autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Зарядні станції - вибір? (119/123)

СуперСтар *
7 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: Traveler]
      29 января 2026 в 20:09 Гілками

Traveler 29.01.2026 12:35 пишет:

GreenMile 28.01.2026 16:54 пишет:

Думаю, одну треть где-то, а что? Если станция не одна на всю квартиру то вполне нормальный сценарий использования.
У меня квартира с электроплитой, потому кофемашина, чайник, микроволновка - это просто обязательная нагрузка, без которой весьма и весьма тугэнько жить. Если в квартие газ, то да, можно вполне обойтись и слабеньким инвертором.
А так у меня на кухне мощный инвертор, а в комнате мелкие зарядные станции для работы.

Зрозуміло, коли станція одна та недорога, через обмеження по бюджету. Тоді вже виходячи з її можливостей визначаєш, які прилади включати.

Якщо ж станція не одна - то вже простіше ставити централізовану систему. 2 станції Ecoflow по 1000Вт*год будуть коштувати, як один інвертор на 3 кВт та батарейка ємністю 2500Вт*год і ще залишиться на підключення до щитка!

У знайомого в квартирі 3 станції:
дві станції по 0.5 кВт* годин, третя станція на 2 кВт*годин. Отакий оце зоопарк станцій, якщо їх продати то можна взяти інвертор гібридний + ємність в кілька разів вищу. Але то таке, комусь зручніше з цими станціями, його справа.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: HDC1]
      29 января 2026 в 21:19 Гілками

HDC1 29.01.2026 20:09 пишет:

GreenMile 28.01.2026 16:54 пишет:

Думаю, одну треть где-то, а что? Если станция не одна на всю квартиру то вполне нормальный сценарий использования.
У меня квартира с электроплитой, потому кофемашина, чайник, микроволновка - это просто обязательная нагрузка, без которой весьма и весьма тугэнько жить. Если в квартие газ, то да, можно вполне обойтись и слабеньким инвертором.
А так у меня на кухне мощный инвертор, а в комнате мелкие зарядные станции для работы.

Зрозуміло, коли станція одна та недорога, через обмеження по бюджету. Тоді вже виходячи з її можливостей визначаєш, які прилади включати.

Якщо ж станція не одна - то вже простіше ставити централізовану систему. 2 станції Ecoflow по 1000Вт*год будуть коштувати, як один інвертор на 3 кВт та батарейка ємністю 2500Вт*год і ще залишиться на підключення до щитка!

У знайомого в квартирі 3 станції:
дві станції по 0.5 кВт* годин, третя станція на 2 кВт*годин. Отакий оце зоопарк станцій, якщо їх продати то можна взяти інвертор гібридний + ємність в кілька разів вищу. Але то таке, комусь зручніше з цими станціями, його справа.

Робоче місце у мене монітор і декілька ноутів, таке хазяйство вигідніше живити через тайп-сі від невеликої окремої станції, ніж переганяти через 220. Ще сценарій - якщо зламається одна станція, є на підхваті резервна. Як і провайдер інета - є резервний. Третю станцію віддав сину, інвертор з аккумами складніше дати покористуватися )

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

29 января 2026 в 22:03 Гілками

Ну, задним числом все проще делать, "если б я был такой умный, как моя Сара потом" (с). Вряд ли кто-то рассчитывал, что полномасштабка затянется больше, чем на 4 года, потому как-то обходились более удобными вещами, чем инвертор в щиток и их более чем хватало. У меня отлично работал свинец, но к 4-му году сказал, что он устал тягать нагрузку по 1,5-2кВт, пришлось собрать новый аккум, хотя это не входило в планы.

Централизованная система - плохо.
1. Если в ней что-то выходит из строя - ты в
2. В квартире куча "паразитной" нагрузки, которая жрет централизованную систему просто так, когда не надо. Чтоб не жрала - надо каждый раз бегать клацать линиями в щитке (это если они там есть вообще), через пару дней отключений по три раза в день это надоедает. В итоге или миришься с расходом, или делаешь одну линию с резервом, которая не всегда удобна для необходимых потребителей, т.к. никто проводку в квартире не проектировал под это изначально.

Потому, удобнее всего на большой резерв (инвертор) посадить критически важную линию, а остальное питается локальным средствами - зарядные станции, ИБП для роутера и так далее.

Змінено GreenMile (22:05 29/01/2026)

Дядя Сь **
43 года (24 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: GreenMile]
      29 января 2026 в 22:28 Гілками

GreenMile 29.01.2026 22:03 пишет:

Ну, задним числом все проще делать, "если б я был такой умный, как моя Сара потом" (с). Вряд ли кто-то рассчитывал, что полномасштабка затянется больше, чем на 4 года, потому как-то обходились более удобными вещами, чем инвертор в щиток и их более чем хватало. У меня отлично работал свинец, но к 4-му году сказал, что он устал тягать нагрузку по 1,5-2кВт, пришлось собрать новый аккум, хотя это не входило в планы.

Централизованная система - плохо.
1. Если в ней что-то выходит из строя - ты в
2. В квартире куча "паразитной" нагрузки, которая жрет централизованную систему просто так, когда не надо. Чтоб не жрала - надо каждый раз бегать клацать линиями в щитке (это если они там есть вообще), через пару дней отключений по три раза в день это надоедает. В итоге или миришься с расходом, или делаешь одну линию с резервом, которая не всегда удобна для необходимых потребителей, т.к. никто проводку в квартире не проектировал под это изначально.

Потому, удобнее всего на большой резерв (инвертор) посадить критически важную линию, а остальное питается локальным средствами - зарядные станции, ИБП для роутера и так далее.

В тому то й справа, що зараз це товари, які не лежать. Я вдома поміняв 3 інвертора, зараз стоїть 4-й. Продав акумулятор, взяв 48В. І ні на чому особливо не втратив. Цифри в рамках погрішності.

В офіс я купив спочатку станцію Bluetti. 600Вт, 500Аг за 15500. Потім для розширення ємності акум 12В на 135Аг. Виявилось, що станція в цьому бюджеті не може працювати, як повноцінне ДБЖ, а прогоняє через акумулятор струм від мережі. Продав це все і купив інвертор та акум. Взагалі без втрат.

Звичайно, з точки зору 3-5 станцій у 1-й квартирі - це надійніше. Але якщо вона одна (а це у більшсті людей так) то вихід з ладу - лишає без живлення взагалі. Ремонт станції зараз - це мінімум на місяць черга. А мені купити новий інвертор або акум на заміну - справа одного дня.

Але інвертор, як в мене надійніше більшості блюетів та екофлоу. На лайно не дають гарантію в 5 років

Змінено Traveler (22:29 29/01/2026)

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

29 января 2026 в 23:40 Гілками

Traveler 29.01.2026 22:28 пишет:

Але інвертор, як в мене надійніше більшості блюетів та екофлоу. На лайно не дають гарантію в 5 років

Велика ймовірність, що рано чи пізно відключення закінчаться. Є відчуття, що рано. І тоді інвертор перетвориться в гарбуз, який займає місце(якщо це квартира і немає планів розвивати тему в напрямку сонячних панелей). А станцію хоча-би можна використовувати як мобільне джерело живлення в певних абсолютно реальних ситуаціях...

Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: vvvolf]
      29 января 2026 в 23:51 Гілками

vvvolf 29.01.2026 23:40 пишет:

Велика ймовірність, що рано чи пізно відключення закінчаться. Є відчуття, що рано.

Оптимист.

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

30 января 2026 в 00:37 Гілками

Traveler 29.01.2026 22:28 пишет:

Ремонт станції зараз - це мінімум на місяць черга. А мені купити новий інвертор або акум на заміну - справа одного дня. :idontno

А чому це ти підеш купувати в цей день, а власник станції не може?
З тим самим успіхом можна розглядати сценарій, коли треба з'їздити на дачу чи кудись в інше місце, де треба забезпечити тимчасово електрику, то власник станції її може взяти, а от комусь стаціонарне рішення доведеться або залишити вдома, або ж морочитися з розбіркою та збіркою.
Тому при бажанні вчергове включити режим "хваління свого болота" все ж включай хоч трохи об'єктивності. Коли Блуетті брав, ці аргументи собі ж не наводив?
Ніхто не знає точно, яке ТЗ треба ставити перед собою, коли вибирає такий девайс. І хтось приймав рішення 3 роки назад, виходячи зі стану енергосистеми тоді і відповідної пропозиції девайсів в той час, хтось терпів довше, але на сьогодні вже майже всі закупилися чимось, і коли ж воно їх хоч якось задовольняє, не поспішають міняти. Хтось дивиться на сьогоднішню ситуацію, і вже переходить на серйозну апаратуру з енергозабезпечення, а дехто вже святкує "енергоперемир'я", і радий, що при свічках кілька років пересидів. Ну і у кожного різні бюджети та боязнь складності електричних рішень, на які вони здатні піти, і тут станції виграють по простоті.

ESG
опытный писатель ***
Киев
С нами с 08.01.2015

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: ale_xey]
      30 января 2026 в 07:33 Гілками

ale_xey 27.01.2026 12:52 пишет:

Traveler 27.01.2026 12:38 пишет:

Я вклався в 23 тисячі 800Вт, 1280Вт*год

Цього вистачає?

Підкажіть, як Ви його налаштували, потрібен для цього кабель MK3-USB чи донгл? Є комунікація з інверторною BMS? Дякую!

Дядя Сь **
С нами с 10.11.2002

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: XS1]
      30 января 2026 в 12:06 Гілками

XS1 30.01.2026 00:37 пишет:

А чому це ти підеш купувати в цей день, а власник станції не може?
З тим самим успіхом можна розглядати сценарій, коли треба з'їздити на дачу чи кудись в інше місце, де треба забезпечити тимчасово електрику, то власник станції її може взяти, а от комусь стаціонарне рішення доведеться або залишити вдома, або ж морочитися з розбіркою та збіркою.
Тому при бажанні вчергове включити режим "хваління свого болота" все ж включай хоч трохи об'єктивності. Коли Блуетті брав, ці аргументи собі ж не наводив?

Ну давай об'єктивно

Новий інвертор на 800Вт. (з гарантією 5 років) 11 тисяч. Скільки буде коштувати станція на 800Вт?

Коли брав блюеті - брав аби щось, щоб було живлення. А потім побачив її "шикарну" роботу в режимі ДБЖ і почав думати.

Якщо ми говоримо про копійчані рішення (в плані потужності та ємності) - то окрема система теж не така габаритна.

Ніхто не знає точно, яке ТЗ треба ставити перед собою, коли вибирає такий девайс. І хтось приймав рішення 3 роки назад, виходячи зі стану енергосистеми тоді і відповідної пропозиції девайсів в той час, хтось терпів довше, але на сьогодні вже майже всі закупилися чимось, і коли ж воно їх хоч якось задовольняє, не поспішають міняти. Хтось дивиться на сьогоднішню ситуацію, і вже переходить на серйозну апаратуру з енергозабезпечення, а дехто вже святкує "енергоперемир'я", і радий, що при свічках кілька років пересидів. Ну і у кожного різні бюджети та боязнь складності електричних рішень, на які вони здатні піти, і тут станції виграють по простоті.

Тут 100% згодний. І тому в мене вже змінилось багато девайсів. Але з часом розумієш, що саме треба.

Але коли я бачу станції, які ніколи не залишали межі квартири - дуже забавляє читати про "мобільність", як основний аргумент.

Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

30 января 2026 в 12:19 Гілками

Traveler 30.01.2026 12:06 пишет:

Але коли я бачу станції, які ніколи не залишали межі квартири - дуже забавляє читати про "мобільність", як основний аргумент.

У меня станция 2 года не покидала квартиру. А в этом месяце уже два раза пришлось с 15 и на 15 тягать эти чертовы 22 кг. Вместо тренировки.

продавець прохолоди **
54 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: Джин]
      30 января 2026 в 12:33 Гілками

Джин 30.01.2026 12:19 пишет:

У меня станция 2 года не покидала квартиру. А в этом месяце уже два раза пришлось с 15 и на 15 тягать эти чертовы 22 кг. Вместо тренировки.

так у Вас же дві станції

Дядя Сь **
С нами с 10.11.2002

30 января 2026 в 12:33 Гілками

Яка ємність? На фото акум 1280Вт*год. 12 кг. Відєднати - одна хвилина і можна віднести на зарядку в інше місце

старожил *
35 лет, Киевская область
С нами с 15.02.2016

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: AlexAudiCoupe]
      30 января 2026 в 14:09 Гілками

в мене брат в свій час принципово не захотів в квартиру акум + інвертоh
купили в подарунок зарядну станцію Choetech BS008 2048Wh 2400W
купили дорого в сезон за 40 000
(жабу задушив тим що в розспрочку на рік в к комфі брав через нп)
да дорого можна було потужну систему скласти
проте однушка і мала дитина
1. набагато менше місця і переносна
2. не так страшно що малеча посне лізти і її вдаре током
(хоча це можна рішити і зз системою)
3. мобільність
брат за потреби бере з собой в автівку
коли їдуть відпочивати,
або в дорозі треба прінтер
чи інструмент для ремонту бусі заюзать
4. при великій дубці знесе в авто і десь на заправці
чи в пункті незламності заряде і привезе додому

він не хтів в свій час такого подарунка
аля в Рівному минуі зими майже не вимикали
але зараз задоволений 9зараз в тому самому комфі вона 54 000)
і ключовим моментом в виборі була саме мобільність

так як тоді ще було трошки "розових окулярів" що все буде добре
і як прийде час ті інвертори акуми і генератори нікому не потрібні будуть

Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: egorka]
      30 января 2026 в 18:37 Гілками

egorka 30.01.2026 12:33 пишет:

так у Вас же дві станції

36 часов не было света , одна села до 10 %, вторая подходила к 20 и было совершенно не ясно как будет дальше.Вот и потянул одну к родственникам на правом, у кого был свет.

Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

30 января 2026 в 18:38 Гілками

Traveler 30.01.2026 12:33 пишет:

Яка ємність? На фото акум 1280Вт*год. 12 кг. Відєднати - одна хвилина і можна віднести на зарядку в інше місце

У меня дома два Fossibot 2400. Весит одна такая 22 кг.

старый писатель ****
46 лет (19 лет за рулем), Киев
С нами с 03.01.2008

30 января 2026 в 20:19 Гілками

Джин 30.01.2026 18:38 пишет:

Traveler 30.01.2026 12:33 пишет:

В ответ на:

...

У меня дома два Fossibot 2400. Весит одна такая 22 кг.

в мене анкер 33кг і фосібот 22,теж переймався як носити (23 поверх),але з сусідами взяли в оренду генератор, тепер ліфт, опалення і вода завжди в наявності

Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: power_stile]
      30 января 2026 в 20:51 Гілками

power_stile 30.01.2026 20:19 пишет:

в мене анкер 33кг і фосібот 22,теж переймався як носити (23 поверх),але з сусідами взяли в оренду генератор, тепер ліфт, опалення і вода завжди в наявності

Крупно повезло с соседями.

Супер писатель! *
33 года за рулем, Пятихатки
С нами с 02.04.2013

30 января 2026 в 22:07 Гілками

Коли брав блюеті - брав аби щось, щоб було живлення. А потім побачив її "шикарну" роботу в режимі ДБЖ і почав думати.

А що саме в режимі ДБЖ не сподобалось?
Мої обидві (правда, моцніші) нормально працювала/працює.

Дядя Сь **
С нами с 10.11.2002

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: Werewolf]
      30 января 2026 в 23:02 Гілками

Werewolf 30.01.2026 22:07 пишет:

Вже писав, що можливо в потужніших краще. Але ця навіть з навантаженням у 100Вт (при номінальних 600) постійно гуділа вентилятором. І є підстава думати, що режим "ДБЖ" реалізований через акумулятор.

Бо інвертор навіть при потужності, близькій до номіналу не вмикає вентилятор.

Супер писатель! *
33 года за рулем, Пятихатки
С нами с 02.04.2013

30 января 2026 в 23:10 Гілками

Traveler 30.01.2026 23:02 пишет:

Werewolf 30.01.2026 22:07 пишет:

Вже писав, що можливо в потужніших краще. Але ця навіть з навантаженням у 100Вт (при номінальних 600) постійно гуділа вентилятором. І є підстава думати, що режим "ДБЖ" реалізований через акумулятор.

Бо інвертор навіть при потужності, близькій до номіналу не вмикає вентилятор.

Зрозуміло. Дякую.
На своїх вентилятор чув тільки під час заряджання (AC180T/AC300)

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
7 користувачів і 133 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 169281

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія