По-друге, на власному досвіді можу казати, що керувати дроном не так легко, як здається. Тому я б рекомендував в цьому році купити якісь дрон, якій на долоні вміщується і запускати його в кімнаті. Навчитися керувати. А наступного року вже думати над більш просунутоъ моделлю.
Вопрос в том, что именно хочет ребенок.
Хоче простий дрон, навчитися керувати, записувати відео через телефон. зара канікули - є де запускати. та і по характеристикам дивився я ці 4DRC V22 - недалеко літають, не високо, повільно. Ну і коштують недорого...
Хоче простий дрон, навчитися керувати, записувати відео через телефон. зара канікули - є де запускати. та і по характеристикам дивився я ці 4DRC V22 - недалеко літають, не високо, повільно. Ну і коштують недорого...
Значит купить и забить, деньги небольшие.
Держать в голове, что интерактивный полет совершенно отличается от того, что он получит летающей мыльницы. Спросит - знаешь что искать и ответишь.
THOR 28.06.2023 19:17 пишет: Тобто цю фірму за умовно 2000 грн можна брати?
Ну камера там точно Г, какие-то 480p 10fps. И моторы с ресурсом в несколько часов.
Я бы в этом сегменте точно не смотрел для себя, так что ничего даже не посоветую. Самое дешевое - Миник 1й серии, его можно найти БУ тыщ за 5 как раз. Не знаю киевского рынка. Чего в минике нет - сенсор только внизу, в помещениях его пускать нельзя.
Я обычно иду на ютюб и смотрю рецензию. К примеру.
sigma 28.06.2023 16:19 пишет: По-перше, Зараз я б взагалі не став запускати дрон. Може бути багато неприємних моментів від оточення. (може я помиляюся, але в Україні зараз взагалі заборона запуску дронів). По-друге, на власному досвіді можу казати, що керувати дроном не так легко, як здається. Тому я б рекомендував в цьому році купити якісь дрон, якій на долоні вміщується і запускати його в кімнаті. Навчитися керувати. А наступного року вже думати над більш просунутоъ моделлю.
саме так і є. В мене декілька сусідів займаються дронами для ЗСУ. Паяють, програмують, роблять обучалки та навіть мають дозвіл на польоти. Всі це знають, але коли у повітрі дрон - у місцевому чатику все одно істерика "дзвоню в поліцію", "зараз буду збивати" та інше. Кожен ж думає, що це ворог за кілька сот км прилетів на дроні подивитись, який сорт огірків в цього довбня росте.
Просто потрібно прийняти факт, що за 2000 нічого немає. Ті всі іграшки для 14річного це на 15 хвилин, далі не цікаво. Кращий варіант купити пульт, нехай тренується, і вчиться паяти, наприклад, і збирає собі власний дрон з запчастин з Алі, чи докупить ту ж mobula7 1s HD, за 100 уе до пульта, коли назбирає. Там теж питання окулярів стане, але на картку писати вона буде і без окулярів.
Декілька разів пробував дарувати, прийшов до висновку, що в руках тінейджера якісь шанси на виживання має тільки достатньо дорогий дрон, повноцінно обвішаний гіроскопами, гпс-ами, датчиками наближення з усіх боків, автоматичним повертанням в місце старту. Такий наразі в армію треба віддавати, а не дітям дарувати. Все шо простіше за це - на пару польотів, потім - розіб'є чи загубить, найчастіше прямо в день подарунку. Може десь і є тінейджери достатньо відповідальні щоб спочатку марудно усвідомлено вчитися, потім певний час літати недалеко і обережно, вибираючи погоду і місцевість, але в цьому сторіччі я таких не зустрічав.