Ну ті ж станції типу екофлоу можна заряджати від авто, навіть шнур є. Ліферум.
Екофлов заряджати можна 2-ма методами: 1 - через гніздо прикурювача автомобіля. Тоді виходить приблизно 10А*12V = 120 Вт, тобто 10 і більше годин. 2 - через спеціальний додатковий блок від того ж Екофлоу. Тоді від генератора на сонячний вхід станції потужністю якщо не помиляюсь 800 Вт
Даже если не касаться вопроса бортовой электросети авто ...то весь ток от генератора повалит в лифер.
Наскільки розумію - не повалить. В дешевших станціях - вхід просто обмежується на рівні 10 А і є певний діапазон напруг, яку може приймати. Тобто від автомобіля напряму це буде грубо 10А*12V В сучасніших (наприклад в поточній Bluetti Elite 100 V2) там хитріше. Якщо на вхід станції подаємо 12V, то вона розуміє що це автомобіль і обмежує струм на тих же 10А. Але якщо даємо більше Вольт. Від 24V і до 50V, тоду струм буде до 20 А. Тобто теоретично я її можу підживлювати "Ліфером" 24V*20А = 480Вт або 48V*20F = +- 1000Вт
Наскільки розумію - не повалить. В дешевших станціях - вхід просто обмежується на рівні 10 А і є певний діапазон напруг, яку може приймати. Тобто від автомобіля напряму це буде грубо 10А*12V
Так разговор был не за станции (с ними-то как раз все просто - это для них штатный способ зарядки), а за "берет аккум лифер 12В и крокодилами его на аккум авто накидываем для зарядки"
Ну тоді АКБ має бути не просто з'єднані 4 банки, а із БМС та запобіжником. якщо ні, і батарея 150A+ на 0 - в кращому випадку дещо нагріється, і можливо - підгорить (через температуру), у найгіршому - гєна (діодний місток) та/або РР вийдуть курити. І дай Боже, що б ЕБУ за собою не потягло (фіг його зна, як у сучасних авто йде управління зарядкою
Особисті
Бачив відосік якогось блогера, він поставив в Ланос акум ЛиФеПо4, замість штатного. Так при роботі на ХХ, струм був десь 70А. Бо через малий опір акума ЛиФеПо4, електроніка гени не налаштована на це. І дуже важко двигуну було працювати. Скільки витримає гена заряджати в такому режимі - невідомо, мабуть не довго.
Бачив що е павербанки на LiFePO4 хтось такими користуються?
Бачив відосік якогось блогера, він поставив в Ланос акум ЛиФеПо4, замість штатного. Так при роботі на ХХ, струм був десь 70А. Бо через малий опір акума ЛиФеПо4, електроніка гени не налаштована на це. І дуже важко двигуну було працювати. Скільки витримає гена заряджати в такому режимі - невідомо, мабуть не довго.
ШІ пише
Орієнтовні значення внутрішнього опору за типом акумулятора Свинцево-кислотні акумулятори ($12$В): Хороший стан: менше \(5\) мОм (або \(0.005\) Ом) Поганий стан (заміна): більше \(10\) мОм
Літій-іонні акумулятори (наприклад, \(18650\)): Хороший стан: менше \(50\) мОм (або \(0.05\) Ом) Поганий стан (заміна): більше \(100\) мОм
Літій-залізо-фосфатні (LiFePO4): Хороший стан: менше \(0.2\) Ом (приблизно \(200\) мОм)
Тобто у ліфпо опір набагато більше свинцю (200мОм проти 5мОм) Відповідно і струм у ліфпо менше
[*****] там написана(как по начальным цифрам, так и по отсутствию какой-либо корреляции по току заряда/разряда) В общем, камрады, я попытался донести до вас инфу, что зарядить лифер накидыванием крокодилами на АКБ в авто - очень плохая идея. Кто не верит - может пробовать или советоваться с ИИ, что нынче модно, стильно, молодежно. За сим откланиваюсь
Чи це не так?
[*****] там написана(как по начальным цифрам, так и по отсутствию какой-либо корреляции по току заряда/разряда) В общем, камрады, я попытался донести до вас инфу, что зарядить лифер накидыванием крокодилами на АКБ в авто - очень плохая идея. Кто не верит - может пробовать или советоваться с ИИ, что нынче модно, стильно, молодежно. За сим откланиваюсь
Чого зразу псіхувати? Все ти правильно кажеш. А хто сумнівається, то таки ШІ розбирається в питанні, просто на слов'янських мовах ШІ не дуже, а може спеціально намахує)) Ось як виглядає результат у виконанні для "тупих піндосів")):
Voltage and current regulation: Alternators are made to charge lead-acid batteries, which have a higher internal resistance. LiFePO4 batteries have very low internal resistance and will accept high currents, which can cause the alternator to overheat and fail.
Battery protection: A DC-to-DC charger prevents overcharging and damage to the LiFePO4 battery by providing a specific charging profile and limiting the current.
System protection: By regulating the current, the charger also protects the car's alternator from being overloaded by the LiFePO4 battery's low internal resistance.
Чи це не так?
зараз звичайно всі на нервах, але чому ти вирішив, що це було марно? Я от наприклад не знав цих нюансів в мав би шанс це випробувати на собі, і що саме неприємне в польових умовах але тепер маю уяву чим це може закінчитися і якісь заходи можу вжити.
Чого зразу псіхувати?
Да не психую я. Просто в дискуссиях "уговорите меня, что то, что я хочу сделать - фигня" предпочитаю не участвовать. А когда в ход в качестве аргументов идет ИИ - то я точно пас, т.к. знаю какую фигню и диаметрально противоположные ответы на один и тот же вопрос он может выдавать.
Выше инфы для понимания, что так делать нельзя и почему именно, достаточно. Если она кому-то поможет не сделать глупость (как камраду keen) - я буду рад, что не зря тут клавиатуру топтал. А кто не верит - уговаривать не вижу смысла
В мене є. З Амазону приїхав, десь біля 90 долл. Афігенна штука. Незламний та потужний, як наш гарант
В мене є. З Амазону приїхав, десь біля 90 долл. Афігенна штука. Незламний та потужний, як наш гарант
У мене теж такий, його минулого року тут прорекламували і я тоді замовив. Із явних плюсів, на відміну від інших моїх, його вистачає на дві зарядки лептопа, замість одної. Але це не так багато, як хотілося б. Друге, можна заряджати одразу 2-ма потужними) 100 Вт зарядками.