шановні тесловоди, то що там у вас по витраті на опалення? особливо тих, що з ТН статистику вже набили по цьому собачому холоду ?
Не знаю як в інших реалізаціях, але в теслі ТН не дістає з повітря тепло при температурах нижче -10, він переганяє тепло в салон з інших систем. Для цього є Octovalve і 12 режимів його роботи, які можуть робити теплообмін між системами авто - батарея, мотори, кондиціонер, салон та таке інше. Я дивився, цього тижня я грівся в салоні переднім мотором, який по слизькому Києву майже не включався а просто працював хітером.
Щодо стати. Машина стартує заряджена з теплого паркінга, їде 6-8км стоїть робичий день, ввечері автоматично прогрівається к 18.00 і їде назад. В салоні клімат авто 20 градусів завжди.
Влітку типовий тиждень це 18кВт/100 витрат, зараз 33кВт/100. восени, коли +10 за бортом, витрата десь 20кВт/100.
Проте, якщо брати більш довгі поїздки, типу як катнути на столічку, наприклад, то вчора при -12 це було 21кВт/100, а в березні 25го при 0 - 17 кВт/100
шановні тесловоди, то що там у вас по витраті на опалення? особливо тих, що з ТН статистику вже набили по цьому собачому холоду ?
BMW iX1 xDrive30 2024року, батарея 64,7 kWh, Європа, тепловий насос - при -15С проїзжає реальних до макс 200 км (компьютер намагається бути оптимістом, систематично прогнозує більше - 250-270-280км)
Не знаю як в інших реалізаціях, але в теслі ТН не дістає з повітря тепло при температурах нижче -10, він переганяє тепло в салон з інших систем. Для цього є Octovalve і 12 режимів його роботи, які можуть робити теплообмін між системами авто - батарея, мотори, кондиціонер, салон та таке інше. Я дивився, цього тижня я грівся в салоні переднім мотором, який по слизькому Києву майже не включався а просто працював хітером.
Щодо стати. Машина стартує заряджена з теплого паркінга, їде 6-8км стоїть робичий день, ввечері автоматично прогрівається к 18.00 і їде назад. В салоні клімат авто 20 градусів завжди.
Влітку типовий тиждень це 18кВт/100 витрат, зараз 33кВт/100. восени, коли +10 за бортом, витрата десь 20кВт/100.
Проте, якщо брати більш довгі поїздки, типу як катнути на столічку, наприклад, то вчора при -12 це було 21кВт/100, а в березні 25го при 0 - 17 кВт/100
я так розумію Octovalve наразі - це найкраще що є по термоменеджменту серед електричок . в усіх інших електричках або простіше, або купа шлангів, де є втрати
ефективна ємність тягової батареї становить 77 кВт*год.
завдяки покращеній аеродинаміці у авто зріс запас ходу до понад 500 км.
у мороз по трасі на швидкості 105-110 км/год машина споживає близько 21 кВт*год. При цьому у сильний снігопад та зустрічний вітер до витрати легко додаються 1-2 кВт*год
Ну то таке... як то кажуть ваголінійка))
Але на авто за 50+ килобаксів регулювання водійського сидіння "веслами" , навіть якщо це стартова комплектація Але це не про електромобіль, а про ваг..
ефективна ємність тягової батареї становить 77 кВт*год.
...
у мороз по трасі на швидкості 105-110 км/год машина споживає близько 21 кВт*год. При цьому у сильний снігопад та зустрічний вітер до витрати легко додаються 1-2 кВт*год
Ну то таке... як то кажуть ваголінійка))
Але на авто за 50+ килобаксів регулювання водійського сидіння "веслами" , навіть якщо це стартова комплектація Але це не про електромобіль, а про ваг..
Кодіак за 40-41 має память сидінь
Якщо там один водій, то яка різниця? От реально, в БМВ в базі регулювання також мануальне, я б електро і не замовляв, але воно йшло в навантаження з іншими опціями і відмовитись було неможливо.
Якщо там один водій, то яка різниця? От реально, в БМВ в базі регулювання також мануальне, я б електро і не замовляв, але воно йшло в навантаження з іншими опціями і відмовитись було неможливо.
механічних регулювань зазвичай сильно менше, ніж електро. Я не можу нормально всістись в будь-якому авто, де є тільки механічні регулювання - в тому числі і в БМВ трійці, яку тест-драйвив на Гавела
Крім поперекової підтримки. Ну але ти навряд чи памʼятаєш ручну поперекову з грушою, яку качали як мех тонометр) І ще - я не певен, що це саме через електричні регулювання, але якось раніше сидіння переднього пасажира можна було скласти вперед майже до горизонтального стану. Днями треба було перевезти негабаритне, то ні на обох профільних, ні на хс60 не склались:(
З механічними регулюваннями сидінь є два потенційно дискомфортних момента: 1) кількість налаштувань 2) неможливість запам'ятати та швидко повернути "свої" налаштування.
Так, водій може бути й один, та все одно сидіння час від часу переміщують, випадково або навмисно. Наприклад, під час прибирання салону на мийці або на СТО. Тоді дуже зручно відновити все одним натисканням кнопки.
Крім поперекової підтримки. Ну але ти навряд чи памʼятаєш ручну поперекову з грушою, яку качали як мех тонометр) І ще - я не певен, що це саме через електричні регулювання, але якось раніше сидіння переднього пасажира можна було скласти вперед майже до горизонтального стану. Днями треба було перевезти негабаритне, то ні на обох профільних, ні на хс60 не склались:(
ручне регулювання поперекової підтримки в моїй машині дивиться на це все із здивуванням
І ще - я не певен, що це саме через електричні регулювання, але якось раніше сидіння переднього пасажира можна було скласти вперед майже до горизонтального стану.
Електричні регулювання ні до чого. Їздив на різних авто, де не було електричних регулювань для передніх крісел, на жодному з них пасажирське сидіння не складалося так, як ви описали.
ручне регулювання поперекової підтримки в моїй машині дивиться на це все із здивуванням
Можливо. Вже років надцять не бачив) У мене навіть те, що мало механічні регулювання було з елекричною підкачкою поперекової.
У мене було таке на Супербі. Краще, ніж нічого, але загалом - фігня. Ніякого порівняння з налаштуваннями поперекової підтримки на "електричних" сидіннях у того ж ВАГа.
Ручне регулювання поперекової підтримки також існує, у мене на Леоні було. Я не спорю, що електро, особливо коли там сотня регулювань різних, зручніше. Звісно краще бути багатим і здоровим, ніж бідним і хворим. Мій поінт до того, що нічого критичного в ручних регулюваннях немає, залежно від сценарію використання, різниці може взагалі не бути.
Так, водій може бути й один, та все одно сидіння час від часу переміщують, випадково або навмисно. Наприклад, під час прибирання салону на мийці або на СТО. Тоді дуже зручно відновити все одним натисканням кнопки.
Я "свою" позицію знайду з закритими очима за пару секунд без всяких кнопок. Зручно, так, але нічого критичного. Можу зрозуміти тих, хто не захоче за ось цю невелику зручність платити додаткові 2 тисячі баксів чи скільки воно там коштує.
З механічними регулюваннями сидінь є два потенційно дискомфортних момента: 1) кількість налаштувань 2) неможливість запам'ятати та швидко повернути "свої" налаштування.
Нема чого в своє любиме сидіння інші сраки саджати
Я "свою" позицію знайду з закритими очима за пару секунд без всяких кнопок. Зручно, так, але нічого критичного. Можу зрозуміти тих, хто не захоче за ось цю невелику зручність платити додаткові 2 тисячі баксів чи скільки воно там коштує.
Та комент в принципі був не до потреби/непотреби електричного регулювання.
Просто імхо в машині за 50+к мабудь оздоблення салону має бути від старту повище за бубнову сандеро... Задні стекла теж "веслами" маслати можна...
Я "свою" позицію знайду з закритими очима за пару секунд без всяких кнопок.
Буває, що окрім сидіння, треба ще знайти (точніше відновити) "своє" розташування зовнішніх дзеркал. Які теж можуть трохи посунути під час прибирання на мийці. Воно все некритично, але зручно.
Можу зрозуміти тих, хто не захоче за ось цю невелику зручність платити додаткові 2 тисячі баксів чи скільки воно там коштує.
Електричні регулювання не пропонуються окремо самі по собі. Умовні $2k - це певний набір. Наприклад, наворочені крісла з більшою кількістю налаштувань, електричні регулювання, пам'ять, інше оздоблення та якась додаткова дрібнота.
Зрозуміти відмову можу. Нема питань. Та все ж вважаю, що в масовому авто за $50k ця опція має бути в базі. Так само, як, скажімо, електричні склопідйомники.
Електричні регулювання не пропонуються окремо самі по собі. Умовні $2k - це певний набір. Наприклад, наворочені крісла з більшою кількістю налаштувань, електричні регулювання, пам'ять, інше оздоблення та якась додаткова дрібнота.
На прикладі 3 серії, просто регулювання з памʼяттю - півтори тисячі. Мені фіча не потрібна, я б не замовляв, якби не було обовʼязково в складу пакету.
На прикладі 3 серії, просто регулювання з памʼяттю - півтори тисячі. Мені фіча не потрібна, я б не замовляв, якби не було обовʼязково в складу пакету.
Ну об'єктивно просто електрорегулювання та електрорегулювання с пам'яттю різних грошей коштуватиме... Вонож автоматично виставляє не тільки седіння, а й дзеркала - вже система, а не просто приводи. І от тому пам'ять офігенна фіча, коли в сім'ї машини ротуються - я сьогодні їду на тій, я на тій) Сідаючи не перелаштовуєш кожен раз під себе седіння та дзеркала, а натиснув кнопочку і все в ажурі. Якщо один водій, який нікого не пускає за кермо - то тоді та пам'ять звісно на не потрібна - раз виставив і забув..
Щодо 1.5 к за плюшку - бмв все ж такі))) там коврики мабудь вдвічі дорожчи за шкодівські)