Думаю, одну треть где-то, а что? Если станция не одна на всю квартиру то вполне нормальный сценарий использования. У меня квартира с электроплитой, потому кофемашина, чайник, микроволновка - это просто обязательная нагрузка, без которой весьма и весьма тугэнько жить. Если в квартие газ, то да, можно вполне обойтись и слабеньким инвертором. А так у меня на кухне мощный инвертор, а в комнате мелкие зарядные станции для работы.
Зрозуміло, коли станція одна та недорога, через обмеження по бюджету. Тоді вже виходячи з її можливостей визначаєш, які прилади включати.
Якщо ж станція не одна - то вже простіше ставити централізовану систему. 2 станції Ecoflow по 1000Вт*год будуть коштувати, як один інвертор на 3 кВт та батарейка ємністю 2500Вт*год і ще залишиться на підключення до щитка!
У знайомого в квартирі 3 станції: дві станції по 0.5 кВт* годин, третя станція на 2 кВт*годин. Отакий оце зоопарк станцій, якщо їх продати то можна взяти інвертор гібридний + ємність в кілька разів вищу. Але то таке, комусь зручніше з цими станціями, його справа.
Думаю, одну треть где-то, а что? Если станция не одна на всю квартиру то вполне нормальный сценарий использования. У меня квартира с электроплитой, потому кофемашина, чайник, микроволновка - это просто обязательная нагрузка, без которой весьма и весьма тугэнько жить. Если в квартие газ, то да, можно вполне обойтись и слабеньким инвертором. А так у меня на кухне мощный инвертор, а в комнате мелкие зарядные станции для работы.
Зрозуміло, коли станція одна та недорога, через обмеження по бюджету. Тоді вже виходячи з її можливостей визначаєш, які прилади включати.
Якщо ж станція не одна - то вже простіше ставити централізовану систему. 2 станції Ecoflow по 1000Вт*год будуть коштувати, як один інвертор на 3 кВт та батарейка ємністю 2500Вт*год і ще залишиться на підключення до щитка!
У знайомого в квартирі 3 станції: дві станції по 0.5 кВт* годин, третя станція на 2 кВт*годин. Отакий оце зоопарк станцій, якщо їх продати то можна взяти інвертор гібридний + ємність в кілька разів вищу. Але то таке, комусь зручніше з цими станціями, його справа.
Робоче місце у мене монітор і декілька ноутів, таке хазяйство вигідніше живити через тайп-сі від невеликої окремої станції, ніж переганяти через 220. Ще сценарій - якщо зламається одна станція, є на підхваті резервна. Як і провайдер інета - є резервний. Третю станцію віддав сину, інвертор з аккумами складніше дати покористуватися )
Ну, задним числом все проще делать, "если б я был такой умный, как моя Сара потом" (с). Вряд ли кто-то рассчитывал, что полномасштабка затянется больше, чем на 4 года, потому как-то обходились более удобными вещами, чем инвертор в щиток и их более чем хватало. У меня отлично работал свинец, но к 4-му году сказал, что он устал тягать нагрузку по 1,5-2кВт, пришлось собрать новый аккум, хотя это не входило в планы.
Централизованная система - плохо. 1. Если в ней что-то выходит из строя - ты в 2. В квартире куча "паразитной" нагрузки, которая жрет централизованную систему просто так, когда не надо. Чтоб не жрала - надо каждый раз бегать клацать линиями в щитке (это если они там есть вообще), через пару дней отключений по три раза в день это надоедает. В итоге или миришься с расходом, или делаешь одну линию с резервом, которая не всегда удобна для необходимых потребителей, т.к. никто проводку в квартире не проектировал под это изначально.
Потому, удобнее всего на большой резерв (инвертор) посадить критически важную линию, а остальное питается локальным средствами - зарядные станции, ИБП для роутера и так далее.
Ну, задним числом все проще делать, "если б я был такой умный, как моя Сара потом" (с). Вряд ли кто-то рассчитывал, что полномасштабка затянется больше, чем на 4 года, потому как-то обходились более удобными вещами, чем инвертор в щиток и их более чем хватало. У меня отлично работал свинец, но к 4-му году сказал, что он устал тягать нагрузку по 1,5-2кВт, пришлось собрать новый аккум, хотя это не входило в планы.
Централизованная система - плохо. 1. Если в ней что-то выходит из строя - ты в 2. В квартире куча "паразитной" нагрузки, которая жрет централизованную систему просто так, когда не надо. Чтоб не жрала - надо каждый раз бегать клацать линиями в щитке (это если они там есть вообще), через пару дней отключений по три раза в день это надоедает. В итоге или миришься с расходом, или делаешь одну линию с резервом, которая не всегда удобна для необходимых потребителей, т.к. никто проводку в квартире не проектировал под это изначально.
Потому, удобнее всего на большой резерв (инвертор) посадить критически важную линию, а остальное питается локальным средствами - зарядные станции, ИБП для роутера и так далее.
В тому то й справа, що зараз це товари, які не лежать. Я вдома поміняв 3 інвертора, зараз стоїть 4-й. Продав акумулятор, взяв 48В. І ні на чому особливо не втратив. Цифри в рамках погрішності.
В офіс я купив спочатку станцію Bluetti. 600Вт, 500Аг за 15500. Потім для розширення ємності акум 12В на 135Аг. Виявилось, що станція в цьому бюджеті не може працювати, як повноцінне ДБЖ, а прогоняє через акумулятор струм від мережі. Продав це все і купив інвертор та акум. Взагалі без втрат.
Звичайно, з точки зору 3-5 станцій у 1-й квартирі - це надійніше. Але якщо вона одна (а це у більшсті людей так) то вихід з ладу - лишає без живлення взагалі. Ремонт станції зараз - це мінімум на місяць черга. А мені купити новий інвертор або акум на заміну - справа одного дня.
Але інвертор, як в мене надійніше більшості блюетів та екофлоу. На лайно не дають гарантію в 5 років
Але інвертор, як в мене надійніше більшості блюетів та екофлоу. На лайно не дають гарантію в 5 років
Велика ймовірність, що рано чи пізно відключення закінчаться. Є відчуття, що рано. І тоді інвертор перетвориться в гарбуз, який займає місце(якщо це квартира і немає планів розвивати тему в напрямку сонячних панелей). А станцію хоча-би можна використовувати як мобільне джерело живлення в певних абсолютно реальних ситуаціях...
Велика ймовірність, що рано чи пізно відключення закінчаться. Є відчуття, що рано.
Оптимист.
Ремонт станції зараз - це мінімум на місяць черга. А мені купити новий інвертор або акум на заміну - справа одного дня. :idontno
А чому це ти підеш купувати в цей день, а власник станції не може? З тим самим успіхом можна розглядати сценарій, коли треба з'їздити на дачу чи кудись в інше місце, де треба забезпечити тимчасово електрику, то власник станції її може взяти, а от комусь стаціонарне рішення доведеться або залишити вдома, або ж морочитися з розбіркою та збіркою. Тому при бажанні вчергове включити режим "хваління свого болота" все ж включай хоч трохи об'єктивності. Коли Блуетті брав, ці аргументи собі ж не наводив? Ніхто не знає точно, яке ТЗ треба ставити перед собою, коли вибирає такий девайс. І хтось приймав рішення 3 роки назад, виходячи зі стану енергосистеми тоді і відповідної пропозиції девайсів в той час, хтось терпів довше, але на сьогодні вже майже всі закупилися чимось, і коли ж воно їх хоч якось задовольняє, не поспішають міняти. Хтось дивиться на сьогоднішню ситуацію, і вже переходить на серйозну апаратуру з енергозабезпечення, а дехто вже святкує "енергоперемир'я", і радий, що при свічках кілька років пересидів. Ну і у кожного різні бюджети та боязнь складності електричних рішень, на які вони здатні піти, і тут станції виграють по простоті.
Я вклався в 23 тисячі 800Вт, 1280Вт*год
Цього вистачає?
Підкажіть, як Ви його налаштували, потрібен для цього кабель MK3-USB чи донгл? Є комунікація з інверторною BMS? Дякую!
А чому це ти підеш купувати в цей день, а власник станції не може? З тим самим успіхом можна розглядати сценарій, коли треба з'їздити на дачу чи кудись в інше місце, де треба забезпечити тимчасово електрику, то власник станції її може взяти, а от комусь стаціонарне рішення доведеться або залишити вдома, або ж морочитися з розбіркою та збіркою. Тому при бажанні вчергове включити режим "хваління свого болота" все ж включай хоч трохи об'єктивності. Коли Блуетті брав, ці аргументи собі ж не наводив?
Ну давай об'єктивно
Новий інвертор на 800Вт. (з гарантією 5 років) 11 тисяч. Скільки буде коштувати станція на 800Вт?
Коли брав блюеті - брав аби щось, щоб було живлення. А потім побачив її "шикарну" роботу в режимі ДБЖ і почав думати.
Якщо ми говоримо про копійчані рішення (в плані потужності та ємності) - то окрема система теж не така габаритна.
Ніхто не знає точно, яке ТЗ треба ставити перед собою, коли вибирає такий девайс. І хтось приймав рішення 3 роки назад, виходячи зі стану енергосистеми тоді і відповідної пропозиції девайсів в той час, хтось терпів довше, але на сьогодні вже майже всі закупилися чимось, і коли ж воно їх хоч якось задовольняє, не поспішають міняти. Хтось дивиться на сьогоднішню ситуацію, і вже переходить на серйозну апаратуру з енергозабезпечення, а дехто вже святкує "енергоперемир'я", і радий, що при свічках кілька років пересидів. Ну і у кожного різні бюджети та боязнь складності електричних рішень, на які вони здатні піти, і тут станції виграють по простоті.
Тут 100% згодний. І тому в мене вже змінилось багато девайсів. Але з часом розумієш, що саме треба.
Але коли я бачу станції, які ніколи не залишали межі квартири - дуже забавляє читати про "мобільність", як основний аргумент.
Але коли я бачу станції, які ніколи не залишали межі квартири - дуже забавляє читати про "мобільність", як основний аргумент.
У меня станция 2 года не покидала квартиру. А в этом месяце уже два раза пришлось с 15 и на 15 тягать эти чертовы 22 кг. Вместо тренировки.
У меня станция 2 года не покидала квартиру. А в этом месяце уже два раза пришлось с 15 и на 15 тягать эти чертовы 22 кг. Вместо тренировки.
так у Вас же дві станції
Яка ємність? На фото акум 1280Вт*год. 12 кг. Відєднати - одна хвилина і можна віднести на зарядку в інше місце
в мене брат в свій час принципово не захотів в квартиру акум + інвертоh купили в подарунок зарядну станцію Choetech BS008 2048Wh 2400W купили дорого в сезон за 40 000 (жабу задушив тим що в розспрочку на рік в к комфі брав через нп) да дорого можна було потужну систему скласти проте однушка і мала дитина 1. набагато менше місця і переносна 2. не так страшно що малеча посне лізти і її вдаре током (хоча це можна рішити і зз системою) 3. мобільність брат за потреби бере з собой в автівку коли їдуть відпочивати, або в дорозі треба прінтер чи інструмент для ремонту бусі заюзать 4. при великій дубці знесе в авто і десь на заправці чи в пункті незламності заряде і привезе додому
він не хтів в свій час такого подарунка аля в Рівному минуі зими майже не вимикали але зараз задоволений 9зараз в тому самому комфі вона 54 000) і ключовим моментом в виборі була саме мобільність
так як тоді ще було трошки "розових окулярів" що все буде добре і як прийде час ті інвертори акуми і генератори нікому не потрібні будуть
так у Вас же дві станції
36 часов не было света , одна села до 10 %, вторая подходила к 20 и было совершенно не ясно как будет дальше.Вот и потянул одну к родственникам на правом, у кого был свет.
Яка ємність? На фото акум 1280Вт*год. 12 кг. Відєднати - одна хвилина і можна віднести на зарядку в інше місце
У меня дома два Fossibot 2400. Весит одна такая 22 кг.
...
У меня дома два Fossibot 2400. Весит одна такая 22 кг.
в мене анкер 33кг і фосібот 22,теж переймався як носити (23 поверх),але з сусідами взяли в оренду генератор, тепер ліфт, опалення і вода завжди в наявності
в мене анкер 33кг і фосібот 22,теж переймався як носити (23 поверх),але з сусідами взяли в оренду генератор, тепер ліфт, опалення і вода завжди в наявності
Крупно повезло с соседями.
Коли брав блюеті - брав аби щось, щоб було живлення. А потім побачив її "шикарну" роботу в режимі ДБЖ і почав думати.
А що саме в режимі ДБЖ не сподобалось? Мої обидві (правда, моцніші) нормально працювала/працює.
А що саме в режимі ДБЖ не сподобалось? Мої обидві (правда, моцніші) нормально працювала/працює.
Вже писав, що можливо в потужніших краще. Але ця навіть з навантаженням у 100Вт (при номінальних 600) постійно гуділа вентилятором. І є підстава думати, що режим "ДБЖ" реалізований через акумулятор.
Бо інвертор навіть при потужності, близькій до номіналу не вмикає вентилятор.
Вже писав, що можливо в потужніших краще. Але ця навіть з навантаженням у 100Вт (при номінальних 600) постійно гуділа вентилятором. І є підстава думати, що режим "ДБЖ" реалізований через акумулятор.
Бо інвертор навіть при потужності, близькій до номіналу не вмикає вентилятор.
Зрозуміло. Дякую. На своїх вентилятор чув тільки під час заряджання (AC180T/AC300)