Не треба бути генієм, аби облаштувати за ці роки собі резервне живлення, опалення, сонячні панелі, генератори, мох і болото.
В тому то й справа, що не багато людей облаштували своїм сімям комфортні умови проживання. Багато хто про це не задумувався, про те що може довго не бути електрики, централізованого опалення і т.д.
Ну не знаю, у моїй бульбашці останніми роками тупо всі-всі поставили собі панелі і запасні акуми. У хатах або квартирах. Навіть я, тимчасово проживаючи у іншій країні, поставив у хаті панелей та інвертор з акумом. Тому що все було видно здалеку і очевидно всім. Але звісно, якщо людина про таке не задумується, електричка їй геть протипоказана, бо треба планувати зарядки на кожні 200 км вперед
Тільки на одній публічній зарядці бачив струм 185/186v на машині, зазвичай таке рідкість. Зараз машина 77%, струм 221v
Мабуть зламалась станція якщо дає струм 185 V
Тільки на одній публічній зарядці бачив струм 185/186v на машині, зазвичай таке рідкість. Зараз машина 77%, струм 221v
Мабуть зламалась станція якщо дає струм 185 V
не знаю але авто зарядилось і я тоді добрався до пункту призначення
Для мене на даному етапі життя електричка стала валізою без ручки. Напевно у багатьох так. Збирався продати в Україні після НР. План виявився херовим) За кордоном воно мені теж нафіг не треба. Стоїть на паркінгу в Польщі, який скоро треба звільняти, куди діти хз)
Это куда и для чего заправляет?
вебасто. чо ні так? чи ти думаєш таксисти сидять цілий день на морозі в автівках. звісно, що батарейка не вивезе
...
Чому це? в мене жодних проблем з стабілізаторами, як на мене вони виконують свою роботу на відмінно. все працює, авто заряджається, мережа стабілізується.
можно уточнить, где она стабилизируется? или то, что происходит за пределами квартиры/дома не волнует?
все, что происходит за пределами моего дома, должно волновать Обленерго. Когда я вижу проседание на входе, то на выходе после стаба у меня 220/230v. Такие случаи разовые, очень короткосрочные по времени, длятся менее чем пол минуты раз в месяц, а то и реже. Вокруг у соседей панели, инвертора, аккумуляторы, електрические машины, одна довольно большая майнинг ферма и прочие бытовые приборы.
Це і мав на увазі.
Струм вимірюється в амперах, напруга у вольтах.
...
можно уточнить, где она стабилизируется? или то, что происходит за пределами квартиры/дома не волнует?
все, что происходит за пределами моего дома, должно волновать Обленерго. Когда я вижу проседание на входе, то на выходе после стаба у меня 220/230v. Такие случаи разовые, очень короткосрочные по времени, длятся менее чем пол минуты раз в месяц, а то и реже. Вокруг у соседей панели, инвертора, аккумуляторы, електрические машины, одна довольно большая майнинг ферма и прочие бытовые приборы.
Це і мав на увазі.
Струм вимірюється в амперах, напруга у вольтах.
та ні сила струму в А напруга в В -)
Я колись давно, коли крутило спробувати поексплуатувати електричку, моделював свої сценарії використання, і з грою в розрахунки в ексельці прийшов до тих же висновків, які лише посилили давно відомий аргумент, що без гарантованої зарядки на власному подвір'ї/гаражі не варто навіть задумуватися про цей тип транспорту.
не все так погано. мені від будинку до києва, покрутитись по справах і назад - 60 км. з урахуванням простоїв, прогрівів і т.п. це 4 гарантованих поїздки (зараз навіть трохи більше бо середня витрата за 300 км склала 19 квт/100 - їжджу як пенс зараз 50 по місту - 90 по трасі).
гроші то таке - більше дратує скільки часу витрачаєш на зарядку - хвилин 20-30 дочекатись поки дозарядиться авто перед тобою + десь година зарядитись (потужності зараз 30-60 квт) - я так розумію що мережа слабка і в станціях якісь стаби підвищення напруги.
Ну так я ж не про твій випадок кажу, який вважаю досить раціональним для володіння електричкою (зараз форс-мажори, і кожного країна-агресор-терорист зачепила по-різному), бо все ж за звичайних умов можеш зарядитися вдома. Я про свій випадок писав, що собі не дозволив реалізувати ту "хотєлку", бо аж ніяк не сходилися умови для володіння, адже змодельоване постійне користування публічними зарядками в холодний зимовий час - це якраз те, що дратуватиме. Та і докатати її з залишком нижче 30%, а далі поставити на парковку, напевно, не міг би, бо вже щось "давило" б щодо невпевненості в подальших поїздках. Коли ж вдома ставиш на нічну зарядку з тими ж 30% - то вже інша справа щодо психологічного комфорту (це знову ж не включає сьогоднішні форс-мажори).
Для мене на даному етапі життя електричка стала валізою без ручки. Напевно у багатьох так. Збирався продати в Україні після НР. План виявився херовим) За кордоном воно мені теж нафіг не треба. Стоїть на паркінгу в Польщі, який скоро треба звільняти, куди діти хз)
не на часі купувати і продавати їх зараз. я приблизно розумів всю авантюру, влаштував стан і вартість конкретного екземпляра. розраховував на надійний "піджопник" на кожен день, але рандомна наявність електрики додає незручностей. публічні зарядні станції подорожчали і от в мене теж тепер валіза без ручки....
Ну так не будет же так всегда, во всяком случае хочется в это верить ( а если отсутствие электрики это на долгие годы, то электричка, как предмет недвижимости, это явно не самая уже большая проблема) и потому постоит какое то время да и будет дальше возить , дешево за 1 км пробега. Ну а кто "рисковый человек на гребне технологической волны" и имеет единственную машину это электричка, то сейчас можно только посочувствовать. «Безумству храбрых поём мы славу!»
не на часі купувати і продавати їх зараз. я приблизно розумів всю авантюру, влаштував стан і вартість конкретного екземпляра. розраховував на надійний "піджопник" на кожен день, але рандомна наявність електрики додає незручностей. публічні зарядні станції подорожчали і от в мене теж тепер валіза без ручки....
Та я б ще може і їздив, але додались фактори. Змінив локацію і якщо раніше заряджав від домашньої розетки в гаражі, то тепер треба з переноски (метрів сім-вісім), плюс сервісу немає (якщо що, то на лавету і назад в Польщу). Та й пробігів немає теж. Хоча ще думаю.
Ну так не будет же так всегда, во всяком случае хочется в это верить ( а если отсутствие электрики это на долгие годы, то электричка, как предмет недвижимости, это явно не самая уже большая проблема) и потому постоит какое то время да и будет дальше возить , дешево за 1 км пробега. Ну а кто "рисковый человек на гребне технологической волны" и имеет единственную машину это электричка, то сейчас можно только посочувствовать. «Безумству храбрых поём мы славу!»
якщо є будинок з газом собіварість 1 квт від генератора на метані (з труби) орієнтовно 5 грн (без врахування вартості генератора ). бюджетними 5-кіловатними моделями за 22-30 кгрн, думаю, можна закачувати кіловата 4 в годину (на метані навіть бюджетки по 10 годин диринчать аж бігом без перерви). тобто можно влити за 10 годин умовні 40 квт на 150 км зимового пробігу. заміна оливи кожні 100 мотогодин (хай буде 120 грн або 0,3 грн за квт) ну а генератор таки можна не рахувати. зараз штука вкрай актуальна і корисна і без електрички ресурс китайчёнка генича, думаю, 1000 годин (далі можлива заміна поршень, кільця, шатун, запалювання, карб, клапана...ну якщо самому робити, то реально копійки,головне щоб якор та статор не гавкнули, бо то вже як пів генератора коштує). Коротше, на 16ткм пробігу у будь якому випадку його вистачить а влітку СЕС Тільки от у кого газу і приватного будинку с СЕС нема, то ...ой
умовні 40 квт на 150 км зимового пробігу.
40 квт це треба або на єтроні або на мустанзі їздити.
Ну а кто "рисковый человек на гребне технологической волны" и имеет единственную машину это электричка, то сейчас можно только посочувствовать. «Безумству храбрых поём мы славу!»
хо! тобто я сміливий хлопак! називайте мене "боневтік" (бо не зміг)
Середня витрата на тесла 3 лонг ренж одномоторна, за 4100км була у мене 166втч/км при +5 і вище. в тебе дуже лайтовий маршрут, витрата для поточних морозів просто чудова.
стара модел S за 4117км взяла 243втч/км, включно з морозами і простоями під відкритим небом, трійка ночувала в гаражі.
Зараз за ніч у паркінгу де +8 зникло 3% заряду. Шо вимкнути треба?
Зараз за ніч у паркінгу де +8 зникло 3% заряду. Шо вимкнути треба?
скоріш за все sentry mode
якщо є будинок з газом собіварість 1 квт від генератора на метані (з труби) орієнтовно 5 грн (без врахування вартості генератора ). бюджетними 5-кіловатними моделями за 22-30 кгрн, думаю, можна закачувати кіловата 4 в годину (на метані навіть бюджетки по 10 годин диринчать аж бігом без перерви). тобто можно влити за 10 годин умовні 40 квт на 150 км зимового пробігу. заміна оливи кожні 100 мотогодин (хай буде 120 грн або 0,3 грн за квт) ну а генератор таки можна не рахувати. зараз штука вкрай актуальна і корисна і без електрички ресурс китайчёнка генича, думаю, 1000 годин (далі можлива заміна поршень, кільця, шатун, запалювання, карб, клапана...ну якщо самому робити, то реально копійки,головне щоб якор та статор не гавкнули, бо то вже як пів генератора коштує). Коротше, на 16ткм пробігу у будь якому випадку його вистачить а влітку СЕС Тільки от у кого газу і приватного будинку с СЕС нема, то ...ой
может легче купить, на случай как сейчас, еще и ланос. На барыши то , за счет дешевого км пробега электрички, можно себе позволить.
может легче купить, на случай как сейчас, еще и ланос. На барыши то , за счет дешевого км пробега электрички, можно себе позволить.
Та зачекай, ми ж в ЄС рухаємось... А там по енергетичному напрямку є дуже жорстки вимоги щодо вирівнювання цін.. Блогери вже розгоняють, що з червня йде покращення для населення аж можливо до комерційного рівня.. Щоб соціальнонезахищені верстви не постраждали суттєво - зроблять диференціацію як було колись - щось на кшталт до 100 кВт одна ціна, до 300 трішки більше, понад 300 - уперед по ринковій ціні.
та не сильно більше вони проїдуть, це ж всього 26 на 100, в мороз при коротких пробігах, такий розхід взагалі не дивний.
Незаконно підключатись генератором до труби з метаном.