autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Зарядні станції - вибір? (110/110)

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: Desmond132]
      17 декабря 2025 в 23:09 Гілками

Desmond132 17.12.2025 12:27 пишет:

XS1 16.12.2025 12:56 пишет:

Desmond132 15.12.2025 21:41 пишет:

В ответ на:

...

так відключення ж робляться не для економії електроенергії, можеш по своєму лічильнику перевірити, споживання без виключень електроенергії і з виключеннями будуть +/- ідентичні якщо набір елекроприладів суттєво не змінився.

А для чого? Я ж прошу розказати місцевих експертів Прохання не писати про потужність, бо в конкретний момент часу це все ще охоплюється критерієм економії е/е.
Сидів би без станції - відрізнялися б дуже в бік економії, а от зі станцією і втратами на подвійне перетворення е/е економії практично нема, і навіть може бути перевитрата. Але сумарно по мені і сусідах економія все ще в наявності, допоки вони не закупилися станціями. Про наслідки цього і писав вище в цитаті.

Наразі в нашій енергосистемі ситуація з розподілом е/е набагато гірша ніж з генерацією. Тому за останній тиждень ситуація в Києві з відкоюченнями покращилась, а Одеса сидить в блекауті, бо генерація е/е відносно достання, а доставити її немає як. І покупка е/е в Європі це по суті теж можна назвати "генерація". А стосовно економії, то де вона в населення може взятись я не розумію, якщо мені в місяць потрібно 10 раз поставити пралку і 30 раз посудомийку, то я їх не поставлю тільки тоді, якщо е/е не буде пару діб, якщо ж на добу буде хоча б годин з 6, то кількість прання в місяці не зменшиться.

Ти десь бачив, що я казав про те, що проблеми з розподілом немає? Це локальні проблеми, що характеризують окрему локацію (допоки не говоримо про виведення з ладу ПС електростанцій, але це якраз виведення з ладу генерації, не обов'язково це робити руйнуванням машинного залу), десь повна опа, десь половинчаста, що загалом теж показує про величезні проблеми через свою масовість, але крім того загалом для енергосистеми наявна характеристика дефіциту генерації. Імпорт генерацією не назвемо, це не в нашій енергосистемі. Імпорт наявний саме через те, що в нас дефіцит генерації, і добре, що звідти можемо трохи додати.
Щодо економії населенням. Та легко вона може взятися, якщо в народу немає джерел акумуляції енергії. Бо колись ти на роботі в той момент, коли вдома електрика, і не запустив одного зі споживачів, а в момент відсутності електрики не те, що телевізором, а і лампочками не скористаєшся, не говорячи вже про холодильник, котрий 7 годин підряд вимкнений. Про приготування/розігрів їжі на електроприладах не забуваємо. І головне - оцінювати треба не по одній людині, а по всій сукупності, де діятимуть закони великих чисел.
Але як тільки частка людей з ємними накопичувачами зростає, то вже сумарний ефект буде падати. От я зараз споживаю точно не менше за рахунок втрат на перетворенні на акумулюванні.

Змінено XS1 (23:40 17/12/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: XS1]
      18 декабря 2025 в 06:12 Гілками

XS1 17.12.2025 10:24 пишет:

harald67 17.12.2025 08:47 пишет:

XS1 17.12.2025 00:28 пишет:

А ти зможеш поставиш на кожну лампочку в країні по електрику, щоб вимикав кожен ліхтар окремо, осилиш? Все обмеження, яке може бути з боку енергосистеми - це просто гасити кластерами при дефіциті потужності в конкретній локації в конкретний момент, а не заглядати в кожне приміщення, хто як споживає. Споживає кластер зайвого - примусове зниження його потужності відбувається так само грубо у вигляді додаткового відключення чи ж пізнішого включення когось з черги.
Задай собі краще питання і спробуй відповісти, чому коли тобі дають світло, вимикають сусідній район, чи це не через те, що "немає проблеми"? Чого вимикають по всій країні, навіть в зоні АЕС? А потім розширюй питання до того, чого ми так до імпорту електрики стали критично залежні.

Мені усе це відомо, навіть мабуть краще за тебе. Але що заважає тому ж РЕС зобов'язати власників рекламних щитів відмикати їх там з 23:00 і до наприклад 7:00 і запровадити штраф для невиконавців. А про кластери я кажу що в межах кластера є потужні споживачі, а є такі, відмикання яких з урахуванням протифазного кластеру, нічого не дає з точки зору обмеження потужності.

Було б тобі хоч трохи відомо не в стилі "хтось розказав секретний секрет", а на рівні технологій зсередини галузі, не задавав би таких м'яко кажучи наївних питань. У них такі ж самі повноваження штрафувати і тебе за запуск пралки чи написання постів на форумі.

А може це тобі щось невідомо от і даєш наївні пояснення. Після заяв Кмда про зниження споживання за рахунок освітлення та підсвіток вже цієї ночі майже уся реклама в районі Бесарабки і початку Хрещатика вночі не світилася.Отже виявилося що можна таке зробити (у який спосіб - не має значення).

старожил *
51 год, Бровары
С нами с 24.09.2007

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: AlexAudiCoupe]
      18 декабря 2025 в 08:13 Гілками

фігасе, останні три сторінки дєльні рекомендаці
по темі вибору зарядної станції...

Супер писатель! *
22 года за рулем, Вишневе
С нами с 12.09.2012

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: voge]
      18 декабря 2025 в 08:20 Гілками

voge 18.12.2025 08:13 пишет:

Це точно. Засрали тему

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: harald67]
      18 декабря 2025 в 09:50 Гілками

harald67 18.12.2025 06:12 пишет:

XS1 17.12.2025 10:24 пишет:

harald67 17.12.2025 08:47 пишет:

В ответ на:

...

Мені усе це відомо, навіть мабуть краще за тебе. Але що заважає тому ж РЕС зобов'язати власників рекламних щитів відмикати їх там з 23:00 і до наприклад 7:00 і запровадити штраф для невиконавців. А про кластери я кажу що в межах кластера є потужні споживачі, а є такі, відмикання яких з урахуванням протифазного кластеру, нічого не дає з точки зору обмеження потужності.

Було б тобі хоч трохи відомо не в стилі "хтось розказав секретний секрет", а на рівні технологій зсередини галузі, не задавав би таких м'яко кажучи наївних питань. У них такі ж самі повноваження штрафувати і тебе за запуск пралки чи написання постів на форумі.

А може це тобі щось невідомо от і даєш наївні пояснення. Після заяв Кмда про зниження споживання за рахунок освітлення та підсвіток вже цієї ночі майже уся реклама в районі Бесарабки і початку Хрещатика вночі не світилася.Отже виявилося що можна таке зробити (у який спосіб - не має значення).

Якраз не хочу зайвий раз лошити за невігластво окремих бабок на лавці, ну і на занадто публічному ресурсі ми, щоб у відкриту ноунеймам писати все, що знаєш. На відміну від РЕСів, якраз от КМДА має можливість розпоряджатися цим. Але жоден з цих органів, хоч найверховніший головнокомандуючий своєю командою закони фізики не змінить, тож відключення окремих споживачів від інших буде або лише при можливостях комутації, або ж, коли вони на одній лінії і нероздільні, то їх вимкнуть і на період наявності електроенергії, бо вручну їх окремо вимикати - електриків не напасешся.

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: voge]
      18 декабря 2025 в 09:53 Гілками

voge 18.12.2025 08:13 пишет:

А що ж там рекомендувати, якщо всі вже придбали:
igg 15.12.2025 11:51 пишет:

Важко уявити, що наразі ще залишилися ті(ну, хіба що дійсно ледащі), хто досі не придбав собі сабж, в очікуванні...дива.

старожил ***
48 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 16.03.2005

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: AlexAudiCoupe]
      18 декабря 2025 в 16:36 Гілками

Рік тому, у грудні 2024 року, придбав у Комфі Choetech BS008 (аналог FOSSIBOT F2400) за 45 тисяч. Сума не маленька, але скористався оплатою частинами на рік, отже вийшло не так відчутно для бюджету. Фірма для мене була невідома, але відомий магазин, можливість оплати частинами, офіційна гарантія 2 роки і схвальні відгуки про ряд аналогічних клонів вплинула на позитивне рішення.

В якості експерименту навантажував її будівельним феном на 2.5 кВт і чайником на 2.0 кВт (не одночасно звісно, нащо мені такий екстрим) - тягне без питань, тільки вентилятори трохи гучніше починають працювати.

Тієї зими нагоди ввести її у експлуатацію так і не було. А коли весною 2025 року ціни на ці станції почали суттєво знижатися я був у легкому розпачі, що трохи переплатив за товар, яким фактично не користуюсь. Але як військовий, я розумів, що рано чи пізно підари знову активізують атаки на енергосистему країни, і ця станція стане у нагоді.

Фактично з початком блекаутів станція запрацювала у повній мірі. За підсумками останніх місяців можу сказати що я цілком задоволений. В квартирі стоїть щіток, де передбачене підключення станції. У підсумку вона живить всю квартиру, за винятком таких одиниць як бойлер, стиралка, кондішен і електродуховка. А, ще не підключав холодильник. Поки не бачу необхідності.

За рахунок достатньої потужності закриває всі потреби і відключень світла я майже не помічаю. Заряджається швидко (там доречи є регулювання швидкості зарядки), шум мінімальний. Стоїть у коридорі, то я її не чую взагалі.

Попередні версії мали недостатнє охолодження і певні проблеми з-за цього. Тут це питання вже виправлене. На відміну від останніх FOSSIBOT F2400 ця станція не підтримує мобільний застосунок. Але мені він не дуже і потрібен.

У підсумку - можу однозначно рекомендувати до придбання.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
4 користувачів і 28 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 155814

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія