Не слушай иностранцев, слушай местных на электричках на этом форуме. Еще никто насмерть не замерз. Бо опять по десятому кругу обсуждаются мифические ситуации от любителей дизеля: летом марш-броски на Лиссабон в один присест, зимой выживание в снегах на безлюдной трассе с медведями и волками.
"Узок круг этих революционеров. Страшно далеки они от народа"
Ну вот сегодня наступил тот вонючий случай), когда я испытала некоторые трудности с электричкой реально это первый раз за войну случилось, позавчера утром я поехала в гости в Умань попеть караоке), вчера заехала там же к маме и вернулась домой в Киев, тут еще райс в Сельпо оформила и решила поставить ее на зарядку не по ночному тарифу, поставила и она даже на 7 процентов зарядиться успела пока свет не пропал и так вот до 19 сегодня света того и не было вот надо же что бы все так совпало), пришлось на заднеприводном ай3с при летней резине сегодня ездить чего по плану как бы ну ни как не было), завтра наверно таки колеса на зимние поменяю.
Ну условно литр бенза в час на бензинке, а э/э в мороз же не 1 кВт*ч будет уходить просто на прогрев салона при -5-10? Или около того? Я не в курсе, если что.
ні звісно...це жесть ...не нагрієшся.....і бензин можна в каністрі принести навіть за 5 км від місця де затор, кВт так не принесеш
Ну условно литр бенза в час на бензинке, а э/э в мороз же не 1 кВт*ч будет уходить просто на прогрев салона при -5-10? Или около того? Я не в курсе, если что.
Ну якщо пофантазувати про повну сраку, то режим жорсткої економії це просто підігрів сидінь і час від часу вмикати прогрів повітря салону. Так мабуть буде кіловатт на годину. Але сильно залежить від температури за бортом.
З +40 зробити +20 в салоні то десь 1-1,5% на годину, або той самий кіловат. Тут у мене досвід є
ага 1 квт-))
за роботою все пропустив - хто там вже замерз?
какой-то немец на автобане
А их оленей не предупреждают, что нехрен ехать в плохую погоду куда-то, ещё и на электричке? Наших предупреждают во всех СМИ (правда это не помогает от стояния на трассе, но это уже второй вопрос)
Ну якщо пофантазувати про повну сраку, то режим жорсткої економії це просто підігрів сидінь і час від часу вмикати прогрів повітря салону. Так мабуть буде кіловатт на годину. Але сильно залежить від температури за бортом.
З +40 зробити +20 в салоні то десь 1-1,5% на годину, або той самий кіловат. Тут у мене досвід є
А батарею вона прогрівати сама, без твого бажання, не буде (і на це не пійде лі часом більше, ніж на прогрів салону)? Тоді як швидко втрачатиме на морозі заряд та акб...
ну якщо ав то їхало і періодично вмикати тілкьи піідгрів батареї вона гріти не повинна-) але то залежить від того яке авто, в них різні алгоритми
На прогрев может уходить 6квт/час, это примерно 10-12% Так что не вариант на электричке попадвать в такие ситуации. солярку и с бутылки залить можно в бак, а чтобы зарядить електричку, например от генератора, часть енергии уйдет на прогрев и поддержание необходимой температуры батареи, а потом только будет заряжаться, на малых токах, может и не начаться.
Так, електричка в мороз має не супер запас ходу, але ж є і плюси: у мороз -10 ти сідаєш і зразу їдеш, нема думок що треба 5 хвилин на холостих поковбасити, якщо на лобовому щось намерзло то включив пічку і вона гріє зразу а не колись там коли мотор нагріється. P.S. Якщо хтось має BMW X5 в топовій комплектації і почне хвастатись що в нього теж зразу гріє пічка то ок, згідний, але різний бюджет авто, в багато разів.
за роботою все пропустив - хто там вже замерз?
какой-то немец на автобане
хоч не на нашому?
На прогрев может уходить 6квт/час
хіба тени 6-кіловатні в електричках?
Так, електричка в мороз має не супер запас ходу, але ж є і плюси: у мороз -10 ти сідаєш і зразу їдеш, нема думок що треба 5 хвилин на холостих поковбасити, якщо на лобовому щось намерзло то включив пічку і вона гріє зразу а не колись там коли мотор нагріється. P.S. Якщо хтось має BMW X5 в топовій комплектації і почне хвастатись що в нього теж зразу гріє пічка то ок, згідний, але різний бюджет авто, в багато разів.
от треба було вчора сфотографувати, 19,7 комп показував росхід при пенсійній їзді. тобто більший росхід компенсується спокійнішою їздою і фактично зараз росхід як і влітку.
от треба було вчора сфотографувати, 19,7 комп показував росхід при пенсійній їзді. тобто більший росхід компенсується спокійнішою їздою і фактично зараз росхід як і влітку.
я майже два роки як пересів на електро, зараз ні грама не шкодую. Продав Акуру МДХ і зараз як основна У . На НР з'їздив в Ужгород, розхід середній вийшов 18.4квт, але тошнив 80-100, температура була -5 - 12 на вулиці. По селу/місту середній 20-23квт. При 2.16грн за квт думаю норм.
В старих теслах хітер 5кВт видає, + вентилятор. я сумарну витрату бачив 7кВт на трійці, десь 800 Вт витрати машини, решта - опалення. Але це максималка, зазвичай 1-2кВт коли треба просто підтримувати температуру
В старих теслах хітер 5кВт видає, + вентилятор. я сумарну витрату бачив 7кВт на трійці, десь 800 Вт витрати машини, решта - опалення. Але це максималка, зазвичай 1-2кВт коли треба просто підтримувати температуру
так і є десь, а мав на увазі от наприклад зараз, мороз і треба їхати, запросто можна 10% витратити на прогрів, тому прогріваю з мережі, коли є світло. Для моєї машини 10% це немало, це дорога з міста в село в один бік, тобто 20 км по мінімуму.
...
так і є десь, а мав на увазі от наприклад зараз, мороз і треба їхати, запросто можна 10% витратити на прогрів, тому прогріваю з мережі, коли є світло. Для моєї машини 10% це немало, це дорога з міста в село в один бік, тобто 20 км по мінімуму.
а скільки там тесли з ТН реально жеруть при -10...-20. я не похейтити. дійсно цікаво
до 20 відсотків економніший тн обігрів
а скільки там тесли з ТН реально жеруть при -10...-20. я не похейтити. дійсно цікаво
Нагадай в кінці наступного тижня, якщо забуду, зроблю невеличкий аналіз по робочому маршруту літо/осінь/зима. Якраз тиждень обіцяє бути -10...-13
byd з ТН при -10с за 10 хв в салоні жара. достатньо і на 5хв . ставити о більше щоб двері розмерзлися . на максимумі ТН споживає 6квт. витрачає пару відсотків на прогрів. після нагріву споживання 1-1.5квт .
Якщо хтось має BMW X5 в топовій комплектації і почне хвастатись що в нього теж зразу гріє пічка то ок, згідний, але різний бюджет авто, в багато разів.
Я якщо почне хвастатись власник vw polo з webasto?
На НР з'їздив в Ужгород, розхід середній вийшов 18.4квт, але тошнив 80-100, температура була -5 - 12 на вулиці.
Просто уточнюю - ви тошнили трасою Київ-Чоп на швидкості 80-100?