чи є сенс пересісти на електричку? чи це все маркетинг-шмаркетинг
колективний розум, а підкажіть таке, яку електричку обрати для двох людей похилого віку, в яких вже померла поточна Славута і які мають бажання долучитися до свіового прогресу. Вхідіні дані - авто їздить 3-4 рази на МІСЯЦЬ до райцентру з села, туди обратно це 100 км. Ці 100 км авто має гарантовано проїзжати на зарадженій батарейці у будь-яких умовах, навіть і при гітотетичних мінус 10, увімкнених обігрівах та світлі і не стати серед поля за 5 км до хати. І зараз, і через 10 років, авто береться назавжди (((. Обслуговування як такового теж не буде, окрім, що щось можна зробити саомстійно в сараї. Бюджет +/- 10кує. Нє сєдан, кліренс нє 8 см повний привід не потрібен.
Нисан Лиф, первое поколение 16-17 год с батарейкой 30кВт и поставить в нем ограничение по заряда 80% и будет он при зарядке из своей розетке служить долго и не делать нервы, при необходимости можно до 100% зарядить.
Все остальное что выше было предложено, я бы не рассматривала.
П.С. А можно психануть и купить Ску под косметику кузова 16 года с 75кВт батареей, будут в райцентр заезжать гордо + на одном заряде туда и обратно 3 раза можно сгонять.
seksinika 27.09.2025 11:42 пишет: Та ладно о каких элементарных вещах вы пишите если вес грузиков на диске с вылезшей ошибкой по АБС увязываете
Ладно, таки поясню, для особо "продвинутых" и "остроумных" в одном флаконе. Вам, наверно невдомек, что есть такая наука: "радиотехника", и она, как известно, в первую очередь - наука о контактах? И что контакты, от вибрации могут нарушаться? И что недобалансированное колесо - это источник весьма неприятных вибраций? Поскольку ошибка возникла спонтанно, то вполне логично было предположить, что в процессе замены колеса могли эту проблему усугубить, не? И если бы сообщения продолжались, то точно бы пришлось записываться на сервис, и разбираться, в чем проблема? Но она ушла, и я пока не парюсь, и Вам рекомендую, наконец, успокоиться.
И смените, наконец, волынку, Ваша нынешняя поломалась, гнусавит одну и ту же мелодию.
seksinika 27.09.2025 11:42 пишет:
...об отличии Теслы на Интеле от Теслы на Райзене и автопилотах это тем более не ваше, потому как уже не элементарное как АБС
Я в подобные нюансы не вникал, но Вы утверждаете, что в автопилоте Теслы задействованы обычные десктопные процессоры, изначально не рассчитанные на жесткие условия эксплуатации в широком диапазоне температур и вибраций?
Ну, тогда это серьезный повод, при движении в потоке, держаться подальше от этих потенциально непредсказуемых источников ДТП.
Взагалі то чіпати "смердючі пістолети" не обов'язково. Виключно за власним бажанням.
Ну я предпочитаю часто сам заливаться, потому что натренировался в своих авто доливать бензин "по горлышко и еще чуть-чуть", мне, слава богу, париться про "80%" не надо. И что, самое главное, заправляюсь всегда между делом, по пути, как правило, в процессе субботних недельных закупок, для меня заправка никогда не превращается в "событие дня".
А ты прикинь, был. Жена как-то, пару лет 5 назад , по хорошей скидке, на GAP (или Uniclo, не помню точно) купила. Но мне он не нравился, я его не носил, отдал переселенцам.
І шо, не було жодного ефекту "вау" від прискорення 0-150?
ну протестив на бориспільці та й на тому все, а що там мало вразити - ну на 0.5сек швидше 0-100 за 340, ну так це швидше але не прям на вау. Якби Paulskit це було дуже треба, він би вже відправив блок до фінів, але якщо на покатушки не їздиш - то шоб шо.
Не на бориспільці, а на закритій площадці, але суть вірна. Вона їде 3.8 до сотні, моя 340 їде 4.1-4.2. Немає чому вражати. Плюс, без звуку двигуна, враження дещо рафіновані. Загалом авто сподобалось, але я б краще взяв яку небудь 550, якби вони ще були.
Млин, в очередной раз удивляюсь, как вы на Бориспольке умудряетесь разогнаться? Там же всегда трафик дурной?
Я, лично, по бориспольке никогда не иду больше 150, больше получается только уже за Иванковом, там уже большинство машин рассасывается по соседним сёлам.
можеш називати як тобі забажаеться. ця заправка ще живить увесь будинок. якби навіть не мав електричку, просто для живлення будинка я б поставив панелі, інвертор, батарейку на цю ж саму мінімальну оптимальну потужність. електричка просто допомогає мені утилізувати зайву енергію сонця і суттево зменшує термін окупності вкладень в СЕС. так сказати симбіоз СЕС + електричка дають синергічний ефект. але на відміну від тебе я розказую реальні речі. ти ж фантастичні. тобі треба писати сценарії для фантастичних фільмів.
Розповісиш нам про утилізацію енергії через місяць
я зразу написав про півроку від СЕС. все по чесному, не те що твої фантазії. перейду на нічний тариф.
Я по калькуляторі підрахував що вистачатиме 2 машини заряджати десь 8 місяців в рік. Вірніше 6 місяців це 100% стабільно, і ще десь місяців 3 в рік майже стабільно, ну а листопад-грудень-січень на хату вистачатиме тільки, і то іноді з натягом. Правда панелей трохи багато ( зараз 10, і в процесі ще 5 довстановлюю, але кути трохи не оптимальні через те що дах який вже є). Понеділок-вівторок цього тиждня якісь такі що на машини не залишається, на вихідних напакував обидві по 70-80%.
Суть в тому що люди думають що ставлю купу панелей бо дуже дорого електрички заряджати з розетки, так думають ті хто не рахували і не мали електрички, бо по суті заряджати електромобіль від домашньої розетки це теж майже безкоштовно. Насправді 15 кВт панелей ставлю тому що хто його зна яка буде зима із такими сусідами, дуже не люблю генератором займатись, то щоб навіть в самі несонячні періоди вистачало на саме необхідне.
seksinika 27.09.2025 11:42 пишет: Та ладно о каких элементарных вещах вы пишите если вес грузиков на диске с вылезшей ошибкой по АБС увязываете
Ладно, таки поясню, для особо "продвинутых" и "остроумных" в одном флаконе. Вам, наверно невдомек, что есть такая наука: "радиотехника", и она, как известно, в первую очередь - наука о контактах? И что контакты, от вибрации могут нарушаться? И что недобалансированное колесо - это источник весьма неприятных вибраций? Поскольку ошибка возникла спонтанно, то вполне логично было предположить, что в процессе замены колеса могли эту проблему усугубить, не? И если бы сообщения продолжались, то точно бы пришлось записываться на сервис, и разбираться, в чем проблема? Но она ушла, и я пока не парюсь, и Вам рекомендую, наконец, успокоиться.
И смените, наконец, волынку, Ваша нынешняя поломалась, гнусавит одну и ту же мелодию.
seksinika 27.09.2025 11:42 пишет:
...об отличии Теслы на Интеле от Теслы на Райзене и автопилотах это тем более не ваше, потому как уже не элементарное как АБС
Я в подобные нюансы не вникал, но Вы утверждаете, что в автопилоте Теслы задействованы обычные десктопные процессоры, изначально не рассчитанные на жесткие условия эксплуатации в широком диапазоне температур и вибраций?
Ну, тогда это серьезный повод, при движении в потоке, держаться подальше от этих потенциально непредсказуемых источников ДТП.
Уважаемый оратор вы за постановкой слога своего следите для начала ибо более гнусной волынки чем ваша я реально давно тут не видела она мало того что в большинстве случаев ни о чем, так еще и вести себя как то на том же уровне начинает!!!
И да таки "НЕ" вот вообще ни как снятие сто громкого грузика с колеса на ошибку АБС влиять не может, это все лишь ваша бурная фантазия на уровне "электроники" лохматого года выпуска, я вообще не понимаю чего вы тут толчетесь в тех электричках то ???
opexkiev 29.09.2025 14:33 пишет: Рано вранці в неділю, наприклад. До 22 року по ночах було - їдеш когось зустрічати в аеропорт з нічного рейсу, тільки від мамкиних рейсерів і ховайся.
Ну, Киев рано утром даже по будням полупустой. Так что, вполне логично. Но мне проще, я периодически к теще в Яготин катаюсь, так что там есть где "развернуться". Правда, с началом войны, трафик, по понятным причинам, заметно увеличился. Но все равно, не одесская.
Уважаемый оратор вы за постановкой слога своего следите для начала ибо более гнусной волынки чем ваша я реально давно тут не видела она мало того что в большинстве случаев ни о чем, так еще и вести себя как то на том же уровне начинает!!!
И да таки "НЕ" вот вообще ни как снятие сто громкого грузика с колеса на ошибку АБС влиять не может, это все лишь ваша бурная фантазия на уровне "электроники" лохматого года выпуска, я вообще не понимаю чего вы тут толчетесь в тех электричках то ???
Seksinika, браво! Бойка його ж зброєю подолати - це рівень!
У него нету аргументов, пытается начать колючки выставлять , реально не до конца понимает что что "какой привет - такой и ответ" а дальше топи и болота потому как не все пишут а потом думают, некоторые наоборот делают.
UA 29.09.2025 21:30 пишет: цікаво яке авто краще і надійніше свіжі Тесла чи свіжі Е-трон ЖТ ( ну нехай нові навіть)? дякую
Тут ніби що одне що друге не попахує якимось провалом в плані надійності, так як розумію що братиметься скоріш всього б.у. (навіть якщо це б.у. 1-2 роки), то все зводитиметься до співвідношення ціна-якість. Теслу якусь там можна взяти дешевше, Enron із Європи женеться, халяви за цінами нема. Але чисто візуально і за характеристиками мені E-tron якось більше подобається за всякі там Тесли X і тим більше Y, може це тільки моя думка. Треба дивитись в якому воно стані, якого року, якщо пошкодження то які саме. Це мабуть щось схоже до того що вибирав тільки в дешевшому сегменті - вибирав між Кона із Європи та Болти із США.
Е-Трон значительно более прожорливый при меньшей батарее, по запчастям тоже значительно дороже, лично мой выбор как бы очевиден) уже 4я Тесла, был и Е-Трон но другой и плагин-гибридный вообще не понравился.
Мав час та натхнення помацати той CLA: в нашого місцевого дилера їх вже є кілька, але - всі в базі, а база м'яко кажучи.. дивна, бо отой здоровецький шмат глянцевого пластику перед обличчям переднього пасажиру це суто зло; - запис на тест-драйв все-ще за два тижні, і прям попит-попит (справжній чи штучний важко сказати). В цілому, прикольний невеликий (навіть консультант сказав "я спочатку думав він більший буде") седан який куплятимуть за принципом "аби не модел 3 як у всіх індусів" (тесла раніше пробувала розповідати що вона є альтернативою німцям та вольво, зараз заспокоїлася і тупо душить всіх ціною - дешевше в їх розмірі тільки китайці), але щоб прям його дуже хотілося то ні. Спитав, коли буде новий GLC - "як все буде добре, то за рік".