ну то можна спилять мушку і допустити, що цей розрахунок для кожного свій - і насправді мабуть кожен може пригадати знайомого, який повівся на електричку бо ж паливо це X в місяць а електро це X/5 чи там X/10. І не тільки лиш усі рахують - вартість заміни наявного ДВС на EV, що задовільняє ті ж потреби (з цим взагалі не дуже, бо вимагає йти на компроміс). Початкову та очукувану кінцеву вартість на період користування, ризики вкладень які зростають з віком електрички (почем там батка для зікра? та навіть до іоніка5). Або вкладення в СЕС-батареї-інвертори, або підведення розетки в паркінгу.
Може вийти що профіт все одно є - але і він не нашару, бо власник тепер живе просто оцим коли там зарядити ой хмарки ой відключення чи ще шось. Цей профіт, на фоні вартості життя та інших витрат на авто (електрички так само миються, оплачують паркування яке в місті не 0 і т.д.), цей профіт може бути економією на спічках. Особливо якщо не розраховувати на роки уперед що е\е для населення і далі буде мати субсидовану ціну.
Так в результаті в кого той хвальоний ICE нижчий?
Моя перша машина пішла в продаж з різницею в 20к від покупки.
Тобто ти на авто С класу втратив 20 за скільки, 5 років? І це ж вона не нова була, правильно, біточек? Новий, з салону, ДВЗ аналогічного класу за 10 років втратив 17к. От і економія.
Я ж ніби написав, що про економію в 20 році не йшлося. Поліз подивитись що зараз по цінах на авторіа. Штош, низ ринку 23-25, верх 36. Рік тому я її купив за 25, і це було нормальною ціною. Наїздив 15к половина з яких - суперчаржери, витратив 23к грн. Витрата 1,5грн/км Машина не втратила в ціні, від слова зовсім, навіть якщо продавати по низу. Так, не тойота але й не все решта
Та відмазок і я можу придумати, риночок такий був, війна, ще щось. Цікава фактична історія, купив за стільки, продав за стільки через Х років, Y пробігу. Ну і якщо продовжити, допустимо, я начитався цієї теми, розвісив вуха, захотів поміняти ненажерливий ДВЗ на економну електричку. База i4 m60 (найближче що у бмв є до m340) на 800к грн дорожче просто купити. Тобто, навіть без втрати в ціні, ти відразу двадцятку зверху повинен покласти, просто щоб далі економити. Може цифри на біточках і мають сенс, але крок в сторону і математика вже не така красива виходить.
Саме так і є. Приклад на теперішніх 2 Болтах ( EV + EUV). 23 рік випуску, куплені минулого року 2-річними, по 17К. Ну от знайди мені якийсь безпроблемний 2-річний дизель в якому +- стільки ж місця, динаміка якщо не 200 лс. 7 сек до 100 то нехай хоча би 9-10 сек до 100, і щоб ціна була в районі 17К. А не знайдеш, бо нема. Більш близький приклад для тебе - це VW ID.4, навіть не сильно важливо брати б.у. чи новий, ні нового ні б.у. ти нічого схожого в ту ціну не знайдеш у VW.
Не знаю як 2 річний, але друзі рік тому взяли дизельного Гольфа 2.0 за 18к здається 22 року і все прекрасно їздить без жодних проблем. І це ж Гольф, не Болт, там і салон на порядок приємніше, і підвіска.
Моя перша машина пішла в продаж з різницею в 20к від покупки.
Тобто ти на авто С класу втратив 20 за скільки, 5 років? І це ж вона не нова була, правильно, біточек? Новий, з салону, ДВЗ аналогічного класу за 10 років втратив 17к. От і економія.
Я ж ніби написав, що про економію в 20 році не йшлося. Поліз подивитись що зараз по цінах на авторіа. Штош, низ ринку 23-25, верх 36. Рік тому я її купив за 25, і це було нормальною ціною. Наїздив 15к половина з яких - суперчаржери, витратив 23к грн. Витрата 1,5грн/км Машина не втратила в ціні, від слова зовсім, навіть якщо продавати по низу. Так, не тойота але й не все решта
Про двз, завезені по пільгах в 2022, можна написати те саме. Ні?)
Знов повертаємось до трусів та хрестиків. Як тільки розмова виходить з під контролю, то повертаємось до наративу "реалій в Україні"
Ну якось зараз такі реалії, шо поробиш
Може цифри на біточках і мають сенс, але крок в сторону і математика вже не така красива виходить.
"Нова машина" і "економія" в одному реченні виглядає однаково дико для будь-якого типу двигуна
До чого це? Твоя електричка, куплена в 25-му не встигла подешевшати в тому числі й через те, що з 01.01.2026 відмінили пільги на ввезення електромобілів.
Може цифри на біточках і мають сенс, але крок в сторону і математика вже не така красива виходить.
"Нова машина" і "економія" в одному реченні виглядає однаково дико для будь-якого типу двигуна
Починається. То будинок купи, то сес купи, то розетку їй облаштуй, тепер ще нову не купуй, бо вже не вигідно. Ще є обмеження на цей не рудиментарний вид транспорту чи вже все перелічено?
Багато хто забуває, що електрички зазвичай більш безпечні своїх ДВЗ-аналогів. Через технології, безпеку, комплектацію.
А намалюйте мені авто D-класу 22 р. з такою ж кількостю асистентентів, як у Тесла Модел 3 й вартістю 25 тис баксів? (спеціально по ціні взяв верх ринку, небиточок, Європа).
Не знаю як 2 річний, але друзі рік тому взяли дизельного Гольфа 2.0 за 18к здається 22 року і все прекрасно їздить без жодних проблем. І це ж Гольф, не Болт, там і салон на порядок приємніше, і підвіска.
То ж кажу що брав 2-річні Болти по 17К. Про салон на порядок приємніше - дурниця. Салон як салон, +- те саме. Зараз глянув 4-річні дизельні Гольфи - починається від 18500 доларів на авторіа, які бабки обкатували в Європі ( 200К км, якщо не скручено).
Багато хто забуває, що електрички зазвичай більш безпечні за своїх ДВЗ-аналогів. Через технології, безпеку, комплектацію.
А намалюйте мені авто D-класу 22 р. з такою ж кількостю асистентентів, як у Тесла Модел 3 й вартістю 25 тис баксів? (спеціально по ціні взяв верх ринку, небиточок, Європа).
Український риночок трохи перекошений через засилля американських битків та китайських сірячків. Я у Німеччині взяв річну Купру з салону з пробігом 1500 км, у тому числі через ціну — вона була цікавішою за двзшки типу Гольфа або Карока у схожих комплектаціях і по податках/страховках значно веселішою.
Багато хто забуває, що електрички зазвичай більш безпечні за своїх ДВЗ-аналогів. Через технології, безпеку, комплектацію.
Український риночок трохи перекошений через засилля американських битків та китайських сірячків. Я у Німеччині взяв річну Купру з салону з пробігом 1500 км, у тому числі через ціну — вона була цікавішою за двзшки типу Гольфа або Карока у схожих комплектаціях і по податках/страховках значно веселішою.
Ну так форум український. До чого нам Німеччина?
Ну так форум український. До чого нам Німеччина?
Та в принципі Будапешт Ужгородові не указ Якщо відкинути цих два (американське і китайське) збочення, 99% риночку формуються поставками через західний кордон
Код:
ти мусиш періодично на болтіку кататися. компенсувати природі свій 6літровий нафтопереробний завод на колесах
я на тебе в фб підписаний. вже бачив, як ти радієш по місту 100+
...
бггг...ну мені така собі економія вийшла . машина куплена в кінці 2021. йшла пів року. Спочатку через проблеми з контейнерами все затягнулося (тоді через ковід була така проблемка), а потім через вторгнення зависла в італії. дорога на коло стала стільки, що перекрила все розмитення бо довелося з італії везти в німіччину морем, а потім звідти вже автовозом. Ну з іншого боку, хоч в розрахунок вписався завдяки нульовому розмитеню
А роскажи нам ТСО володіння електичкою, дуже цікаво От тобі вхідні дані 25к коштувала машина, нічний тариф 2.64 грн/кВт тариф на трасі 20грн/кВт витрата середньорічна 20кВт/100 співвідношення місто/траса 80/20 з обслуговування - салонні фільтри, розвал, гальмівна як у всіх раз на 3 роки, гума, склоочисники, омивачка давай так, щоб років 5 володіння з 15К пробігу на рік. якраз один комплект гуми зима+літо зітреться.
Може ми тут щось не в курсі, що економії нема
нічний 2,16, чи це не у всіх? заїхав я на сто і мені нарахували 2к долл за ходову, звичайно я зроблю дешевше, но на двз не стикався з такіми цінами на ходовку і що вона працюж на порозі своїх можливостей, типу важка машина.
А роскажи нам ТСО володіння електичкою, дуже цікаво От тобі вхідні дані 25к коштувала машина, нічний тариф 2.64 грн/кВт тариф на трасі 20грн/кВт витрата середньорічна 20кВт/100 співвідношення місто/траса 80/20 з обслуговування - салонні фільтри, розвал, гальмівна як у всіх раз на 3 роки, гума, склоочисники, омивачка давай так, щоб років 5 володіння з 15К пробігу на рік. якраз один комплект гуми зима+літо зітреться.
нічний 2,16, чи це не у всіх? заїхав я на сто і мені нарахували 2к долл за ходову, звичайно я зроблю дешевше, но на двз не стикався з такіми цінами на ходовку і що вона працюж на порозі своїх можливостей, типу важка машина.
Це яке авто?
Бо в мене три тесли було. Таку дешеву ходовку я востаннє на ланосі зустрічав.
Всі сайленти з купою ричагов в коло = 500 баксів на вайку. Пнєвмостійка (!) нова оригінальна на плейд = 550 чи 650 баксів була.
перекос еще и в формате покупки/владения - тут еще поищи того, кто покупает за полную цену машину, а не в лизинг на 3-5лет с небольшими ежемесячными платежами с остатком в половину машины, потом просто отдал ключи, да и все - взял новую.
Це яке авто?
Бо в мене три тесли було. Таку дешеву ходовку я востаннє на ланосі зустрічав.
Всі сайленти з купою ричагов в коло = 500 баксів на вайку. Пнєвмостійка (!) нова оригінальна на плейд = 550 чи 650 баксів була.
с-ка старенькая, заскрипела после зимы, заехал на диагностику,подвеска обычная, не пневмо. анти рекламировать сервисменов не буду, видимо есть платежеспособные клиенты. Уже заказал все в другом месте в 4 раза дешевле.