autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (463/463)

опытный писатель **
39 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 29.11.2010

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Paulskit]
      29 августа 2025 в 14:07 Гілками

Paulskit 29.08.2025 13:50 пишет:

Igorchyk 29.08.2025 13:39 пишет:

Та про жоосткість вагівської підвіски все зрозуміло. Мова про те, що китайці, як ми назаваємо всі електоромобілі з китаю різні. Є породисті (як ти виразився), а є інші)
Породисті просто виробляються в китаї, але це ті ж самі технічно авто (питання прошивки тут не чіпаємо, мова про ходову), що і європейського виробництва їхні брати-близнюки. І проектували їм ходову не програмісти)

Я зараз не зачіпаю тему політики. Коли пишу "китаєць", маю на увазі китайський бренд. Ніхто ж не називає айфон китайським, тому що він там виготовляється. VW поки що, на щастя, не китайський бренд.
Якщо повернутись до попереднього посту, то у 7x налаштування шасі (не тільки про підвіску, а все в купі, двигун, допоміжні системи і т.д.) я б не побоявся назвати небезпечними. Воно просто не може справитись з тією потужністю, яку в нього засунули. Там більше потужності ніж у X6m, але якщо бмв з нею справляється граючись, то зікр намагається тебе вбити. Я б сказав, що брати це авто в найпотужнішій модифікації сенсу немає жодного.

При розгоні на 7x машину треба ловити кермом і воно за замовчуванням заднєпривідне, повний тільки в певному режимі прцює чи коли дощ іде. Плюс підвіска наче желе, постійно якісь паразитні вібрації.
Це в мене були такі враження після тест драйву, ітогом взяв єтрона, там прям топ по збалансованості, дуже приємне авто

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Kudr]
      29 августа 2025 в 14:12 Гілками

Так. То пливе мордою назовні, то закидає зад, то знов морда зачепитись не може. І це блін всього 1 довгий поворот!
Ауді значно, просто на голову, краще з точки зору керованості і прогнозованості поведінки. В неї хоч не страшно посадити сімʼю, на відміну від.

V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Z@B]
      29 августа 2025 в 14:16 Гілками

Z@B 29.08.2025 13:40 пишет:

Або розвиваючи твою тезу - реалізація в теперішній час електричних технологій є дуже залежною від Китаю. Зважаючи на ступінь контролю Китаєм ринку рідкоземів - перспективи таке собі. І подальша доля цього напрямку авторинку буде більше визначатись глобальною політикою та безпековими питаннями, а не екологією..
ІМХО звичайно..

Саме так, тотальне відставання від Китаю європейські виробники визнали ще раніше, звідси ж конвульсії ЄС в самозабезпеченні критичними мінералами (поки що - суто базікання, нема відчутних дій) - а коли на це наклалися торгівельні війни, стало зовсім невесело.

V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: skov]
      29 августа 2025 в 14:21 Гілками

skov 29.08.2025 13:19 пишет:

Nofate 29.08.2025 13:14 пишет:

Сучасні тенденції мають під собою причини, одна з головних - це руда несподіванка, яка окрім дріллбейбідрілл вирішила ще й світові торгівельні війни почати.

Щось не збігається. "Несподіванка" була обрана лише пів року тому, торгівельні війни розпочались ще пізніше. А відтермінування планів по тотальному переходу на електрички сталося до цього "щастя".

Якщо дивитися конкретно на мерседес - то відтермінування в них дійсно сталося до несподіванки, але - тільки люксової платформи (там епічний фейл в цілому, той EQS виявився рідкісним страшидлом). Масову платформу вони допилювали до останнього, аж допоки їх не прибило тарифами.

энтузиаст **
Херсон
С нами с 01.08.2012

29 августа 2025 в 15:00 Гілками

Kudr 29.08.2025 14:07 пишет:

Та про жоосткість вагівської підвіски все зрозуміло. Мова про те, що китайці, як ми назаваємо всі електоромобілі з китаю різні. Є породисті (як ти виразився), а є інші)
Породисті просто виробляються в китаї, але це ті ж самі технічно авто (питання прошивки тут не чіпаємо, мова про ходову), що і європейського виробництва їхні брати-близнюки. І проектували їм ходову не програмісти)

Я зараз не зачіпаю тему політики. Коли пишу "китаєць", маю на увазі китайський бренд. Ніхто ж не називає айфон китайським, тому що він там виготовляється. VW поки що, на щастя, не китайський бренд.
Якщо повернутись до попереднього посту, то у 7x налаштування шасі (не тільки про підвіску, а все в купі, двигун, допоміжні системи і т.д.) я б не побоявся назвати небезпечними. Воно просто не може справитись з тією потужністю, яку в нього засунули. Там більше потужності ніж у X6m, але якщо бмв з нею справляється граючись, то зікр намагається тебе вбити. Я б сказав, що брати це авто в найпотужнішій модифікації сенсу немає жодного.

При розгоні на 7x машину треба ловити кермом і воно за замовчуванням заднєпривідне, повний тільки в певному режимі прцює чи коли дощ іде. Плюс підвіска наче желе, постійно якісь паразитні вібрації.
Це в мене були такі враження після тест драйву, ітогом взяв єтрона, там прям топ по збалансованості, дуже приємне авто

Але, якщо я правильно гадаю, людина, в якої ви купили Єтрона, як раз і замінила його на 7х. А до цього вона свій другий авто (ID4) замінила на... 7х! Я не знаю, навіщо йому в родині 2 однакові автівки, але після Єтрона йому 7х дуже зайшов. Хоча про підвіску він так собі відгукується (після 120км/год стає, як желе)

опытный писатель **
39 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 29.11.2010

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: TopS6]
      29 августа 2025 в 15:15 Гілками

TopS6 29.08.2025 15:00 пишет:

В ответ на:

...

Але, якщо я правильно гадаю, людина, в якої ви купили Єтрона, як раз і замінила його на 7х. А до цього вона свій другий авто (ID4) замінила на... 7х! Я не знаю, навіщо йому в родині 2 однакові автівки, але після Єтрона йому 7х дуже зайшов. Хоча про підвіску він так собі відгукується (після 120км/год стає, як желе)

Так, все вірно. Я не знаю навіщо йому два зікра, але він при продажі сам мені казав, що сумнівається в продажі єтрона, але так як Домовились, то назад вже не було можливості відіграти. Але він і зараз не каже, що зікр кращий прям набагато від Ауді. Є нюанси там. Це все вау ефект від цяцьок в зікрі типу екрану і т.д. Для мене важливіші відчуття від авто, це все добре, поки зікр той не зламається

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

29 августа 2025 в 15:48 Гілками

Коли пишу "китаєць", маю на увазі китайський бренд. Ніхто ж не називає айфон китайським, тому що він там виготовляється. VW поки що, на щастя, не китайський бренд.

Згоден.
Хоча думаю більшість під китайцями має на увазі саме країну виробництва.
Тому і часом непорозуміння...

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

29 августа 2025 в 15:56 Гілками

Z@B 29.08.2025 13:48 пишет:

От як приклад. Флюенси були двох зборок - мокшанські та турецькі (дяка виробнику, що до нас останні возили). Так нібито однакові авто (крім фейсліфту) - а якість абсолютно різна навіть по якості кузовів.
Тому дуже може бути, що одна й та же модель, але зроблена в умовній Туреччині для Європи і в Китаї для Китая - це буде два різних авто по якісним характеристикам...
Пис - вище про якість салонів на ІD4 вже написали)

По якості матеріалів питання звісно можуть бути, а от по конструкції ходової як ти собі це уявляєш?
Ось тобі ще один приклад з китаю: на новому заводі WV одночасно випускають дві версії одного авто: Купра Таваскан для Європи і WV Юнікс для себе. Думаєш там різний конструктив підвіски?

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

29 августа 2025 в 16:00 Гілками

Kudr 29.08.2025 15:15 пишет:

TopS6 29.08.2025 15:00 пишет:

В ответ на:

...

Так, все вірно. Я не знаю навіщо йому два зікра, але він при продажі сам мені казав, що сумнівається в продажі єтрона, але так як Домовились, то назад вже не було можливості відіграти. Але він і зараз не каже, що зікр кращий прям набагато від Ауді. Є нюанси там. Це все вау ефект від цяцьок в зікрі типу екрану і т.д. Для мене важливіші відчуття від авто, це все добре, поки зікр той не зламається

Оце прикол... Не повірив би...

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Igorchyk]
      29 августа 2025 в 16:12 Гілками

Igorchyk 29.08.2025 15:56 пишет:

По якості матеріалів питання звісно можуть бути, а от по конструкції ходової як ти собі це уявляєш?
Ось тобі ще один приклад з китаю: на новому заводі WV одночасно випускають дві версії одного авто: Купра Таваскан для Європи і WV Юнікс для себе. Думаєш там різний конструктив підвіски?

А чому ні? Каталоги не дивився, але ймовірніше всього підвіски у них таки різні. Банально вага відрізняється і вже треба інші пружини та амортизатори.

энтузиаст **
Херсон
С нами с 01.08.2012

29 августа 2025 в 16:18 Гілками

Paulskit 29.08.2025 16:12 пишет:

А чому ні? Каталоги не дивився, але ймовірніше всього підвіски у них таки різні. Банально вага відрізняється і вже треба інші пружини та амортизатори.

Та це ж +- одне й те саме) То і вага має бути однакова

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Igorchyk]
      29 августа 2025 в 16:24 Гілками

Про цей конкретний випадок просто не знаю. А загалом - ну це ж не рідкий випадок, коли в залежності від ринків подальшого збуту роблять різні підвіски (жорсткість, кліренс, підсилення) на одних і тих же самих моделях Консрутктивно вона може й однакова, але параметри її елементів, зокрема розміри - різні..

Он фьюж і мондео - фіг там все ідентичне по підвісці і з мондео на фьюж стане, чи навпаки)))

Змінено Z@B (16:25 29/08/2025)

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: TopS6]
      29 августа 2025 в 16:50 Гілками

TopS6 29.08.2025 16:18 пишет:

Paulskit 29.08.2025 16:12 пишет:

Та це ж +- одне й те саме) То і вага має бути однакова

Памʼятаю коли шукав на Леон євро підвіску, варіантів різних пружин було десятки. Типу є панорама - лови нові пружини, бо авто важче на X кілограм. Довелось знайти машину з євро з такими ж навантаженнями на вісь (на табличці в дверях є) і по її віну замовити все необхідне.

V.I.P *
27 лет за рулем, хутор Отрадный
С нами с 28.03.2007

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: keen]
      29 августа 2025 в 17:21 Гілками

keen 28.08.2025 21:31 пишет:

в Косино 2 зарядні станції, зі звичайної розетки також можна 2-3 квт брати, до ранку вже встигнеш зарядитися на 200-250 км. Не кажу, що їхати електричкою на Закарпаття зручно, але по місцю мало бути цілком собі нормально.

Это не село Косино, что возле "Киев-Чоп", а аквапарк "Косино", расположен возле села Косонь, прямо на границе с Чмоней ОрбаномВенгрией , там парковка в голом поле, какие "зарядки" и какие "ночевки"? Мы туда всего часов на 5 ездили.

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: boyko_s]
      29 августа 2025 в 17:41 Гілками

boyko_s 29.08.2025 17:21 пишет:

keen 28.08.2025 21:31 пишет:

в Косино 2 зарядні станції, зі звичайної розетки також можна 2-3 квт брати, до ранку вже встигнеш зарядитися на 200-250 км. Не кажу, що їхати електричкою на Закарпаття зручно, але по місцю мало бути цілком собі нормально.

Это не село Косино, что возле "Киев-Чоп", а аквапарк "Косино", расположен возле села Косонь, прямо на границе с Чмоней ОрбаномВенгрией , там парковка в голом поле, какие "зарядки" и какие "ночевки"? Мы туда всего часов на 5 ездили.

ну я там був у квітні, тому знаю про що йде мова там де парковка перед входом зі сторони готелю, є 2 станції, кожна здається на 2 конектори, тому за час перебування в аквапарку зарядитися встигнеш з головою. Про ніч, то я про будиночки зі звичайними розетками, хз, може ти не в курсі, але від них також можна зарядитися

СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: boyko_s]
      29 августа 2025 в 20:33 Гілками

Там дві зарядних станції.
Я 1-2 рази в рік грію спину в косинських термальних басейнах.
За весь час на зарядці там бачив мабуть двічі авто. Та і на зарядній яка на парковці для мешканців Іванко бірток. Але тесли, айді завжди на парковці є.
Колись їздив туди машиною, зараз поїздом.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Ingenieur]
      29 августа 2025 в 23:47 Гілками

Ingenieur 29.08.2025 11:58 пишет:

Спустя 40 лет массового и повсеместного применения турбин, они ноют про карбюраторные атмосферники.

Он даже не знает, что лидер по продажам карбюраторов - это США
См. также: https://www.holley.com/products/fuel_systems/carburetors/

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: alexa11]
      29 августа 2025 в 23:52 Гілками

alexa11 29.08.2025 13:20 пишет:

Igorchyk 29.08.2025 13:03 пишет:

Paulskit 29.08.2025 13:01 пишет:

В ответ на:

...

Не на рівні Audi Та і в цілому економія проглядається "з усіх щілин". Але хоча б все зрозуміло і прогнозовано, на відміну від китайця.

А на прикладі того ж ID.4 якщо? Ти думаєш в нього ходова інша, ніж на європейському ID.4?

нема різниці в кузові і ходовій. все зроблено однаково по однаковим стандартам. є різниця в матеріалах салону , комплектаціях

Как раз, по китайскому ID.4 была масса вопросов. Он производился исключительно для внутреннего рынка на 2х заводах с минимальным контролем от ВАГа.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: мелкий-2]
      30 августа 2025 в 00:05 Гілками

мелкий-2 29.08.2025 20:33 пишет:

Там дві зарядних станції.

Возможно, я, по понятным причинам, поиском не заморачивался.
Тем не менее, это только подтверждает мой тезис о том, что, при поездках на электромобиле, по прибытии на любую точку, вопрос № 1 - "Где будем заряжаться?".
На "Куге", как мы видим, мне даже в голову подобное не пришло, забрал плавки и полотенца и в аквапарк.

Змінено boyko_s (00:09 30/08/2025)

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

30 августа 2025 в 00:18 Гілками

Z@B 29.08.2025 16:24 пишет:

Он фьюж і мондео - фіг там все ідентичне по підвісці і з мондео на фьюж стане, чи навпаки)))

Встанет - это полдела. Вопрос в характеристиках. Мне на мой 3й Фокус тоже шли амортизаторы от 2го, но по VINу бились только орпигиналы, потому что у них была иная жесткость - ушла бы управляемость. Так что пришлось отдать за пару заднинх 10к+ довоенных килогривен.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 127 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 441590

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія