Я теж думаю що ничого, бо тож по суті перемикач, питаю може є якісь нюанси механизм в середині не так працювати буде як треба
Йому однаково, буде працювати так само, бо там гола механіка, навіть без дугогасних камер. Лише некрасиво, не за феншуєм.
Розділяти нулі і землю після лічильника (чи взагалі так можна) і робити розрив і-о-іі триполюсним вимикачем, чи скрутити ноля з псевдоземлею разом і впихнути в оде гніздо разом, щоб не купляти новий перемикач
Не бачу малюнку, і не зовсім точно зрозумів питання, але розривати нуль - не можна майже ніколи ніде (крім варіанту коли ви зовсім від'єднуєтеся від мережі, переходячи на резервне живлення, і не маєте потреби занулити резервне живлення для роботи газового котла). Та крім варіанту дво- чи чотири полюсного ввідного вимикача, якщо ніде потім не використовується занулення. А щодо землі - є усього два варіанти: 1) можна робити суцільною (об'єднати свою з N системи), це має вийти система заземлення TN-C-S (погугліть). 2) другий варіант - як захисне заземлення - можна використати своє, не приєднуючи його до N мережі. Це система заземлення ТТ (гугліть). Якість власного заземлення не особо критична, якщо поставите дифавтомат чи ПЗВ (A або AC). Це два основних сучасних типових варіанти виконання системи заземлення.
Розділяти нулі і землю після лічильника
Будь яке розділення - лише після лічильника. Можна, якщо у вас вийде не чорті-зна-що, а одна з вищеописаних систем заземлення. В старіших приватних будинках часто використовувалося ТТ, а сучасна система для всіх нових проектів - TN-C-S (і приватних, і квартир).
Тобто, власне заземлення - може бути основне (лише для вас, що ок, якщо є ПЗВ - тоді якість його не дуже важлива), ТТ. Або, власне заземлення - стане повторним, додатковим до мережі (TN-C-S). У такому випадку - ввідний автомат повинен мати захист по усіх обох (при 1ф вводі) чи чотирьох полюсах (при 3ф вводі), і по нейтралі також - на випадок, якщо обірветься нейтраль мережі, і ваше заземлення виявиться єдиним та робочим для всіх cecslsd, і через нього потече дуже великий струм (може дійти до пожежі).
(наскільки я пам'ятаю, з часів кілька років тому, коли перероблював електрощитки батькам у приватному будинку, зі своєю землею).
Я-б таку землю відключив. До мого сорому в мене в будинку досі не зроблена земля, в резетках підключена, в щитку - ні. На нуль не перемикаю свідомо, тому-що як для захисту нуль на корпусі набагато гірше ніж нічого.
Хз навіть в дбнах є про занулення при проведенні реконструкції в старих будинках, А так то да краще взагалі не розводили землю одрубив би фазу і ноля і не парив мозок
Розділяти нулі і землю після лічильника (чи взагалі так можна) і робити розрив і-о-іі триполюсним вимикачем, чи скрутити ноля з псевдоземлею разом і впихнути в оде гніздо разом, щоб не купляти новий перемикач
Не бачу малюнку, і не зовсім точно зрозумів питання, але розривати нуль - не можна ніколи ніде (крім варіанту коли ви зовсім від'єднуєтеся від мережі, переходячи на резервне живлення, і не маєте потреби занулити резервне живлення для роботи газового котла). А щодо землі - є усього два варіанти: 1) можна робити суцільною (об'єднати свою з N системи), це має вийти система заземлення TN-C-S (погугліть) 2) другий варіант - як захисне заземлення - можна використати своє, не приєднуючи його до N мережі. Це система заземлення ТТ (гугліть). Якість власного заземлення не особо критична, якщо поставите дифавтомат чи ПЗВ (A або AC). Це два основних сучасних типових варіанти виконання системи заземлення.
Це не будинок, а квартира в старому будинку Грубо кажучи приблизно оттак (правий малюнок), з нюансом що після лічильника нуль зьеднужться з землею ще раз (нулі і землі в одні колодці) , і перед лічильником тільки на фазі стоіть чорний СССР вимикач на 40А
До мого сорому в мене в будинку досі не зроблена земля, в резетках підключена, в щитку - ні. На нуль не перемикаю свідомо, тому-що як для захисту нуль на корпусі набагато гірше ніж нічого.
Теж не маю в хаті заземлення. З щитка в розетки воно іде, але в щитку його нема. Але і не спішу встановлювати, лінуюсь чи мало часу. Споживачі поділені на 3 групи, на кожній групі є дифавтомат. І він працює. Коли в пралці тен пробивав то вибивав іноді. Коли 2 рази пробував акуратно викруткою працювати із проводами (забув що викрутка залізна) то тріпануло дуже легенько і зразу вибив дифавтомат.
на даче поставил диф на бойлер. как-то решил проверить его сработку, а фиг вам, на кнопочку не реагирует. т.ч. их надо периодически проверять на сработку
До мого сорому в мене в будинку досі не зроблена земля, в резетках підключена, в щитку - ні. На нуль не перемикаю свідомо, тому-що як для захисту нуль на корпусі набагато гірше ніж нічого.
Теж не маю в хаті заземлення. З щитка в розетки воно іде, але в щитку його нема. Але і не спішу встановлювати, лінуюсь чи мало часу. Споживачі поділені на 3 групи, на кожній групі є дифавтомат. І він працює. Коли в пралці тен пробивав то вибивав іноді. Коли 2 рази пробував акуратно викруткою працювати із проводами (забув що викрутка залізна) то тріпануло дуже легенько і зразу вибив дифавтомат.
Так, діфи корисна річ, але з лінощів щось переробити я їх теж не ставлю. Бо щоб все це зробити мені простіше буде новий щит зібрати в нинішньому вже і місця мало і вже всі дроти з переробками поперекручені між собою. Треба стати та переробити, але як це зробити зараз? Ну ніяк поки що. А цей процес потребую і часу і натхнення
...
замовив 20.01. Писали про відправку до 05.02, тобто сьогодні. Але поки тихо, трека немає Схоже, завтра треба писати
написав Відповіли, що товар у них з`явиться не раніше 10-го лютого. Далі буде...
Прийшов трек-номер (12.02) Поки таймінг виглядає так 20.01 - замовив 05.02 - перша обіцянка відправити 10.02 - друга обіцянка відправити 12.02 - є трек (реєстрація в системі, фізично ще не поїхала)
Нова пошта пінганулась Отримано на складі в Німеччині 16 лютого 2026, 08:47 Відправлено до України 16 лютого 2026, 14:29
А ще з`явився запис Орієнтовна сума митних платежів 223,55 $ Може потім знімуть
А ще з`явився запис Орієнтовна сума митних платежів 223,55 $ Може потім знімуть
Так завжди пишуть, при розмитненні їх не буде.
Підкажіть будь ласка де купити або яка треба сонячна панель для Зарядна станція Anker SOLIX C300X 300W (288 Вт·год), дякую, бачу комплектом продають а окремо щось не бачу панель сонячну
Підкажіть будь ласка де купити або яка треба сонячна панель для Зарядна станція Anker SOLIX C300X 300W (288 Вт·год), дякую, бачу комплектом продають а окремо щось не бачу панель сонячну
Ти гнучку хочеш, чи нормальну? Шо там в тебе по вольтах на порту?
я в цьому нічого не розумію ото і запитав бо бачу на фото що е комплекти а окремо щось не бачу панелей то мабуть таку як на фото що б можна якось наприклад на балконі ту панель поставити і зарядити станцію
11-28 В 8,2 А (макс. 100 Вт)
Шукай на лоху або гнучку або стаціонарну панель 100Вт. Стаціонарні дешевше. При 100Вт у них напруга 18 Вольт (принаймні у тих, що я дивився) і вписується в параметри станції
Всім дякую мені б якесь посилання для розуміння , дякую, я думав що саме і панель анкер теж то що ідуть в комплекті як на фото, і цікаво яка ціна на цю панель
Всім дякую мені б якесь посилання для розуміння , дякую, я думав що саме і панель анкер теж то що ідуть в комплекті як на фото, і цікаво яка ціна на цю панель
Тобі-ж кажуть виріши яку ти хочеш.
Гнучка наче цікавіша, бо можна на природу брати і т.п. Але дорожча та малопотужна.
Наприклад взяти 400вт +/- "стаціонарну" - то її теж можна поставити на балкон, але в неї напруга вище, але ціна за ват набагато цікавіша. 2шт можна і на буса прикрутити
Гнучка наче цікавіша, бо можна на природу брати і т.п. Але дорожча та малопотужна.
Наприклад взяти 400вт +/- "стаціонарну" - то її теж можна поставити на балкон, але в неї напруга вище, але ціна за ват набагато цікавіша. 2шт можна і на буса прикрутити
може і гнучка краще, хотілося б дізнатися приблизно ціну та посилання на цю гнучку панель, до буса нічого чіпляти не треба, панель треба на подарунок до станції
панель треба на подарунок до станції
а вона точно треба, є впевненість шо все буде ОК? В правильному напрямку буде стояти, не закрита деревами?
може і гнучка краще, хотілося б дізнатися приблизно ціну та посилання на цю гнучку панель, до буса нічого чіпляти не треба, панель треба на подарунок до станції
Так би й казав, що в когось є станція а панель до неї зараз самий шикарний подарунок. Сам не купить, а подарована в користь.