Відповідно, у дружини народилася ідея замінити старі чугунні батареї, збільшити кількість секцій (бо іноді прохолодно) в квартирі (хрущик, 47 кв.м.). Порадьте які саме ставити, виробника і де дешевше взяти в Києві. Можливо є контакти професіоналів)), які зроблять всю роботу.
baton82 21.07.2023 12:52 пишет: Відповідно, у дружини народилася ідея замінити старі чугунні батареї, збільшити кількість секцій (бо іноді прохолодно) в квартирі (хрущик, 47 кв.м.). Порадьте які саме ставити, виробника і де дешевше взяти в Києві. Можливо є контакти професіоналів)), які зроблять всю роботу.
У хрущі 5 поверхів, отже тиск в системі опалення невеликий. Я б поставив сталеві. На нашому ринку найбільш якісні і поширені - німецькі Кермі. Де купити - хотлайн у допомогу. Тільки брати максимального розміру по висоті який встане і товсті - тип 22, або тип 33. Ну і я б іще стояки переварив, бо позаростали вже мабуть.
baton82 21.07.2023 12:52 пишет: Відповідно, у дружини народилася ідея замінити старі чугунні батареї, збільшити кількість секцій (бо іноді прохолодно) в квартирі (хрущик, 47 кв.м.). Порадьте які саме ставити, виробника і де дешевше взяти в Києві. Можливо є контакти професіоналів)), які зроблять всю роботу.
У хрущі 5 поверхів, отже тиск в системі опалення невеликий. Я б поставив сталеві. На нашому ринку найбільш якісні і поширені - німецькі Кермі. Де купити - хотлайн у допомогу. Тільки брати максимального розміру по висоті який встане і товсті - тип 22, або тип 33. Ну і я б іще стояки переварив, бо позаростали вже мабуть.
Specu 21.07.2023 15:28 пишет: https://www.pres.ua/catalog.php Единственные радиаторы, кот проходят выходной контроль под давлением.
Таке собі. А головне - якщо ТС холодно узимку то оті сталеві, особливо типу 33, ледь не удвічі більшу теплову потужність мають за однакової висоти і довжини.
Я би не міняла чугун. В меня сталінка, ми не міняли , тільки додавали радітори там де раніше їх прибрали попередні власники. Біметалевий радиатор гріється по діагоналі, знизу холодні. І це не тільки в мене , по форумах також писали неодноразово про таку проблему. А старі чугунні теплі по всій площі.
На центральном отоплении с вертикальными стояками лучше чугуна может быть только промытый чугун с увеличенным количеством секций. Биметалл/металл - все это шикарно для автономного отопления с циркуляционным насосом. А на вертикальных стояках оно работает хуже. А если еще и байпасс на стояк забыть сделать при установке, то душит нафиг весь стояк, т.к. не в состоянии пропустить через себя поток воды на все 5 этажей
larsenam 21.07.2023 18:34 пишет: Я би не міняла чугун. В меня сталінка, ми не міняли , тільки додавали радітори там де раніше їх прибрали попередні власники. Біметалевий радиатор гріється по діагоналі, знизу холодні. І це не тільки в мене , по форумах також писали неодноразово про таку проблему. А старі чугунні теплі по всій площі.
В принципі це так. У п'ятиповерхівках дуже складна система опалення - однотрубна з налаштуванням окремо кожної батареї (це не жарт. встановлені різні гідравлічні опори в залежності від поверху та віддаленості від входу у будинок). І цю систему легко розбалансувати. Що, напевне, і так вже давно зроблено. Ніхто ні про що не думає. Змінюють систему як заманеться. І перші поради в цьому обговоренні тому підтвердження. Стосовно чугунієвих батарей. Це дійсно так. За рахунок великого вільного об'єму в них утворюється власний контур природньої циркуляції який і розносить тепло по всій батареї. На інших батареях так не працює. Починається втручання в систему з апофігеєм - прямоток з краном.
nickka 22.07.2023 09:25 пишет: Кондиціонер це не обігрів приміщення а засіб перебитися міжсезоння. Коли голові тепло а ногам холодно це дуже некомфортно.
Згодний, але якщо треба саме "додати" до основного опалення, то має вистачити. Ну й у міжсезоння який би не був тип/довжина батареї, як ще/вже немає теплоносія - тепла не буде.