autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (561/563)

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Paulskit]
      11 декабря 2025 в 19:58 Гілками

Paulskit 11.12.2025 15:35 пишет:

Це важко пояснити, треба пробувати. В описаних режимах на електриці натиснув і відразу поїхав, ДСГ ж буде пару секунд плутатись в передачах, потім мучати овочевий двигун.

Та їздив я на автівках з DSG. Зокрема, кілька днів на підмінному Polo конкретно в Києві. Я взагалі тоді якоїсь принципової різниці з Туром саме по коробці не помітив, при тому, що пересідав з безпосередньо однієї автівки на іншу. Ну не було там ніяких жахіть, роздумів на пару секунд і т.п.

Я не сперечаюся, що бюджетна електричка динамічніше за бюджетний ДВЗ, жвавіше реагує на "тапок в підлогу" і таке інше, та для міста (якщо ми виключно про місто) це все не принципово.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
важничающий писатель **
Киев
С нами с 12.11.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: skov]
      11 декабря 2025 в 20:06 Гілками

Ну такое), я когда на 5 литровом V8 ехала после электрички, то прямо отчетливо ощущала и задержки автомата и то что на обгон идти сильно тяжелее))), а что бы на электричках 11 лет не ездила до того, то сказала бы огнь машина почти самолет).

V.I.P ***
      11 декабря 2025 в 20:36 Гілками

skov 11.12.2025 19:58 пишет:

Paulskit 11.12.2025 15:35 пишет:

Це важко пояснити, треба пробувати. В описаних режимах на електриці натиснув і відразу поїхав, ДСГ ж буде пару секунд плутатись в передачах, потім мучати овочевий двигун.

Та їздив я на автівках з DSG. Зокрема, кілька днів на підмінному Polo конкретно в Києві. Я взагалі тоді якоїсь принципової різниці з Туром саме по коробці не помітив, при тому, що пересідав з безпосередньо однієї автівки на іншу. Ну не було там ніяких жахіть, роздумів на пару секунд і т.п.

Я не сперечаюся, що бюджетна електричка динамічніше за бюджетний ДВЗ, жвавіше реагує на "тапок в підлогу" і таке інше, та для міста (якщо ми виключно про місто) це все не принципово.

Я про інше. Мова не про динаміку чи секунди, а от саме про експірієнс. Звісно ніяких жахіть немає, але різниця все ж є.
Для мене це, однозначно, як і великий плюс електрички, так і мінус. Мінус, тому що вони всі відчуваються приблизно однаковими.

важничающий писатель **
С нами с 06.05.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: -Виталя-]
      11 декабря 2025 в 21:46 Гілками

Кстати да.
Плейда на дороге больше уважали, чем свежий кросовер БНВ

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

11 декабря 2025 в 23:23 Гілками

Paulskit 11.12.2025 20:36 пишет:

Я про інше. Мова не про динаміку чи секунди, а от саме про експірієнс. Звісно ніяких жахіть немає, але різниця все ж є.

Я не ставлю під сумнів саму наявність різниці між електричками та ДВЗ. Просто не дуже розумію, як конкретно по "двигуну-коробці" ця різниця може стосуватися лише бюджетних моделей і ніяк не проявлятися в решті сегментів.

В міських умовах привертають увагу зовсім інші речі - шумка, комфорт підвіски, може, сидіння чи ще щось. Додатковим коням в щільному потоці дуже складно розгорнутися на повну, а поведінка адекватно налаштованих АКПП дуже схожа (навіть, таких різних, як DSG та Aisin).

Не виключаю, що зміню думку, коли поїжджу на якомусь Ліфі.

Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: seksinika]
      12 декабря 2025 в 02:07 Гілками

seksinika 11.12.2025 19:48 пишет:

HDC1 11.12.2025 19:43 пишет:

Веталь 11.12.2025 18:59 пишет:

так. рама просить постійно.вона в місто не іздить.тільки оболонь)
Напрягає її оці маніпуляціі з зарядкою.раз в тиждень,але каже важкий кабель.
Ну і відношення на дорозі ніяке.Підрізають,влазять.Коли на Барані-каже такого немає))

Я теж боявся б жінку на Рамі підрізати, може й не побачити мікробу збоку

Вот правильно думаете), это я вам как в прошлом хозяйка РАМ-1500 Дайтона и Форда Ф-150 ответственно заявляю но хочу сказать что и на Тесле С ни кто меня на дороге не подрезает итд.

Якщо чесно то я підрізаю всіх, не залежно від того що це за автомобіль. Один виняток - фури, одного разу життя навчило що вони там з висоти можуть не все бачити, життя навчило досить дешево - задній фонар коцнутий. Зупинились, побалакали, в нього лампочка спереді в сторону виглядувала, тою лампочкою і коцнувся мій фонар, і ще фарби з того фонаря залишилось трохи в мене на крилі задньому, так він сказав що взагалі не бачив що я його підрізав, а якби побачив то добре б прималював

Супер писатель! **
С нами с 01.07.2018

12 декабря 2025 в 02:10 Гілками

Для мене це, однозначно, як і великий плюс електрички, так і мінус. Мінус, тому що вони всі відчуваються приблизно однаковими.

Всі електрички в місті відчуваються +- одинаковими це коли ти їздиш на ID4 та інших автомобілях 200-400 кінських сил, а для прикладу спробуй щось до 90 к.с. електричне, то відчувається що до 50 воно розганяється гарно, а далі бобік здох.

Супер писатель! **
С нами с 01.07.2018

12 декабря 2025 в 02:13 Гілками

skov 11.12.2025 19:58 пишет:

Ну як не принципово? Для міста із короткими частими поїздками електричка це як мінімум бонус в тому що не треба нічого гріти, сів і поїхав, нема такого що 2-3 хвилини хай на холостих покалатає, нема тої думки що огого скільки мотогодин, нема того що якась там коробка DSG сходить з розуму від малої швидкості. Якраз для міста електричка це ідеальний вид транспорту, а от уже для траси можна сперечатись.

V.I.P **
С нами с 10.09.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: deniszed]
      12 декабря 2025 в 07:23 Гілками

deniszed 11.12.2025 10:50 пишет:

nosatiy 10.12.2025 22:06 пишет:

Шумная,максимум 130, а дальше жизни нет, а вот в бмв всё только начинается, даже в дизельной.
Батарейка ОК. Ни разу ниже 30% не разряжалась. Купил бы? ДА!

А если взять S-ку свежую, даже Лонг, не плейд, там после 100 только жизнь начинается )

екстер'єр модел S непоганий, навіть у стврих, салон тільки жахливий у старих, а у нових салон, шось типу як від трійок)) ходова така сама, при швидкостях батарея сідає швидко, чи не так?

ssb
Достоевский **
36 лет (18 лет за рулем), Киев
С нами с 25.01.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      12 декабря 2025 в 08:51 Гілками

HDC1 12.12.2025 02:07 пишет:

Якщо чесно то я підрізаю всіх, не залежно від того що це за автомобіль.

А... Нашо?

старый писатель ***
18 лет за рулем,
С нами с 10.01.2013

12 декабря 2025 в 08:54 Гілками

HDC1 12.12.2025 02:13 пишет:

Для міста із короткими частими поїздками електричка це як мінімум бонус в тому що не треба нічого гріти, сів і поїхав, нема такого що 2-3 хвилини хай на холостих покалатає

Не на жигулях їздимо, нащо гріти 2-3 хвилини? Достатньо почекати секунд 10, щоб олива всюди проникла, поки всі пристібаються, і можна їхати. Так, зовсім на холодну навалювати не варто, але мало у кого виїзд із двору відразу на Бориспільску трасу.

V.I.P **
С нами с 10.09.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Murkt]
      12 декабря 2025 в 08:59 Гілками

Murkt 12.12.2025 08:54 пишет:

Для міста із короткими частими поїздками електричка це як мінімум бонус в тому що не треба нічого гріти, сів і поїхав, нема такого що 2-3 хвилини хай на холостих покалатає

Не на жигулях їздимо, нащо гріти 2-3 хвилини? Достатньо почекати секунд 10, щоб олива всюди проникла, поки всі пристібаються, і можна їхати. Так, зовсім на холодну навалювати не варто, але мало у кого виїзд із двору відразу на Бориспільску трасу.

Не вистачить 10 сек, хотя если выезжать с тёплого паркинга, то да, а с улицы нет.

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: nosatiy]
      12 декабря 2025 в 09:19 Гілками

електричка все одно гріе салон швидше. не потрібно часу на прогрів двигуна.
тепле повітря практичо зразу.
і багато недорогих автівок на двс пропонують дистанційний запуск клімату?

V.I.P **
С нами с 10.09.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: alexa11]
      12 декабря 2025 в 09:30 Гілками

alexa11 12.12.2025 09:19 пишет:

Я ще не розумію цього прикола, не користуюсь. в дизельних бмв є встроєний фен, дує майже теж відразу, а якщо автівкв в пвркінгу, нетреба зовсім нічого, вона в стабільному мікрокліматі, без додаткових прогрівань салону чи холодних пусків.

старый писатель ***
18 лет за рулем,
С нами с 10.01.2013

12 декабря 2025 в 09:34 Гілками

nosatiy 12.12.2025 08:59 пишет:

Не вистачить 10 сек, хотя если выезжать с тёплого паркинга, то да, а с улицы нет.

Скільки вистачить, як вважаєш?

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

12 декабря 2025 в 09:41 Гілками

nosatiy 12.12.2025 09:30 пишет:

Я ще не розумію цього прикола, не користуюсь. в дизельних бмв є встроєний фен, дує майже теж відразу, а якщо автівкв в пвркінгу, нетреба зовсім нічого, вона в стабільному мікрокліматі, без додаткових прогрівань салону чи холодних пусків.

не в усіх авто стоіть в теплому місці. біля роботи теж стоіть в теплому місці?
коли авто на вулиці і ще і вікна в інеї, льоду, то дистанційно запустив і сів в розігріте розмерзле розчищене від льоду авто і поіхав. а в таку погоду як зараз не користуемося. і так швидко гріє.

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Murkt]
      12 декабря 2025 в 09:43 Гілками

Ну.. дехто з фахівців рекомендує гріти до моменту, поки холості не впадуть до 1к+/-. Зараз це може бути реально 3-4 хв. Але це мал стосується дизеля - на холостих він стигнути буде, а не грітися))

До речі - а хиба для АКБ електрички мороз теж не комільфо? Якщо кататись на холодній то витрати киловатів будуть ще ті?

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: alexa11]
      12 декабря 2025 в 09:47 Гілками

Не зустрічав таких, щоб при дистанційному запуску двигуна не було запуску клімату. Або що мається під недорогими автівками з ДВЗ? Якщо одного цінового рівня з електричкою - то електричок до 10к здається не існує (не вбитих)...

старый писатель ***
18 лет за рулем,
С нами с 10.01.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Z@B]
      12 декабря 2025 в 10:05 Гілками

Z@B 12.12.2025 09:43 пишет:

Ну.. дехто з фахівців рекомендує гріти до моменту, поки холості не впадуть до 1к+/-. Зараз це може бути реально 3-4 хв. Але це мал стосується дизеля - на холостих він стигнути буде, а не грітися))

Щоб що? Чого ми чекаємо, чого хочемо цим досягнути?

V.I.P ***
      12 декабря 2025 в 10:22 Гілками

HDC1 12.12.2025 02:10 пишет:

Всі електрички в місті відчуваються +- одинаковими це коли ти їздиш на ID4 та інших автомобілях 200-400 кінських сил, а для прикладу спробуй щось до 90 к.с. електричне, то відчувається що до 50 воно розганяється гарно, а далі бобік здох.

Мова, знову ж, не про секунди, а про експірієнс. Ось була у мене можливість прокататись на e-tron gt. Той що брат тайкана, а не бобік. Сідав з очікуванням що буде якесь «вау», а вийшов трохи розчарованим. Ну швидше за айдішку і теслу, окей, салон приємний, але якихось нових вражень немає, все те саме. Той же X6M вразив куди більше.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 144 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 572516

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія