S5 судячи по всьому з тюном, бо занижена, трясло її знатно і її вихлоп мене бісив на прискореннях. Страждав він помітно від тієї підвіски, шарахався від кожної ямки.
Мабуть, саме через тюнінг або розмір дисків. З точки зору комфорту, у ВАГа в цьому класі має бути принаймні норм, а по енергоємності то взагалі дуже добре.
S5 судячи по всьому з тюном, бо занижена, трясло її знатно і її вихлоп мене бісив на прискореннях. Страждав він помітно від тієї підвіски, шарахався від кожної ямки.
Мабуть, саме через тюнінг або розмір дисків. З точки зору комфорту, у ВАГа в цьому класі має бути принаймні норм, а по енергоємності то взагалі дуже добре.
Та 100% через тюнену підвіску. В Україні всі ці приколи типу занижених пружин, чи койлів не працюють, як тільки зʼїжджаєш з дороги типу "скло". Я за весь час бачив тільки 1 адекватний афтермаркет варіант на комплекті Ohlins, який прям відмінно працював в місті і на трасі. Власник за нього віддав щось біля 6к баксів, якщо не помиляюсь, тому не думаю, що це надто популярний варіант.
Цікаво було б твій досвід клімату з ID.8/ID 8.5 почути. Як на мене там логіка автоматичної програми краще працює. Менш помітно і ніякого бажання крутити.
Перевзувався сьогодні на Баварії, мав нагоду пороздивлятися та помацати руками X5 LCI та iX. Я так розумію, в обох - ID 8.5. Про алгоритми роботи клімату в реальних умовах це, звісно, ніякої інформації не дає, але оцінити ергономіку дозволяє.
Із позитивного - в порівнянні з ID8 стало краще. Всі кліматичні фічі розміщені на одному екрані, більше не треба нічого скролити. Але... Майже кожна функція вимагає два або навіть три натискання, якщо розпочинати з home screen. Наприклад, рециркуляція повітря. Перехід від home screen до клімату (#1), натискання на кнопку рециркуляції (#2), вибір потрібного режима (#3). Незручно.
І ще неприємна дрібничка (чи не зовсім дрібничка). Коли налаштовую сидіння та кермо під себе, не дістаю навіть до центральної частини того величезного екрану. Доводиться нахилятися та тягнутись вперед. Може, в менших за розмірами моделях цього б не помітив, але в X5 / iX ось так.
І щоб "двічі не вставати", в свіжих X5/X6 з центральної консолі зникла кнопка Start / Stop. Здається, рік тому в LCI ще була.
Наявність кнопки Start/Stop свідчить про відсутність майлд гібриду. Якщо він є - кнопки не буде.
Наявність кнопки Start/Stop свідчить про відсутність майлд гібриду. Якщо він є - кнопки не буде.
Тоді виходить що відтепер навіть базовий 3л дизель (30d) теж mild hybrid. Не чекав побачити на саме дизелях, хоча з іншого боку - загальний тренд.
Тоді виходить що відтепер навіть базовий 3л дизель (30d) теж mild hybrid. Не чекав побачити на саме дизелях, хоча з іншого боку - загальний тренд.
Такі були і на дорестах, в основному в Європі, у нас іноді трапляются на ринку пригонки. Мені він дуже сподобався, зі старту дуже відчувається момент, як у електричок. І старт-стоп працює класно, він не запускає двигун а просто починає зразу їхати і не відчувається ніяких потряхувань як при звичайному стартері. Шукав собі такий для купівлі, але для доресту це рідкість, а рест тоді чекати 3-6 міс потрібно було і не придивився ще до оновленого)
Я не прихильник таких речей на чомусь типу 340, але для X5 де зайві 70 кг загалом не надто відчуваються, най буде. При умові, звісно, що система надійна і не буде додавати проблем.
Трошки стати. Маршрут з пригороду Києва до центру Буки. Більшість шляху 160-180, з періодичними прискореннями до 230, як дозволяла дорога. Останні 80 км більше повземо ніж їдемо. 2 зупинки по 5 хв, 1 на півгодини поїсти. 1 заправка на 45л. З відкриттів. Не дуже подобається, що при включеній навігації на карплей, рідну включити не можна в паралель. Включаєш рідну - виключається вейз. І навпаки. При цьому, на карплей включити одночасно гугл і вейз - без проблем. Чому я взагалі цим заморочився, рідна навігація на диво прокладає маршрут найкраще.
І щоб не надто офтопити, зворотня дорога, трооошки інший маршрут, щоб пообідати в іншому місці, але загалом все те саме. Сильніший трафік приблизно до Кременця і на кільцевій Житомира, але значно менш завантажені Рівне - Житомир і Житомир - Київ.
Я не прихильник таких речей на чомусь типу 340, але для X5 де зайві 70 кг загалом не надто відчуваються, най буде. При умові, звісно, що система надійна і не буде додавати проблем.
Нічого не маю проти mild hybrid, але Start Stop вважаю злом. Принаймні, коли йдеться про надійність та живучість двигуна.
Не знаю, мабуть, такий тест не є на 100% коректним. Бо це не зовсім справжній старт-стоп, що вмикається лише на прогрітому двигуні. І зовсім не той старт-стоп, що працює в поєднанні з mild hybrid. Менше з тим, один висновок все ж напрошується - для двигуна це точно не корисно.
Нічого не маю проти mild hybrid, але Start Stop вважаю злом. Принаймні, коли йдеться про надійність та живучість двигуна.
абсолютно сірезна - є взагалі якісь порівняння ресурсу? на профільному проданому іксі, звичайний реношний дизель R9M + старт-стоп, за майже 120 тис - жодного нарікання, 7 років рідний акум. зараз їжджу на тойотівському гібриді 2,5 літра - тут взагалі мотор може заодитись та глушитись шохвилини у пробці. Статистика по цих гібридах є - 300+ без проблем.
Та що таке тоді надійність та живучість?
абсолютно сірезна - є взагалі якісь порівняння ресурсу? на профільному проданому іксі, звичайний реношний дизель R9M + старт-стоп, за майже 120 тис - жодного нарікання, 7 років рідний акум. зараз їжджу на тойотівському гібриді 2,5 літра - тут взагалі мотор може заодитись та глушитись шохвилини у пробці. Статистика по цих гібридах є - 300+ без проблем.
Та що таке тоді надійність та живучість?
колись ютюбчик підкидав тест двигуна на 24 години без стартстопу та з імітацією стартстопа. Там де стартстоп були явні сліди зносу в середині двигуна. Але то був якийсь двигун, не оптимізований під це, можливо щось таки роблять вже трохи по іншому. Там основна теорія в тому, що кожен старт примушує двигун хоч трохи, але все таки попрацювати без оливи, тому воно погано впливає.
колись ютюбчик підкидав тест двигуна на 24 години без стартстопу та з імітацією стартстопа.
В моєму попередньому повідомленні той самий тест.
абсолютно сірезна - є взагалі якісь порівняння ресурсу?
Ви теж тільки пишете і зовсім не читаєте? Відео вище саме про ресурс та вплив на двигун.
Здесь есть у кого-то опыт использования бензиновых гибридов 2020-2023 годов? Тут в Германии на рынке б/у они дешевле чистых бензинок. Есть какие-то особенности? Или это причины стандартные и очевидные - неотключаемый старт-стоп, тяжелее кузов, сложнее конструкция?
Здесь есть у кого-то опыт использования бензиновых гибридов 2020-2023 годов? Тут в Германии на рынке б/у они дешевле чистых бензинок. Есть какие-то особенности? Или это причины стандартные и очевидные - неотключаемый старт-стоп, тяжелее кузов, сложнее конструкция?
якщо мова про БМВ плагін-гібриди типу 530xe, то у них ще багажник маленький. Розглядав їх як варіант для покупки, але це було першою причиною, чому перестав на них дивитись
Товариші БМВісти, шукайте місце де більш вільно, відключайте ESP і насолоджуйтесь роботою повного приводу. Давно не памʼятаю настільки класної зими, що можна буквально в кожному повороті кайфувати.
Товариші БМВісти, шукайте місце де більш вільно, відключайте ESP і насолоджуйтесь роботою повного приводу.
Ех, неправильно насолоджувався - ESP не вимикав
Товариші БМВісти, шукайте місце де більш вільно, відключайте ESP і насолоджуйтесь роботою повного приводу.
Ех, неправильно насолоджувався - ESP не вимикав
У мене ESP дуже інтрузивна. Мінімальне відхилення від руху прямо і втручається. Я розумію чому так зроблено і це правильно, безпека ж, але з відключеною (або наполовину відключеною) значно цікавіше. По трасі я не ризикую, та і немає сенсу, а от в місті кайфово.
В мене ESP на фьюже сьогодні взагалі не спрацьовувало, хоча в Солом'янському зранку ще та каша була... Хоча в повсякденній навіть на бручатці чи лежачих поліцейських блимнути може... Може специфіка фордівського повного приводу
А от АБС зранку на Ліпківського дууже виручила, а то б ранок мав всі шанси початися не з кави..