autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Зарядні станції - вибір? (112/112)

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: GreenMile]
      1 января 2026 в 18:30 Гілками

GreenMile 01.01.2026 16:42 пишет:

Оно не имеет смысла. Чтобы батарея отбалансировалась - ее надо зарядить малой мощностью, условных там 100-200Вт поставить на заряд, чтоб успел отработать пассивный балансир. В экофло та же тема, если постоянно разряжать в ноль и заряжать максимальной мощностью, то ячейки разбегаются со временим, но это решается 1-2 циклами разрядаи и заряда при 100Вт.
Я понимаю, что отключения и все такое, но оно и разбегается не так, чтобы сильно быстро чтобы аж надо было туда вмешиваться со своим активным балансиром.

Мова йде про активний балансир. І він реально розрулює "розшатані" батареї.
ДЛя прорівняння Дали з пасивкою набагато гірше працює з розшатаними батареями ( от як ти уявляєш пару циклів на 100Вт при ємності батареї хоча-б 3 кВт) ніж жека з активним.
В мене три батареї в стеку - 2 далі і 1 жека... Далі набагато гірше вирівнюються з часом.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: XS1]
      1 января 2026 в 18:40 Гілками

XS1 01.01.2026 18:28 пишет:

maksym 01.01.2026 14:37 пишет:

В ответ на:

...

Непогане відео як на мій ділетанський розум.
Там наголошують, що БМС (розбаланс) - основна біда станцій. А активний БМС - вирішує все.
Є така послуга по модернізації станцій - встановлення активного БМС?

Оно не имеет смысла. Чтобы батарея отбалансировалась - ее надо зарядить малой мощностью, условных там 100-200Вт поставить на заряд, чтоб успел отработать пассивный балансир. В экофло та же тема, если постоянно разряжать в ноль и заряжать максимальной мощностью, то ячейки разбегаются со временим, но это решается 1-2 циклами разрядаи и заряда при 100Вт.
Я понимаю, что отключения и все такое, но оно и разбегается не так, чтобы сильно быстро чтобы аж надо было туда вмешиваться со своим активным балансиром.

В поточних умовах треба шукати компроміс між швидкістю заряду і залишковим часом на балансування, бо при малому заряді балансування не відбуватиметься, а там вже вимкнення за графіком наближається з новим циклом розряду. Тож в даному випадку про 100-200Вт на заряд можна забути, якщо це не мова про якісь малоємні станції (типу Ріверів).

Ой, можно подумать, у меня какие-то не такие графики как у вас.
1. Дисбаланс - это довольно небыстрое явление, которое требовало бы каждодневного применения аж до такой степени, чтобы колхозить новую станцию.
2. Даже если ячейки немного разбежались - это не смертельно, вы не заметите разницу.
3. Посмотрел, у этой станции минимальный заряд - 300Вт, 4 часа света бывает достаточно регулярно, а это половина емкости, можно один раз в 3-6 месяцев немного потерпеть и разрядить ее не на 100%, а на 50%, чтоб она успела зарядиться и отбалансироваться.

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: kkk_GAZ240]
      1 января 2026 в 18:46 Гілками

kkk_GAZ240 01.01.2026 18:30 пишет:

Мова йде про активний балансир. І він реально розрулює "розшатані" батареї.
ДЛя прорівняння Дали з пасивкою набагато гірше працює з розшатаними батареями ( от як ти уявляєш пару циклів на 100Вт при ємності батареї хоча-б 3 кВт) ніж жека з активним.
В мене три батареї в стеку - 2 далі і 1 жека... Далі набагато гірше вирівнюються з часом.

Не надо сравнивать зарядную станцию с самосбором из того, что бог послал. В станции ячейки достаточно хорошо подобраны, чтобы не нуждаться в активной балансировке. На ютюбах есть тесты насколько они разбегаются, если заряжать максимальной мощностью - ничо критичного, несмотря на то, что там был, кажись, Ривер макс, у которого зарядка 660Вт, а емкость всего 512Вт*ч, т.е. заряд больше, чем 1С. А у Фоссибота этого максимум 0,5С.

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: GreenMile]
      1 января 2026 в 19:22 Гілками

GreenMile 01.01.2026 18:40 пишет:

XS1 01.01.2026 18:28 пишет:

В ответ на:

...

В поточних умовах треба шукати компроміс між швидкістю заряду і залишковим часом на балансування, бо при малому заряді балансування не відбуватиметься, а там вже вимкнення за графіком наближається з новим циклом розряду. Тож в даному випадку про 100-200Вт на заряд можна забути, якщо це не мова про якісь малоємні станції (типу Ріверів).

Ой, можно подумать, у меня какие-то не такие графики как у вас.
1. Дисбаланс - это довольно небыстрое явление, которое требовало бы каждодневного применения аж до такой степени, чтобы колхозить новую станцию.
2. Даже если ячейки немного разбежались - это не смертельно, вы не заметите разницу.
3. Посмотрел, у этой станции минимальный заряд - 300Вт, 4 часа света бывает достаточно регулярно, а это половина емкости, можно один раз в 3-6 месяцев немного потерпеть и разрядить ее не на 100%, а на 50%, чтоб она успела зарядиться и отбалансироваться.

Тю, я взагалі не про потребу в колхозінгу станції відписувався, її не підтримую, то блогеру ідею для контенту треба було знайти. Я про те, що не варто заморочуватися саме штучно заниженою зарядкою 100-200Вт, а краще заряджати більшою потужністю (умовно 0,3-0,4С) до 100%, щоб у неї була можливість відстоятися в стані повного заряду більше часу для балансування. В сьогоднішніх умовах, коли всі нові станції на ЛФП-батарейках, вважаю, що основною порадою буде заряджати щоразу до 100% і залишати підключеною до мережі після цього навіть, коли не використовується, як ДБЖ. Ну і про калібрування пам'ятати, але не так це критично.

V.I.P ***
54 года (26 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

1 января 2026 в 19:26 Гілками

Мені автор відео нагадав ChatGPT. З максимально впевненим видом він подає інформацію яка виглядає дуже схожою на правду.
На практиці він цим активним балансуванням добився різниці, яка більше схожа на погрішність виміру ніж на реальну допомогу. Не думаю, що в даному випадку воно взагалі було потрібне.

Для LiFePO4 і "нормальної" заводської станції активний баланс як постійний доп-модуль не окупається ризиками, а от як разовий інструмент "реанімації" буде корисним.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: Daugava]
      2 января 2026 в 00:45 Гілками

Daugava 01.01.2026 19:26 пишет:

Мені автор відео нагадав ChatGPT. З максимально впевненим видом він подає інформацію яка виглядає дуже схожою на правду.
На практиці він цим активним балансуванням добився різниці, яка більше схожа на погрішність виміру ніж на реальну допомогу. Не думаю, що в даному випадку воно взагалі було потрібне.

Для LiFePO4 і "нормальної" заводської станції активний баланс як постійний доп-модуль не окупається ризиками, а от як разовий інструмент "реанімації" буде корисним.

Ну не знаю що ти маєш під ризиками, але В мене одна збірка на пасиві теж не додавала потужності. Поставив бмс з активом - батарея стала нормально віддавати.
Показувати не буду - там складено в купу за допомогою того що було під руками. Фанера, дошка... сім раз відміряно і все одно криво ( не вмію я рівно різати).

Але активний баланс вирівняв батарею, працює зараз більш-менш задовільно.

V.I.P ***
С нами с 24.07.2005

2 января 2026 в 09:28 Гілками

Ти наводиш діаметрально протилежний приклад - балансування самозбору з елементів, що скоріше за все експлуатувалися різний термін. Тут як раз активне балансування має надати максимальний ефект.
В відео маємо фабричну станцію, в яку вставляють "aliexpress" і начебто отримують +2%.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

2 января 2026 в 10:04 Гілками

Daugava 02.01.2026 09:28 пишет:

Ти наводиш діаметрально протилежний приклад - балансування самозбору з елементів, що скоріше за все експлуатувалися різний термін. Тут як раз активне балансування має надати максимальний ефект.
В відео маємо фабричну станцію, в яку вставляють "aliexpress" і начебто отримують +2%.

ти мабуть пропустив початок історії.
Станція не нова і була вже в Олександра на каналі новою. Потім довгий час не використовувалась, так само як і в більшості з нас (вас, бо в мене постійно підключене). ВІдповідно елементи "попливли" по параметрах і вбудованим пасивним балансиром станція вже не може їх вирівнювати, тому і ставився додатково активний балансир.

Це відео наявно показує один з недоліків такого класу зарядних пристроїв.
А саме низьку пристосованість для періодичного користування непідготованим користувачем.
З цим я до речі згоден тому не розглядаю до покупки собі.

V.I.P ***
С нами с 24.07.2005

2 января 2026 в 10:59 Гілками

kkk_GAZ240 02.01.2026 10:04 пишет:

ти мабуть пропустив початок історії.

Я з захватом подивився все відео. Тому і стверджую, що робота не варта була отриманого результату.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

2 января 2026 в 12:21 Гілками

Daugava 02.01.2026 10:59 пишет:

що робота не варта була отриманого результату.

Суперечлива думка.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
1 користувачів і 21 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 159477

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія