HD_Zed 28.07.2025 14:54 пишет: Інертність системи? поки ходив - випаровувач на залишках тиску вихолов дуже сильно, і тобі потім просто вентиляторами цей холод видуло в салон?
Та ну, яка інертність... Нічого унікального в конструкції кліматичної системи у BMW немає. Просто тишком-нишком вмикається кондиціонер і все.
Paulskit 28.07.2025 13:09 пишет: У мене зауважень до клімату немає, працює краще ніж в Леоні, особливо автоматична програма. Хоча і в Леоні також все працювало нормально. До X6M були схожі зауваження, може якось з розмірами салону пов'язано, а може в ID.7 автоматична програма працює гірше. Загалом не скажу, що це щось що кидалось в очі.
Зауваження, що я згадав, не те що б прямо дуже помітні або надто критичні. Дійсно, дрібниці. Але якщо вже бренд позиціонує свої моделі як преміальні, то очікування / вимоги до них стають суворішими. Зокрема, саме в плані уваги до дрібниць.
Цікаво було б твій досвід клімату з ID.8/ID 8.5 почути. Як на мене там логіка автоматичної програми краще працює. Менш помітно і ніякого бажання крутити.
Paulskit 28.07.2025 15:55 пишет: Цікаво було б твій досвід клімату з ID.8/ID 8.5 почути. Як на мене там логіка автоматичної програми краще працює. Менш помітно і ніякого бажання крутити.
Самому цікаво. Тільки швидкий тест драйв - не варіант. Моє скиглення про всю оту фігню - це ж після тривалого періоду користування. Сподіваюся, буде нагода орендувати щось з ID8.5 та поїздити хоча б кілька днів.
У когось є в комплектації lane assist? Якщо є, наскільки гарно чи погано працює?
Спостерігаю у себе наступну картину. Разом з адаптивним круїзом, все чудово. Автівка тримається чітко посередині смуги. А от коли ввімкнений окремо, як асистент безпеки, то хочеться одразу вимкнути. Виїхати зі смуги не дає, але "хитає" авто від одного краю до іншого, і взагалі втручається доволі грубо. Якщо не знати про те, як працює зв'язка з круїзом, то може здатися, ніби це така невдала та відверто сира реалізація. Але ж ні...
Я налаштував на пізнє спрацювання, мені все подобається. Дає трохи виїхати за межі смуги, втручається доволі ніжно, рівно до тих пір поки колесо не повернеться назад. До цієї системи претензій немає. Є претензії до системи яка запобігає боковим зіткненням, інколи при обгонах, якщо відстань до авто позаду, в смузі в яку перелаштовуєшся не є достатньо велика (обʼєктивно), втручається в рульове і повертає кермо назад. Опція виключити в меню є, але поки не відключав, думав може бути корисною. Але досвід показує, що тільки заважає, особливо в ситуації коли треба перелаштуватись на швидкості.
Paulskit 07.08.2025 22:54 пишет: Я налаштував на пізнє спрацювання, мені все подобається. Дає трохи виїхати за межі смуги, втручається доволі ніжно, рівно до тих пір поки колесо не повернеться назад. До цієї системи претензій немає.
Треба і мені глянути налаштування.
Ще погуглив трохи. Схоже асистент задуманий не для утримання, а лише для запобігання виїзду зі смуги (lane departure warning з можливістю активного втручання). В принципі, саме так і працює, виїжджати не дає. Тільки кермом смикає дуже енергійно.
В ответ на: Є претензії до системи яка запобігає боковим зіткненням, інколи при обгонах, якщо відстань до авто позаду, в смузі в яку перелаштовуєшся не є достатньо велика (об'єктивно), втручається в рульове і повертає кермо назад. Опція виключити в меню є, але поки не відключав, думав може бути корисною. Але досвід показує, що тільки заважає, особливо в ситуації коли треба перелаштуватись на швидкості.
Поки що не стикався з подібним. У мене ця система активувалася лише двічі. Один раз із втручанням. Інша автівка в сусідній смузі наблизилася надто близько, все по ділу. А інший раз не сподобався вузький проїзд між щільно запаркованими авто та бетонним парканом. Але відвертати все одно не було куди
Не хочу плодити нову тему. До того, відчуваю, що вона довго не протримається)).
Paulskit, в іншому треді, пише про життя, яке минає і світле майбутнє невідомо коли настане)).
Так ось, спробував я 911 Carrera базу з 3х літровим опозитником 18 року, з пробігом щось біля 30 тис. і деякими плюхами.
Це щось неймовірне. Це настільке азартне авто, що я просто не хотів вилазити. Навіть на Подолі зміг трохи гашетку придавити-підвіска з PASM комфортна і ідеально збалансована.
Машина свято, машина фурор. Ну, я просто закохався. Єдиний "недолік"- немає "ручки". ТОбто вона є, але важко знайти.
Paulskit 18.08.2025 16:18 пишет: Де ти її знайшов прокататись? Я також хочу. 911 це мрія, звісно. Причому, кажуть, що навіть базовий 911 дуже гарне спортивне авто на кожен день.
Приїдзжали знайомі зі Львова (там вони і їздять)) ). Кава з молоком колір і салон теж коричневий. Цукерка, мммм. Я ходив і нудив, що давай махнемося. У тебе порш, у мене порш))
Він божественний. Є питання по бордюрах, звісно. Але здається там передня вісь з пневмою і кліренс попереду десь на пару см можно підняти.
Paulskit 18.08.2025 16:57 пишет: Як Макан бігає? Задоволений покупкою?
Так, повністю. Навіть, змирився, що не 2,9 двигун, а 2.0. Жодних недоліків не вилезло за цей час. Насолоджуюсь.
911 , це якось дуже окремо. Не знаю, що з цим робити)). Але, деяки мрії мають залишатися мріямі.
Мені більше цікаво про обслуговування згодом послухати. Я, чесно кажучи, боюсь Порше саме через це. Купити це пів біди. Як його на корча не перетворити за пару років - ось питання.
Так, повністю. Навіть, змирився, що не 2,9 двигун, а 2.0. Жодних недоліків не вилезло за цей час. Насолоджуюсь.
911 , це якось дуже окремо. Не знаю, що з цим робити)). Але, деяки мрії мають залишатися мріямі.
Враховуючи, що, по відгукам сервісменів, 2-літровий двигун набагато надійніше схильного до задирів 2,9-літрового, то це може бути навіть плюсом. Але чому не розглянути більш близьку мрію, як Cayman, який спокійно встане в ціну Макана?:)
Враховуючи, що, по відгукам сервісменів, 2-літровий двигун набагато надійніше схильного до задирів 2,9-літрового, то це може бути навіть плюсом. Але чому не розглянути більш близьку мрію, як Cayman, який спокійно встане в ціну Макана?:)
Наскільки я вивчив, 2.9 на Макані як раз доволі надійний порівняно з попередником 3.0, де, насправді, траплялися задіри.
Кайман теж прикольний, але знайти нормальний екземпляр практично неможливо. В більшісті вони з США.
Сідаю сьогодні за кермо та бачу повідомлення про "необхідність обслуговування моторної оливи". Рівень в нормі, жодних проблем з авто немає, ніби підійшов термін наступної заміни. Все б нічого, от тільки оливу міняли в серпні, менше ніж місяць тому.
Спочатку встиг припустити, що Баварія щось накосячила чи якась проблема присутня, але все виявилось значно простіше. Через заглушений GPS злетіли дата/час в налаштуваннях і автівка вирішила, що треба прямувати на сервіс. Як тільки виправив дату/час, повідомлення зникло.
skov 01.09.2025 11:51 пишет: Сідаю сьогодні за кермо та бачу повідомлення про "необхідність обслуговування моторної оливи". Рівень в нормі, жодних проблем з авто немає, ніби підійшов термін наступної заміни. Все б нічого, от тільки оливу міняли в серпні, менше ніж місяць тому.
Спочатку встиг припустити, що Баварія щось накосячила чи якась проблема присутня, але все виявилось значно простіше. Через заглушений GPS злетіли дата/час в налаштуваннях і автівка вирішила, що треба прямувати на сервіс. Як тільки виправив дату/час, повідомлення зникло.
Те ж саме було в четвер зранку.. + в додатку показувало, що авто дуже далеко знаходиться