autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (651/651)

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: XS1]
      10 апреля 2026 в 23:43 Гілками

XS1 10.04.2026 21:17 пишет:

Igorchyk 10.04.2026 19:27 пишет:

Та ради Бога, маєш кидай, обговоримо світові тенденції.
Я спецом не шукав. Відео прибило, глянув, статистика і світові тенденції здалися цікавими, поділився тут із припискою винести субʼєктивізм авторки за дужки. Всерівно в це вперлися і обговорюємо все що завгодно, але не світові тенденції розвитку EV)

Цифри чи графіки чи тексти?
Ну ось тут показовий графік світових продажів помісячно. Варто зрозуміти вагу Китаю в цьому всьому не лише, як виробника, а і споживача. Багато хто кричить "електрички падають", але як на мене, кризи там немає (є лише чергові ляпи з прогнозами "запіздалих" виробників), а лише певна корекція. Ну і виражена сезонність спостерігається у кожному січні-лютому. Зараз не здивуюся, коли нафта по 100 підживить попит на електрички на ринках, де немає прямої залежності вартості е/е від вартості викопних вуглеводнів.
Але загалом я радий, що щомісяця по світу продається понад мільйон нових електричок, бо в певній мірі ці автівки зменшують потенційний світовий попит на нафту. Воно не лише важливо в контексті подій останнього місяця, а і більш довготривало в частині головного джерела доходів країни-агресора.

Дякую!
В мене схожі відчуття від глобальної автоелектрофікації. І так, одна з головних причин таких відчуттів - це обмеження доходів кацапстану, так як вони поки не дезінтегруються і якщо будуть мати шалені нафтодолари, то знову і знову будуть лізти…
Твоє джерело правда не розкриває тенденції ринків окремих країн, окрім явного лідера Китаю, хоча так, його внесок в індустрію EV беззаперечний.
Але також було б цікаво розібрати кейси ближчих до нас європейських країн.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Igorchyk]
      11 апреля 2026 в 11:22 Гілками

Igorchyk 10.04.2026 23:43 пишет:

Igorchyk 10.04.2026 19:27 пишет:

Та ради Бога, маєш кидай, обговоримо світові тенденції.
Я спецом не шукав. Відео прибило, глянув, статистика і світові тенденції здалися цікавими, поділився тут із припискою винести субʼєктивізм авторки за дужки. Всерівно в це вперлися і обговорюємо все що завгодно, але не світові тенденції розвитку EV)

Ну ось тут показовий графік світових продажів помісячно. Варто зрозуміти вагу Китаю в цьому всьому не лише, як виробника, а і споживача. Багато хто кричить "електрички падають", але як на мене, кризи там немає (є лише чергові ляпи з прогнозами "запіздалих" виробників), а лише певна корекція. Ну і виражена сезонність спостерігається у кожному січні-лютому. Зараз не здивуюся, коли нафта по 100 підживить попит на електрички на ринках, де немає прямої залежності вартості е/е від вартості викопних вуглеводнів.
Але загалом я радий, що щомісяця по світу продається понад мільйон нових електричок, бо в певній мірі ці автівки зменшують потенційний світовий попит на нафту. Воно не лише важливо в контексті подій останнього місяця, а і більш довготривало в частині головного джерела доходів країни-агресора.

Дякую!
В мене схожі відчуття від глобальної автоелектрофікації. І так, одна з головних причин таких відчуттів - це обмеження доходів кацапстану, так як вони поки не дезінтегруються і якщо будуть мати шалені нафтодолари, то знову і знову будуть лізти…
Твоє джерело правда не розкриває тенденції ринків окремих країн, окрім явного лідера Китаю, хоча так, його внесок в індустрію EV беззаперечний.

А який сенс розбирати кожну окрему країну окремо, коли світова торгівля глобалізована, і з точки зору впливу на нафтовий попит, не важливо, звідки його почне під'їдати. Ну он одна північна країна Європи може похвалитися "рекордами" в 97% електрифікації нового автопарку, але через свою малу питому вагу вона погоди на глобальному ринку не зробить. Тому якщо і варто якісь країни окремо розглядати, то не далі, ніж Китай і Штати, а решта - гуртом.

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: XS1]
      11 апреля 2026 в 12:02 Гілками

XS1 11.04.2026 11:22 пишет:

Igorchyk 10.04.2026 23:43 пишет:

В ответ на:

...

Дякую!

А який сенс розбирати кожну окрему країну окремо, коли світова торгівля глобалізована, і з точки зору впливу на нафтовий попит, не важливо, звідки його почне під'їдати. Ну он одна північна країна Європи може похвалитися "рекордами" в 97% електрифікації нового автопарку, але через свою малу питому вагу вона погоди на глобальному ринку не зробить. Тому якщо і варто якісь країни окремо розглядати, то не далі, ніж Китай і Штати, а решта - гуртом.

В розрізі глобальної електрифікації, то так, але якщо спробувати деталізувати досвід конкретних країн з можливістю приміряння його на нас, то таки було б також цікаво ІМНО. Досвід тієї ж Польщі, наприклад.

Змінено Igorchyk (15:00 11/04/2026)

Супер писатель! **
33 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Igorchyk]
      11 апреля 2026 в 17:25 Гілками

Сьогодні вперше зустрів новий ix3. Яке ж воно страшне.

ssb
Достоевский **
37 лет (18 лет за рулем), Киев
С нами с 25.01.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: keen]
      11 апреля 2026 в 17:55 Гілками

keen 08.04.2026 11:41 пишет:

Що з В класу буде мати таку малу вагу та витрати, реальні, а не на папері? Тут хіба хонду е можна згадати

Хонда е не те шоб малі витрати має, біля 20 жере

Достоевский **
21 год за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: ssb]
      11 апреля 2026 в 18:52 Гілками

ssb 11.04.2026 17:55 пишет:

keen 08.04.2026 11:41 пишет:

Що з В класу буде мати таку малу вагу та витрати, реальні, а не на папері? Тут хіба хонду е можна згадати

Хонда е не те шоб малі витрати має, біля 20 жере

до речі. так. дивно. така маленька низенька. такий розхід у кросоверів більших важкіших, суттево вище. і шумоізоляція жахлива. багажник мізерний. в чому прикол цього авто?
https://assets.adac.de/image/upload/v164...ng_1_khdhag.pdf

Змінено alexa11 (18:53 11/04/2026)

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: alexa11]
      11 апреля 2026 в 19:19 Гілками

То для збочинців. Їм буде ок ))

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Абрвалг]
      12 апреля 2026 в 00:32 Гілками

Абрвалг 11.04.2026 19:19 пишет:

То для збочинців. Їм буде ок ))

Я то думаю - чого це так мало нових керосинок смарт-матизів))) а виявляється їх поциновувачі в електро вдарились))

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 392 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 679198

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія