Роблю косметичний ремонт в батьків, підкрашую труби та радіатори опалення (як фінішна фарба - планувалася звичайна емаль ПФ-115). Тут обмежений вибір фарб. Грунтовка - ПФ-010, вона світло-сіра, матова, 3в1, "грунтовка по іржі" Delfi Metal Primer ПФ-010М. Має дуже приємний відтінок, і її матова поверхня, разом з кольором - дуже приємна для зору (не має дурного блиску, не кидається в очі). Чи можна її використати і як фінішну фарбу, тобто, два шари цієї грунтовки, і ще два такі самі шари як фініш? Бо таку ж матову фінішну фарбу - не можу знайти. Чи варто шукати матову акрилову (теж, навряд знайду)? Матової емалі ПФ-115 - майже не існує в природі (лише під замовлення, і довго).
Акрилові "для батарей" (але не матові) - так, є. Мабуть, ними і буду фарбувати. Але щоб вона гарно лягла на стару фарбу (емаль пф-115) - мабуть, треба грунтувати, так?
VovkZ 25.07.2023 18:00 пишет: гарно лягла на стару фарбу
Як ти собі це уявляєш?
Я вже спробував, на свіжу грунтовку (якій біля доби) - акрилова гарно лягає. Але переважну кількість труб та батарей - фарбую, все ж, алкідними емалями (бо вони вже накуплені). Вдалося сумішами підібрати більш-менш потрібний відтінок, у т.ч. там де хотів отримати матову поверхню - змішав емаль та грунтовку 1:1. Виходить напів-матове покриття, приємніше ніж глянець. Надіюся, грунтовка у фінішному покритті не надто спортить надійність фінішного покриття. Акрилову фарбу - використаю на кухні, щоб там не воняти (хоча, все-рівно, антисиліконом треба буде знежирювати, і воно навоняє).