Igorchyk 29.08.2025 13:39 пишет: Та про жоосткість вагівської підвіски все зрозуміло. Мова про те, що китайці, як ми назаваємо всі електоромобілі з китаю різні. Є породисті (як ти виразився), а є інші) Породисті просто виробляються в китаї, але це ті ж самі технічно авто (питання прошивки тут не чіпаємо, мова про ходову), що і європейського виробництва їхні брати-близнюки. І проектували їм ходову не програмісти)
Я зараз не зачіпаю тему політики. Коли пишу "китаєць", маю на увазі китайський бренд. Ніхто ж не називає айфон китайським, тому що він там виготовляється. VW поки що, на щастя, не китайський бренд. Якщо повернутись до попереднього посту, то у 7x налаштування шасі (не тільки про підвіску, а все в купі, двигун, допоміжні системи і т.д.) я б не побоявся назвати небезпечними. Воно просто не може справитись з тією потужністю, яку в нього засунули. Там більше потужності ніж у X6m, але якщо бмв з нею справляється граючись, то зікр намагається тебе вбити. Я б сказав, що брати це авто в найпотужнішій модифікації сенсу немає жодного.
При розгоні на 7x машину треба ловити кермом і воно за замовчуванням заднєпривідне, повний тільки в певному режимі прцює чи коли дощ іде. Плюс підвіска наче желе, постійно якісь паразитні вібрації. Це в мене були такі враження після тест драйву, ітогом взяв єтрона, там прям топ по збалансованості, дуже приємне авто
Так. То пливе мордою назовні, то закидає зад, то знов морда зачепитись не може. І це блін всього 1 довгий поворот! Ауді значно, просто на голову, краще з точки зору керованості і прогнозованості поведінки. В неї хоч не страшно посадити сімʼю, на відміну від.
Або розвиваючи твою тезу - реалізація в теперішній час електричних технологій є дуже залежною від Китаю. Зважаючи на ступінь контролю Китаєм ринку рідкоземів - перспективи таке собі. І подальша доля цього напрямку авторинку буде більше визначатись глобальною політикою та безпековими питаннями, а не екологією.. ІМХО звичайно..
Саме так, тотальне відставання від Китаю європейські виробники визнали ще раніше, звідси ж конвульсії ЄС в самозабезпеченні критичними мінералами (поки що - суто базікання, нема відчутних дій) - а коли на це наклалися торгівельні війни, стало зовсім невесело.
Сучасні тенденції мають під собою причини, одна з головних - це руда несподіванка, яка окрім дріллбейбідрілл вирішила ще й світові торгівельні війни почати.
Щось не збігається. "Несподіванка" була обрана лише пів року тому, торгівельні війни розпочались ще пізніше. А відтермінування планів по тотальному переходу на електрички сталося до цього "щастя".
Якщо дивитися конкретно на мерседес - то відтермінування в них дійсно сталося до несподіванки, але - тільки люксової платформи (там епічний фейл в цілому, той EQS виявився рідкісним страшидлом). Масову платформу вони допилювали до останнього, аж допоки їх не прибило тарифами.
Igorchyk 29.08.2025 13:39 пишет: Та про жоосткість вагівської підвіски все зрозуміло. Мова про те, що китайці, як ми назаваємо всі електоромобілі з китаю різні. Є породисті (як ти виразився), а є інші) Породисті просто виробляються в китаї, але це ті ж самі технічно авто (питання прошивки тут не чіпаємо, мова про ходову), що і європейського виробництва їхні брати-близнюки. І проектували їм ходову не програмісти)
Я зараз не зачіпаю тему політики. Коли пишу "китаєць", маю на увазі китайський бренд. Ніхто ж не називає айфон китайським, тому що він там виготовляється. VW поки що, на щастя, не китайський бренд. Якщо повернутись до попереднього посту, то у 7x налаштування шасі (не тільки про підвіску, а все в купі, двигун, допоміжні системи і т.д.) я б не побоявся назвати небезпечними. Воно просто не може справитись з тією потужністю, яку в нього засунули. Там більше потужності ніж у X6m, але якщо бмв з нею справляється граючись, то зікр намагається тебе вбити. Я б сказав, що брати це авто в найпотужнішій модифікації сенсу немає жодного.
При розгоні на 7x машину треба ловити кермом і воно за замовчуванням заднєпривідне, повний тільки в певному режимі прцює чи коли дощ іде. Плюс підвіска наче желе, постійно якісь паразитні вібрації. Це в мене були такі враження після тест драйву, ітогом взяв єтрона, там прям топ по збалансованості, дуже приємне авто
Але, якщо я правильно гадаю, людина, в якої ви купили Єтрона, як раз і замінила його на 7х. А до цього вона свій другий авто (ID4) замінила на... 7х! Я не знаю, навіщо йому в родині 2 однакові автівки, але після Єтрона йому 7х дуже зайшов. Хоча про підвіску він так собі відгукується (після 120км/год стає, як желе)
Але, якщо я правильно гадаю, людина, в якої ви купили Єтрона, як раз і замінила його на 7х. А до цього вона свій другий авто (ID4) замінила на... 7х! Я не знаю, навіщо йому в родині 2 однакові автівки, але після Єтрона йому 7х дуже зайшов. Хоча про підвіску він так собі відгукується (після 120км/год стає, як желе)
Так, все вірно. Я не знаю навіщо йому два зікра, але він при продажі сам мені казав, що сумнівається в продажі єтрона, але так як Домовились, то назад вже не було можливості відіграти. Але він і зараз не каже, що зікр кращий прям набагато від Ауді. Є нюанси там. Це все вау ефект від цяцьок в зікрі типу екрану і т.д. Для мене важливіші відчуття від авто, це все добре, поки зікр той не зламається
Коли пишу "китаєць", маю на увазі китайський бренд. Ніхто ж не називає айфон китайським, тому що він там виготовляється. VW поки що, на щастя, не китайський бренд.
Згоден. Хоча думаю більшість під китайцями має на увазі саме країну виробництва. Тому і часом непорозуміння...
Та про жоосткість вагівської підвіски все зрозуміло. Мова про те, що китайці, як ми назаваємо всі електоромобілі з китаю різні. Є породисті (як ти виразився), а є інші) Породисті просто виробляються в китаї, але це ті ж самі технічно авто (питання прошивки тут не чіпаємо, мова про ходову), що і європейського виробництва їхні брати-близнюки. І проектували їм ходову не програмісти)
От як приклад. Флюенси були двох зборок - мокшанські та турецькі (дяка виробнику, що до нас останні возили). Так нібито однакові авто (крім фейсліфту) - а якість абсолютно різна навіть по якості кузовів. Тому дуже може бути, що одна й та же модель, але зроблена в умовній Туреччині для Європи і в Китаї для Китая - це буде два різних авто по якісним характеристикам... Пис - вище про якість салонів на ІD4 вже написали)
По якості матеріалів питання звісно можуть бути, а от по конструкції ходової як ти собі це уявляєш? Ось тобі ще один приклад з китаю: на новому заводі WV одночасно випускають дві версії одного авто: Купра Таваскан для Європи і WV Юнікс для себе. Думаєш там різний конструктив підвіски?
Так, все вірно. Я не знаю навіщо йому два зікра, але він при продажі сам мені казав, що сумнівається в продажі єтрона, але так як Домовились, то назад вже не було можливості відіграти. Але він і зараз не каже, що зікр кращий прям набагато від Ауді. Є нюанси там. Це все вау ефект від цяцьок в зікрі типу екрану і т.д. Для мене важливіші відчуття від авто, це все добре, поки зікр той не зламається
По якості матеріалів питання звісно можуть бути, а от по конструкції ходової як ти собі це уявляєш? Ось тобі ще один приклад з китаю: на новому заводі WV одночасно випускають дві версії одного авто: Купра Таваскан для Європи і WV Юнікс для себе. Думаєш там різний конструктив підвіски?
А чому ні? Каталоги не дивився, але ймовірніше всього підвіски у них таки різні. Банально вага відрізняється і вже треба інші пружини та амортизатори.
А чому ні? Каталоги не дивився, але ймовірніше всього підвіски у них таки різні. Банально вага відрізняється і вже треба інші пружини та амортизатори.
Та це ж +- одне й те саме) То і вага має бути однакова
Про цей конкретний випадок просто не знаю. А загалом - ну це ж не рідкий випадок, коли в залежності від ринків подальшого збуту роблять різні підвіски (жорсткість, кліренс, підсилення) на одних і тих же самих моделях Консрутктивно вона може й однакова, але параметри її елементів, зокрема розміри - різні..
Он фьюж і мондео - фіг там все ідентичне по підвісці і з мондео на фьюж стане, чи навпаки)))
Та це ж +- одне й те саме) То і вага має бути однакова
Памʼятаю коли шукав на Леон євро підвіску, варіантів різних пружин було десятки. Типу є панорама - лови нові пружини, бо авто важче на X кілограм. Довелось знайти машину з євро з такими ж навантаженнями на вісь (на табличці в дверях є) і по її віну замовити все необхідне.
в Косино 2 зарядні станції, зі звичайної розетки також можна 2-3 квт брати, до ранку вже встигнеш зарядитися на 200-250 км. Не кажу, що їхати електричкою на Закарпаття зручно, але по місцю мало бути цілком собі нормально.
Это не село Косино, что возле "Киев-Чоп", а аквапарк "Косино", расположен возле села Косонь, прямо на границе с Чмоней ОрбаномВенгрией , там парковка в голом поле, какие "зарядки" и какие "ночевки"? Мы туда всего часов на 5 ездили.
в Косино 2 зарядні станції, зі звичайної розетки також можна 2-3 квт брати, до ранку вже встигнеш зарядитися на 200-250 км. Не кажу, що їхати електричкою на Закарпаття зручно, але по місцю мало бути цілком собі нормально.
Это не село Косино, что возле "Киев-Чоп", а аквапарк "Косино", расположен возле села Косонь, прямо на границе с Чмоней ОрбаномВенгрией , там парковка в голом поле, какие "зарядки" и какие "ночевки"? Мы туда всего часов на 5 ездили.
ну я там був у квітні, тому знаю про що йде мова там де парковка перед входом зі сторони готелю, є 2 станції, кожна здається на 2 конектори, тому за час перебування в аквапарку зарядитися встигнеш з головою. Про ніч, то я про будиночки зі звичайними розетками, хз, може ти не в курсі, але від них також можна зарядитися
Там дві зарядних станції. Я 1-2 рази в рік грію спину в косинських термальних басейнах. За весь час на зарядці там бачив мабуть двічі авто. Та і на зарядній яка на парковці для мешканців Іванко бірток. Але тесли, айді завжди на парковці є. Колись їздив туди машиною, зараз поїздом.
мелкий-2 29.08.2025 20:33 пишет: Там дві зарядних станції.
Возможно, я, по понятным причинам, поиском не заморачивался. Тем не менее, это только подтверждает мой тезис о том, что, при поездках на электромобиле, по прибытии на любую точку, вопрос № 1 - "Где будем заряжаться?". На "Куге", как мы видим, мне даже в голову подобное не пришло, забрал плавки и полотенца и в аквапарк.
Он фьюж і мондео - фіг там все ідентичне по підвісці і з мондео на фьюж стане, чи навпаки)))
Встанет - это полдела. Вопрос в характеристиках. Мне на мой 3й Фокус тоже шли амортизаторы от 2го, но по VINу бились только орпигиналы, потому что у них была иная жесткость - ушла бы управляемость. Так что пришлось отдать за пару заднинх 10к+ довоенных килогривен.