Прочитав трохи гілку - таке враження що тут зібралися менеджери з продажів електричок Прям Свідків Ієгови нагадують)
Є різні люди - я розглядав китайську електричку виключно як багато авто за мало грошей, але зважив всі за та проти - не треба мені той хуяньмуянь, та й ще щоб шпигувало - бажаю всім китайцям вмерти з голоду, бо їх багато і вони нам вороги. Але мені подобаються - будь який Ioniq та BMW ці нові. Але вони грошей коштують, я за ці гроші краще ДВЗ куплю, бо я впевнений - що електрички, це тимчасова перехідна технологія, зроблять щось більш user friendly - щоб не мати таку залежність від розетки та такий час заряджання, і що критично - залежність від жовтої імперії від літію.
Знаю пару трійку людей що пересіли на електрички заради швидкості та моменту, і всі мої знайомі продали своїх китайців та битки тесли та пересіли на БМВ, але таких аж 3 А так, оцей зоопарк BYD та ID і Honda китайських - це лише тому що вони дешево коштують. Поки що...
з вашої точки зору тоді все перехідна технологія, навіть двс. бо залежить від АЗС также само як електричка від розетки. поки ви будете чекати на справді не перехідну технологію, щось крутіше ніж електрички на батарейках, зістаритеся і помрете :-) .
Я повний бак за 4 хвилини заливаю і вистачає мінімум на 500 км (це якщо топити). За скільки електричку зарядити на 500 км можна? І це не враховуючи блекаутів. Тому це недосконала просто хайпова технологія імені полудурка маска, але я впевнений, що нормальні виробники європейці, японці та корейці вже в процесі розробок альтернативних рішень.
В тому то і справа, що найбільший прогрес в батарейкобудуванні саме в китайців. І вони самі ж насамперед ті самі рішення і пропонують по апгрейду поточних технологій батарейок. А Маск, якщо забути за всю його придуркуватість і хайповість, а лише згадати в частині прогресу в електричках, то серйозно забуксував і здає позиції, поступаючись в прогресі ледь не всім учасникам ринку.
...
з вашої точки зору тоді все перехідна технологія, навіть двс. бо залежить від АЗС также само як електричка від розетки. поки ви будете чекати на справді не перехідну технологію, щось крутіше ніж електрички на батарейках, зістаритеся і помрете :-) .
Я повний бак за 4 хвилини заливаю і вистачає мінімум на 500 км (це якщо топити). За скільки електричку зарядити на 500 км можна? І це не враховуючи блекаутів. Тому це недосконала просто хайпова технологія імені полудурка маска, але я впевнений, що нормальні виробники європейці, японці та корейці вже в процесі розробок альтернативних рішень.
В тому то і справа, що найбільший прогрес в батарейкобудуванні саме в китайців. І вони самі ж насамперед ті самі рішення і пропонують по апгрейду поточних технологій батарейок. А Маск, якщо забути за всю його придуркуватість і хайповість, а лише згадати в частині прогресу в електричках, то серйозно забуксував і здає позиції, поступаючись в прогресі ледь не всім учасникам ринку.
Так отож - це стратегічне невірне рішення, я думаю що Європа і ми врешті решт лупанемо норм податок на китайське фуфло, і це буде вірно - ера вільного світового ринку пройшла. Тим більше німці дуже втрачають позиції в країні вагіооких мавп, тому щось буде.
І вони самі ж насамперед ті самі рішення і пропонують по апгрейду поточних технологій батарейок.
Залишаючись майже монополістами в сфері постачань рідкоземів..
І ситуація, коли цю лавочку прикриють з міркувань зовсім не економічних, а вже безпекових - теж не варто скидати з імовірних. Дехто в Європах серйозно озадачився - чи треба стільки F-35, коли постачальник не застрахований від фонтану сечі в мозок і ці всі птахи в один момент можуть стати просто мертвою купою заліза. Про Китай теж можна так сказати. Навіть з більшими шансами западлянки.
І вони самі ж насамперед ті самі рішення і пропонують по апгрейду поточних технологій батарейок.
І ситуація, коли цю лавочку прикриють з міркувань зовсім не економічних, а вже безпекових - теж не варто скидати з імовірних. Дехто в Європах серйозно озадачився - чи треба стільки F-35, коли постачальник не застрахований від фонтану сечі в мозок і ці всі птахи в один момент можуть стати просто мертвою купою заліза. Про Китай теж можна так сказати. Навіть з більшими шансами западлянки.
До чого тут паралелі між просто батарейками, та ще і для споживчого ринку, і завершеним технологічним продуктом, яким є Ф-35? Рідкоземи в батарейках автівок, що вже катаються по дорогах, нікуди не подінуться від рішень з сечею в мозку, на відміну від рішень по блокуванню софта чи ж обслуговування Ф-35.
плачем, бо задолбали тошнить в попытке сэкономить.
Сказала людина, яка поміняла беенве на пиж
то есть беневе в профиле тебя не смущает, так и запишем
...
я з моменту покупки ще ні разу не заізжав на зарядну станцію... втикнув в домашню розетку і все. з ранку витягнув :-) а про технології якісь більш навороченні просто смішно особливо про вашу впевненість . так щось буде, але це не на наш вік...
хорошо жить в стране, где ночью гарантированно будет свет, а не может быть 3.5, если повезет
До чого тут паралелі між просто батарейками, та ще і для споживчого ринку, і завершеним технологічним продуктом, яким є Ф-35? Рідкоземи в батарейках автівок, що вже катаються по дорогах, нікуди не подінуться від рішень з сечею в мозку, на відміну від рішень по блокуванню софта чи ж обслуговування Ф-35.
Ізраїльська безпека з тобою не згодна. А вони в цих темах шарять...
...
Ти просто рідкоземи в батарейках китайського походження від софту в готових китаємобілях відрізнити можеш?
...
Ти просто рідкоземи в батарейках китайського походження від софту в готових китаємобілях відрізнити можеш?
А мозок від системи травлення відділити можеш? Та й варто це взагалі робити? Це єдиний організм.
Пис. Не так важко зробити, щоб софт запрацював на більш швидке виснаження акб. Як і віддалений запуск цього підарунка... А, наприклад, кажуть, що в нових зікрах батареї вже не перепакуєш - тупо заміна тільки...
...
я з моменту покупки ще ні разу не заізжав на зарядну станцію... втикнув в домашню розетку і все. з ранку витягнув :-) а про технології якісь більш навороченні просто смішно особливо про вашу впевненість . так щось буде, але це не на наш вік...
хорошо жить в стране, где ночью гарантированно будет свет, а не может быть 3.5, если повезет
От, Ваня, в точку. Я хоть и в ИТ, но в этом домене, и как бы... не просто так отключения... Когда я только задумался о электричке мой босс мне - ты шо гонишь?
...
А мозок від системи травлення відділити можеш? Та й варто це взагалі робити? Це єдиний організм.
Пис. Не так важко зробити, щоб софт запрацював на більш швидке виснаження акб. Як і віддалений запуск цього підарунка... А, наприклад, кажуть, що в нових зікрах батареї вже не перепакуєш - тупо заміна тільки...
Мені здається ви на одній сторони сили срача, і один одного не зрозуміли)
...
спркійно заряджаемось кожен день до 100. мало того, переважно по нічному тарифу . повного заряду достатньо на 5 днів звичайних поіздок щодня. з березня по вересень нам і мережа не потрібна. сонце заряджае і будинок і авто.
Якщо про екологію - а куди ці батарейки утилізувати? Ну років 10 вона проїздить, що далі? Ідеальне рішення б було відправляти китайцям назад в ріки та землі - хай травляться та зникають як невдалий вид типу людини.
Та пофіг)) це ж фтоюа - головне процес, а не істина
...
спркійно заряджаемось кожен день до 100. мало того, переважно по нічному тарифу . повного заряду достатньо на 5 днів звичайних поіздок щодня. з березня по вересень нам і мережа не потрібна. сонце заряджае і будинок і авто.
Це поки.... нажаль
плачем, бо задолбали тошнить в попытке сэкономить.
Сказала людина, яка поміняла беенве на пиж
то есть беневе в профиле тебя не смущает, так и запишем
Он просто в купипродайке биток электрички, наверное искал и мониторил каждый день, и запомнил как ты 1 продавал
lifepo4 не мають рідкоземів. майбутнє за ними. он в США відкрили величезну копальню літію. $1.5 trillion lithium deposit found in U.S. supervolcano crater — site could supply batteries for decades
Та пофіг)) це ж фтоюа - головне процес, а не істина
Як секс) Так і запишемо
Ей, Magnet, я вам слоган придумав - Фтуюа це sexxxy! Як для двзшника, так і для електро-nexty)
lifepo4 не мають рідкоземів. майбутнє за ними. он в США відкрили величезну копальню літію. $1.5 trillion lithium deposit found in U.S. supervolcano crater — site could supply batteries for decades
А Асашай капець класний та надійний партнер!
тенденція на європейському ринку наступна , продажі ДВС щомісяця падають. продаж електричок в гібридів зростае. при тому по кількості вони вже обігнали ДВС In November 2025, European car sales showed continued growth, driven strongly by electric vehicles (EVs), with a 36% jump in EV sales (35% BEV, 39% PHEV), reaching 3.8 million EV units YTD, up 33%. Hybrid sales led overall market share, while traditional petrol/diesel fell, supported by new government incentives in countries like France (social leasing) and Italy (new grants) boosting EV uptake. The overall EU market grew 5.8% in October 2025, with year-to-date (YTD) growth at 1.4%, though still below pre-pandemic levels. Key Trends for November/Late 2025: EV Surge: Europe's EV market boomed, with massive year-over-year growth (36% in Nov 2025). Hybrid Dominance: Hybrid-electric vehicles (HEVs) were the most popular type, holding a significant market share. ICE Decline: Petrol and diesel registrations continued to fall across major markets. Government Incentives: New programs in France (social leasing) and Italy (incentives for replacing old cars) spurred EV sales. Market Growth: The EU new car market saw its fourth consecutive month of growth in October 2025. .