Вчора потрапив в неприємну ситуацію, яка наштовхнула на роздуми що вважати за термін "ДТП". Зловив гаву і на перехресті запізно загальмував перед авто попереду. Я не зрозумів чи був контакт,бо на гальмуванні авто клюнуло і неясно чи був власне доторк. Опонентка каже,що відчула поштовх. Ні в мене,ні в неї,ніяких слідів на бамперах. Трохи постресували і роз'їхались,але я задумався - от чи вважати таку пригоду ДТП,якщо нема слідів ніяких? Свою провину визнаю,але дійсно не знаю чи був контакт. Як в такій ситуації бути?
Andrey-Mil 09.07.2023 14:39 пишет: Нет тела - нет дела (с) Какие ваши доказательства? Следов то нет?
Ок,чисто гіпотетично - якась стара коцка. Опонент казатиме,що то від мене. Я не спец і вирішити сам не можу. Викликаємо поліцію? Я дістаю кеш? Стоїмо поки хтось когось не перекричить?
hugo-smk 09.07.2023 14:20 пишет: Вчора потрапив в неприємну ситуацію, яка наштовхнула на роздуми що вважати за термін "ДТП". Зловив гаву і на перехресті запізно загальмував перед авто попереду. Я не зрозумів чи був контакт,бо на гальмуванні авто клюнуло і неясно чи був власне доторк. Опонентка каже,що відчула поштовх. Ні в мене,ні в неї,ніяких слідів на бамперах. Трохи постресували і роз'їхались,але я задумався - от чи вважати таку пригоду ДТП,якщо нема слідів ніяких? Свою провину визнаю,але дійсно не знаю чи був контакт. Як в такій ситуації бути?
Надо ПДР освежить в памяти: "дорожньо-транспортна пригода - подія, що сталася під час руху транспортного засобу, внаслідок якої загинули або поранені люди чи завдані матеріальні збитки;"
hugo-smk 09.07.2023 14:20 пишет: Вчора потрапив в неприємну ситуацію, яка наштовхнула на роздуми що вважати за термін "ДТП". Зловив гаву і на перехресті запізно загальмував перед авто попереду. Я не зрозумів чи був контакт,бо на гальмуванні авто клюнуло і неясно чи був власне доторк. Опонентка каже,що відчула поштовх. Ні в мене,ні в неї,ніяких слідів на бамперах. Трохи постресували і роз'їхались,але я задумався - от чи вважати таку пригоду ДТП,якщо нема слідів ніяких? Свою провину визнаю,але дійсно не знаю чи був контакт. Як в такій ситуації бути?
Надо ПДР освежить в памяти: "дорожньо-транспортна пригода - подія, що сталася під час руху транспортного засобу, внаслідок якої загинули або поранені люди чи завдані матеріальні збитки;"
Напищіть розписки один іншому що пошкоджень немає і немаєте претензій один до одного і їдьте. Визнавати провину в такому випадку недоречно, бо довести факт зіткнення без пошкоджень свідків і відео неможливо.
v0f41k 14.07.2023 09:45 пишет: Напищіть розписки один іншому що пошкоджень немає і немаєте претензій один до одного і їдьте. Визнавати провину в такому випадку недоречно, бо довести факт зіткнення без пошкоджень свідків і відео неможливо.
Отож - нема ніяких видимих пощкоджень. опонент каже - "а може там внутрішні пошкодження які я не бачу?". Викликати поліцію,чекати пару годин, щоб в результаті вони поржали?
v0f41k 14.07.2023 09:45 пишет: Напищіть розписки один іншому що пошкоджень немає і немаєте претензій один до одного і їдьте. Визнавати провину в такому випадку недоречно, бо довести факт зіткнення без пошкоджень свідків і відео неможливо.
Отож - нема ніяких видимих пощкоджень. опонент каже - "а може там внутрішні пошкодження які я не бачу?". Викликати поліцію,чекати пару годин, щоб в результаті вони поржали?
Так. Бо поїдеш - будуть проблеми.
Ну а як довести, що був контакт? Я дійсно не зміг зрозуміти Але думаю були б якісь сліди, не міг бампер просто відпружинити без жодної цятки
Якщо на авто винуватця відсутні ознаки ДТП, то як ви його буде притягати до відповідальності?
Стояв припаркований на гірці, позаду стояла машина. Я потрохи відкочуюсь, дивлюсь по дзеркалах, вже близько, але парктронік не спрацьовує (я балбєс був на нейтралці, тому і парктронік не ввімкнувся, а я їду назад, думаю, задня передача) і стукнув машину позаду мене так легенько.
Від'їхав вперед, виходимо дивитись (жінка з машини, яку я стукнув і я). Дивились пару хвилин - жодних ознак, ні у мене ні у неї. Пробуємо ще раз, відкочуюсь, щоб подивитись, де саме місце "удару" могло бути. Мій бампер навпроти її номерів знаходиться. (ну у мене на бампері був доволі нормальний шар пилюки, так і лишився). Поговорили, нічого не знайшли, розійшлись, на всякий випадок обмінялись номерами телефонів.
якщо на другому авто відсутні ознаки збитків а його володар скаже "давай чекати патруль" то я все зафоткаю з свідоцтвами про реєстрацію, датою, та поїду собі - а той хай чекає якщо хоче
Ну а як довести, що був контакт? Я дійсно не зміг зрозуміти Але думаю були б якісь сліди, не міг бампер просто відпружинити без жодної цятки
в меган сзади ланос как-то вьехал, у него минус бампер фара и капот слегка, у меня в месте касания с виду ничего (он углом в середину бампера сзади). По факту вырвало ухо крепления бампера возле колеса и смяло пластиковые соты под бампером.
Disnake 14.07.2023 15:30 пишет: якщо на другому авто відсутні ознаки збитків а його володар скаже "давай чекати патруль" то я все зафоткаю з свідоцтвами про реєстрацію, датою, та поїду собі - а той хай чекає якщо хоче
а потом оппонент дождется патруль, оформят дтп + оставил место дтп, а экспертиза подтвердит факт дтп и обнаружит скрытые повреждения (лишь абсорбер в бампере может стоить весьма немало). Оно вам надо?