Ну так вони праві, воно не потрібно, бо якщо поставити весь час заряджатись припустимо до 80%, то це означає що не буде зарядки до 100%, при цьому бмс з кожним циклом буде брехати чим раз більше, так що правильно зробили. А от обмеження струму зарядки для оцих станцій з гівна і палок - це якраз те що продовжить їм життя. Хто хоче поставити на довгий час зберігатись станцію, так можна трохи розрядити на око, і норм, і пофіг там буде 50% ємності чи 80%. Навіть якщо на 100% залишити зарядженою то трагедії не станеться ( якщо там Lifepo4).
якщо є нічний тариф, то заряджати акб по нічному, в інший час живити споживачів від акб. колега так експлуатує свою зарядну станцію. в період малої недостатньої сонячної генерації я так експлуатую свій гібридний інвертор з акб
Ну і куди тепер дівати ті тонни станцій, коли струм став на постійній основі ?
Давай мені за 15% ціни. Потримаю в себе. Прийде час то продам за 150% ціни.
Що там перепродавати після кількасот перезарядження - краще знесу в утиль на переробку
Ще вчора, так само подумалося...а вже сьогодні, ДТЕК дав дуже жорсткий графік...й тут все стало на місця в моїх думках, згадалося літо 2024, а не тільки найзимовіша минула зима
Немає, в осяжному майбутньому, жодних передумов, щоби сподіватися на струм, що буде на постійній основі, хіба що у рожевих мріях, нажаль.
якщо є нічний тариф, то заряджати акб по нічному, в інший час живити споживачів від акб. колега так експлуатує свою зарядну станцію. [/зображення]
Економічна доцільність для населення мізерна, з іншого боку це внесок в загальну стабільність енергосистеми країни.
(4.32-1.73)*365=945.35 економія на рік на одному кіловаті за умови, що він повністю заряджається по нічному тарифу 3-х зонного лічильнику. В пікові години споживання=0. КПД станції - 100% в обидва боки.
Проблемы с электрикой точно не закончились . Все еще будет.
Давай мені за 15% ціни. Потримаю в себе. Прийде час то продам за 150% ціни.
Що там перепродавати після кількасот перезарядження - краще знесу в утиль на переробку
Ащо є десь переробка, А то колись шукав куди діти роздувшийся повербанк то не знайшов, так і викинув
якщо є нічний тариф, то заряджати акб по нічному, в інший час живити споживачів від акб. колега так експлуатує свою зарядну станцію. [/зображення]
Економічна доцільність для населення мізерна, з іншого боку це внесок в загальну стабільність енергосистеми країни.
(4.32-1.73)*365=945.35 економія на рік на одному кіловаті за умови, що він повністю заряджається по нічному тарифу 3-х зонного лічильнику. В пікові години споживання=0. КПД станції - 100% в обидва боки.
На дрібних ємностях - це тупо. Хоча б 5.
На дрібних ємностях - це тупо. Хоча б 5.
Економічна доцільність не менш тупа навіть на великих ємностях. Я вказав на ідеальні умови одного кіловату. Власне тими самими цифрами оперує автор відео вище, єдине він масштабує їх на 10 кіловат та 10 років і бере КПД 80%. Але для вартості такої системи отриманий зиск ~$1700 просто приємна дрібниця.
...
Дякую за подробний звіт Мабуть, це найвигідніша (станом на січень) пропозиція у цьому сегменті...наразі, вже ціна трохи дорожче(799 євро), але й з такою, конкурентів небагато.
Ще почекаю...може таки на весну, хоч трохи ціни попустяться ...
В Европе точно попустятся . Будет как и до подорожания- 690.
тим часом на євросайті, фактично за 2 тижні+-,вже двічі ціна по троху знижувалась... та на сьогодні вже = 729,00 євро
на сайті блюєті теж знижки, нова блюєті 300 1499 евро це та що на 3 кВт
...
В Европе точно попустятся . Будет как и до подорожания- 690.
тим часом на євросайті, фактично за 2 тижні+-,вже двічі ціна по троху знижувалась... та на сьогодні вже = 729,00 євро
І це тільки початок Ціни на екофло теж вниз, принаймні в єс
...
ну, це ж таке...ми ж добре знаємо, що сьогодні - вниз, а завтра можуть ду-уже стрімко знову наверх стрільнути, за певних обставин
До речі, сьогодні ціна на фосібот 2400 перетнула "психологічну позначку"(40к) й вже декілька продавців встановили ціну 39,9к грн... а ще ж вчора, один з продавців(про якого тут вище розповідав), вкотре мені зателефонував з своєю спец.ціною 41к.. , .на моє питання, а чи не можете нижче 41 зпуститися, була категорічна відповідь: та ні, куди ж ще нижче!? ...
Прибило спамом від дтека (може це правда лише регіональний) отакий варіант. Дорого, але все під ключ разом з дозволами-шмозволами, розпломбуваннями-запломбуваннями і кредитом від прихвату 0%.
від дтека (може це правда лише регіональний) отакий варіант
Господи, когда уже у нас продавать что-то начнут люди, которые хоть немножко в этом чем-то разбираются. Хоть в азах. Хоть на троечку.
"Инвертор 5 кВт*ч (1 фаза), АКБ 5кВт" (с)
...
ну з ЕС я замовляти не вмію і якось не хочеться кудись відправляти наприклад 50 к
ну з ЕС я замовляти не вмію і якось не хочеться кудись відправляти наприклад 50 к
в офіційний магазин в eu відправляти 50 шт набагато менше ризиковано ніж в якийсь невідомий магазин з хотлайну чи прому. основні недоліки купівлі в єс - це відсутність можливості оплати частинами, хоч, гадаю, ще рік-другий і така можливість у нас буде і европейська гарантія, яку отримати на території України досить складно. Але різниця в ціні іноді така, що її вистачить на ремонт за гроші.
в офіційний магазин в eu відправляти 50 шт набагато менше ризиковано ніж в якийсь невідомий магазин з хотлайну чи прому. основні недоліки купівлі в єс - це відсутність можливості оплати частинами, хоч, гадаю, ще рік-другий і така можливість у нас буде і европейська гарантія, яку отримати на території України досить складно. Але різниця в ціні іноді така, що її вистачить на ремонт за гроші.
та звісно в невідомий магазин теж ніхто не відправляв би, на тій же розетці тих станцій тьма і в оплату частинами