Роблю косметичний ремонт в батьків, підкрашую труби та радіатори опалення (як фінішна фарба - планувалася звичайна емаль ПФ-115). Тут обмежений вибір фарб. Грунтовка - ПФ-010, вона світло-сіра, матова, 3в1, "грунтовка по іржі" Delfi Metal Primer ПФ-010М. Має дуже приємний відтінок, і її матова поверхня, разом з кольором - дуже приємна для зору (не має дурного блиску, не кидається в очі). Чи можна її використати і як фінішну фарбу, тобто, два шари цієї грунтовки, і ще два такі самі шари як фініш? Бо таку ж матову фінішну фарбу - не можу знайти. Чи варто шукати матову акрилову (теж, навряд знайду)? Матової емалі ПФ-115 - майже не існує в природі (лише під замовлення, і довго).
В Таращі акрилова фарба на водній основі для труб і батарей є в багатьох магазинах і на базарі. Тобто це не дефіцит. Ще й не вонякає як ПФ.
Акрилові "для батарей" (але не матові) - так, є. Мабуть, ними і буду фарбувати. Але щоб вона гарно лягла на стару фарбу (емаль пф-115) - мабуть, треба грунтувати, так?
я просто два шари по ПФ поклав, тільки ти нікому на автоуа про це не кажи . Нормально лягло. Спробуй на невеликій дільниці.
Це звичайно якщо там немає явних ям по трубі, тоді краще берізку зробити, яму чорним, трубу білим...
гарно лягла на стару фарбу
Як ти собі це уявляєш?
гарно лягла на стару фарбу
Як ти собі це уявляєш?
Я вже спробував, на свіжу грунтовку (якій біля доби) - акрилова гарно лягає. Але переважну кількість труб та батарей - фарбую, все ж, алкідними емалями (бо вони вже накуплені). Вдалося сумішами підібрати більш-менш потрібний відтінок, у т.ч. там де хотів отримати матову поверхню - змішав емаль та грунтовку 1:1. Виходить напів-матове покриття, приємніше ніж глянець. Надіюся, грунтовка у фінішному покритті не надто спортить надійність фінішного покриття. Акрилову фарбу - використаю на кухні, щоб там не воняти (хоча, все-рівно, антисиліконом треба буде знежирювати, і воно навоняє).