autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (658/659)

опытный писатель **
37 лет (15 лет за рулем), Киев
С нами с 13.02.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: vvvolf]
      30 апреля 2026 в 16:03 Гілками

vvvolf 30.04.2026 12:46 пишет:

Desmond132 30.04.2026 12:20 пишет:

за 45 оця поробка буде цікава парі фанатів,

"поробка" тут яким боком?
Є якісь зауваження до якості авто? Якщо мова про 45, то мова йде про ID.3 нову. Ніби в оглядах хвалять.
Якщо про нове Поло, то там ціни 45 немає, а є 25... Ще вживу взагалі мало хто бачив...
Коли представники націй, які за свою історію не створили жодного авто називають VW "поробкою", то воно звучить не те щоб смішно, а більше як тупо...
Інша справа, що наш авторинок - це справжня "поробка"...

поробка тому, шо хочуть за сердню комплектація звичайного хетчу С класу, 45 тис а за топ взагалі 55, як на мене це вже за межею адекватності.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
опытный писатель **
Киев
С нами с 07.11.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Desmond132]
      4 мая 2026 в 09:41 Гілками

за 55 евро краще Тайкан Кросс Туризмо зі Штатів під ключ з ремонтом. Року 23 дето.
Хотя це до кінця 25 року, а счяс ще ПДВ докидувати

42 года (24 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: StasG]
      4 мая 2026 в 10:52 Гілками

вже щось кажуть про законопроект 4000 грн з електрички щомісяця. типу ДВЗ ж платять акциз + дорожній збір ...ну таке собі. а якщо вона буде взагалі стояти? як контролювати??? як на мене, то треба якась інша схема що до акцизів та дорожного збору
PS як на мене, то якщо хочете оподаткувати електрички, то треба вносити це в вартість тарифу для населення при споживанні більше 100 квт наприклад. Так, туди і бойлери залітають, знаю. але при дефіциті електрики це додатково змусить економити

Змінено Сергёга (10:56 04/05/2026)

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Сергёга]
      4 мая 2026 в 10:59 Гілками

Сергёга 04.05.2026 10:52 пишет:

вже щось кажуть про законопроект 4000 грн з електрички щомісяця. типу ДВЗ ж платять акциз + дорожній збір ...ну таке собі. а якщо вона буде взагалі стояти? як контролювати??? як на мене, то треба якась інша схема що до акцизів та дорожного збору
PS як на мене, то якщо хочете оподаткувати електрички, то треба вносити це в вартість тарифу для населення при споживанні більше 100 квт наприклад. Так, туди і бойлери залітають, знаю. але при дефіциті електрики це додатково змусить економити

та це вкинула якась збочена тварина, що маскується під депутата, з метою відволікання від самі знаєте чого. Навіть гусестриг Гетьманцев сказав, що такого навіть не розглядають

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: keen]
      4 мая 2026 в 11:16 Гілками

100%, плюс фіксована маржа це якийсь бред, та і як збирати цей податок - не зрозуміло.

С нами с 02.11.2005

4 мая 2026 в 12:51 Гілками

keen 04.05.2026 10:59 пишет:

Сергёга 04.05.2026 10:52 пишет:

та це вкинула якась збочена тварина, що маскується під депутата, з метою відволікання від самі знаєте чого. Навіть гусестриг Гетьманцев сказав, що такого навіть не розглядають

тоді норм. а то якось воно не того

С нами с 02.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Paulskit]
      4 мая 2026 в 12:55 Гілками

Paulskit 04.05.2026 11:16 пишет:

100%, плюс фіксована маржа це якийсь бред, та і як збирати цей податок - не зрозуміло.

ну збирати то не проблема. все в базі - як за додаткові квартири податок
кожен рік хочеш не хочеш, а до липня заплати
а от фіксована взагалі не варіант. електричка це ж не нерухомість - її цінність тільки у русі

СуперСтар *
7 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Сергёга]
      4 мая 2026 в 17:23 Гілками

Сергёга 04.05.2026 12:55 пишет:

Paulskit 04.05.2026 11:16 пишет:

ну збирати то не проблема. все в базі - як за додаткові квартири податок
кожен рік хочеш не хочеш, а до липня заплати
а от фіксована взагалі не варіант. електричка це ж не нерухомість - її цінність тільки у русі

Не вводитимуть такого.
Стабільний річний податок якщо і вводитимуть - то якийсь невеличкий, бо в іншому випадку сильно озвіріють власники якихось Ліфів старих і т.д., хто там їздить в рік кілька пару тисяч км.
Також не получиться в них ввести великий тариф не електрику для власників електричок, бо це ж попробуй проконтролювати хто та де її заряджає, а хто взагалі в гаражному кооперативі, а хто приписаний не там де проживає.
На платних станціях для зарядки теж навряд чи вводитимуть щось, та й більшість власників електричок ними не користуються.
Тому в наших реаліях можуть ввести якийсь річний невеличкий податок, можуть страхівку збільшити, а в основному вони дертимуть гроші з власників електрички при її покупці - тобто ввели зараз 20%, а в майбутньому мабуть ще збільшать.
Ну і звісно суттєво підняти ціну на електроенергію для населення це було б логічно, не залежно від того із електричкою ти чи ні.

важничающий писатель **
Киев
С нами с 12.11.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: -Виталя-]
      4 мая 2026 в 18:59 Гілками

HDC1 а расскажите немного про вашего Болта) того что ЕУВ, у него ТН есть сколько он реально проезжает на заряде летом и зимой, на препятствие я так понимаю останавливается передним ходом, места сзади прилично больше чем у ЕВ или больше маркетинг, какие вообще у них отличия значительные?

СуперСтар ****
Киев->DE
С нами с 29.05.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: seksinika]
      4 мая 2026 в 19:34 Гілками

seksinika 04.05.2026 18:59 пишет:

HDC1 а расскажите немного про вашего Болта) того что ЕУВ, у него ТН есть сколько он реально проезжает на заряде летом и зимой, на препятствие я так понимаю останавливается передним ходом, места сзади прилично больше чем у ЕВ или больше маркетинг, какие вообще у них отличия значительные?

Все тоже самое ж, стал тяжелее (железо вместо алю), из-за этого ехать чуть меньше EV. Зато вентиляция сидений появилась.
Пишут на 7см больше места для ног, но в ЕВ можно ногу на ногу и еще место есть.

Змінено WarFox (19:37 04/05/2026)

СуперСтар *
С нами с 01.07.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: seksinika]
      4 мая 2026 в 19:57 Гілками

Технічно EV, EUV - обидва без теплового насосу, гріють взимку теном. Гріє салон відмінно, тени там десь 5-7 кВт, 5 кВт точно бачив на табло. Батарейку відповідно вони зїдають потроху.
Батарейки й інше в них однакові. EUV таки має більше місця, ззаді в ширину помітно. По довжині то в обох нормально на довгоногих пасажирів.
Запас ходу теж +- одинаковий, але на EUV по трасі не їздив, думаю по трасі він буде на 20-40 км менше їхати.
На EV в теплу погоду по місту і до 500 км запас ходу був, при погоді в районі 5-10 тепла то в районі 360-400. Взимку при -18 то до 240 км, там ще й підігрів батарейки зїдав. По трасі на EV при температурі 12+- градусів мав 410 км при швидкості 95, в сиру погоду було 360 км при температурі 8 градусів.
У мене на EV весь сезон витрата більша ніж в жінки на EUV через агресивніший стиль їзди, за винятком 3 зимових місяців коли жінка на більше EUV гріється а я по льоду тапку гладжу.
Технічна різниця між ними - крім того що EUV на якихось 15 +- см довший і каплю ширший (більше роздутий і за рахунок цього чуть більше місця всередині), то є різниця в підвісці - EUV має більший кліренс на пару см, також підвіска більш мяка, технічно там інші пружини та амортизатори.
Якщо шукати для покупки то ціни відрізняються не сильно на перший погляд, але EV досить багато в хороших комплектаціях, а от EUV в основному ідуть бубен, а якщо не бубен то або сильно бита, або ціна ...
EUV думав мені зайде, але не зайшов, може через комплектацію, а може тому що паркетники недолюблюю. EUV бубен, навіть мертвих зон в дзеркалах нема, ні камери 360, ні адаптивного круіза, ні підігрівів. EV в максимальній ( чи то передмаксимальній комплектації), і їх таких багато, і в нас і на аукціоні, а от EUV якісь голодранські. Але от собі можливо буду іншу електричку брати, а то 2 Болти якось скучно, хотів би щоб жінці EV залишився, а вона хоче на EUV.
Якщо дивитись EUV в макс комплектації, то там уже можливо й на пару гривень получиться Equinox і переплата може бути варта того. Чи взагалі інший бренд.

СуперСтар ****
Киев->DE
С нами с 29.05.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      4 мая 2026 в 20:05 Гілками

HDC1 04.05.2026 19:57 пишет:

Якщо дивитись EUV в макс комплектації, то там уже можливо й на пару гривень получиться Equinox і переплата може бути варта того. Чи взагалі інший бренд.

Печка 7кВт хитер + 2кВт на хитер батареи.
На еквинокс имхо уже не стоит смотреть, ща в Киеве пишут часто стали батареи у блейзеров сыпаться, они ж там одинаковые вроде.

CHESTER ****
48 лет, Киев
С нами с 19.02.2004

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: WarFox]
      4 мая 2026 в 20:17 Гілками

WarFox 04.05.2026 20:05 пишет:

На еквинокс имхо уже не стоит смотреть, ща в Киеве пишут часто стали батареи у блейзеров сыпаться, они ж там одинаковые вроде.

о.а я уже на блезер сс смотрю жене.

СуперСтар *
С нами с 01.07.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: WarFox]
      4 мая 2026 в 20:26 Гілками

WarFox 04.05.2026 20:05 пишет:

Хз чи одинакові батарейки, взагалі той Блейзер це щось на тій же базі зроблено що і Лірик.
Про Equinox 2025 року, там здається чи то якусь дитячу болячку вилікували, чи що, толком не знаю. Але так, якщо дивитись авто в районі 25К то вибір стає ширший. Якби було щось таке що 100% варто брати - буде і комфортніше, і надійність та ж сама - то вже б замовив, в районі 10К можу добавити до Болта, але щось і не видно що брати, навіть той же Equinox якщо в стандартній комплектації то він тупо паркетник який не їде ( потужність як в Болта, але вага більша).
Blazer цікавий всім, але як і Equinox, їх якось мало в нас, страх непоширених авто.
Трохи Ford Mach-E подобається, можливо наважусь.

важничающий писатель **
Киев
С нами с 12.11.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      4 мая 2026 в 21:48 Гілками

Технічно EV, EUV - обидва без теплового насосу, гріють взимку теном. Гріє салон відмінно, тени там десь 5-7 кВт, 5 кВт точно бачив на табло. Батарейку відповідно вони зїдають потроху.
Батарейки й інше в них однакові. EUV таки має більше місця, ззаді в ширину помітно. По довжині то в обох нормально на довгоногих пасажирів.
Запас ходу теж +- одинаковий, але на EUV по трасі не їздив, думаю по трасі він буде на 20-40 км менше їхати.
На EV в теплу погоду по місту і до 500 км запас ходу був, при погоді в районі 5-10 тепла то в районі 360-400. Взимку при -18 то до 240 км, там ще й підігрів батарейки зїдав. По трасі на EV при температурі 12+- градусів мав 410 км при швидкості 95, в сиру погоду було 360 км при температурі 8 градусів.
У мене на EV весь сезон витрата більша ніж в жінки на EUV через агресивніший стиль їзди, за винятком 3 зимових місяців коли жінка на більше EUV гріється а я по льоду тапку гладжу.
Технічна різниця між ними - крім того що EUV на якихось 15 +- см довший і каплю ширший (більше роздутий і за рахунок цього чуть більше місця всередині), то є різниця в підвісці - EUV має більший кліренс на пару см, також підвіска більш мяка, технічно там інші пружини та амортизатори.
Якщо шукати для покупки то ціни відрізняються не сильно на перший погляд, але EV досить багато в хороших комплектаціях, а от EUV в основному ідуть бубен, а якщо не бубен то або сильно бита, або ціна ...
EUV думав мені зайде, але не зайшов, може через комплектацію, а може тому що паркетники недолюблюю. EUV бубен, навіть мертвих зон в дзеркалах нема, ні камери 360, ні адаптивного круіза, ні підігрівів. EV в максимальній ( чи то передмаксимальній комплектації), і їх таких багато, і в нас і на аукціоні, а от EUV якісь голодранські. Але от собі можливо буду іншу електричку брати, а то 2 Болти якось скучно, хотів би щоб жінці EV залишився, а вона хоче на EUV.

Я думала ТН в эти годы уже вставили им, с другой стороны чего при их стартовой стоимости от них хотеть), я в общем какое то время в вашем клубе побуду), сыграла себе ЕУВ ЛТ но есть обогревы всех сидений, руля, контроль слепых зон, 360 нету, активного круиза тоже но то вообще пакет опциональный его и Премьере нет + мне он и не нужен, я на Тесле этим не пользуюсь, диски какие то типа модные.
То что шире/длиннее и мягче это хорошо, у меня Болты были но очень давно, еще первые 17 года.

Михалыч **
Киев
С нами с 29.01.2004

5 мая 2026 в 09:04 Гілками

А піжкажіть мені досвідчені електроводи таку річ.
На тиждень мені електричку підігнали поюзать
Оце ставлю її заряджати від розетки на дачі
На щитку вхідному стоїть амперметр - він малює 18 ампер по цій фазі та 230 вольт, інших споживачів вночі на ній немає.
Зарядний пристрій пише, шо подає на авто 16 ампер та 230 вольт.
Саме авто на екрані пише що бере 3,4 киловата потужність зарядки.

Виходить - у мене по вхідному автомату з міста йде 4,1кВА (230*18) або 3,3кВт
А безпосередньо в автівку заходить 3,4кВт
Також є ККД самої зарядки біля 10% ніби

Не сходиться у мене пасьянс цей
По екрану авта за 8 годин воно зарядилось на 20% потужністю 3,4кВт
Тобто кілометрів на 100 пробігу.

Достоевский **
21 год за рулем,
С нами с 05.05.2009

5 мая 2026 в 09:08 Гілками

https://eauto.org.ua/news/1046-rinok-elektromobiliv-pidsumki-kvitnya-2026
Квітневий ринок електромобілів (EV) продемонстрував парадоксальну динаміку. Загальний обсяг реєстрацій досяг 9 122 одиниць, але структура ринку змінилася до невпізнаваності порівняно з минулим роком. Головний тренд місяця: втеча покупця від дорогого пригону до внутрішнього перепродажу та фіксація переваги китайського автопрому над європейськими брендами.

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: axon]
      5 мая 2026 в 09:18 Гілками

axon 05.05.2026 09:04 пишет:

На щитку вхідному стоїть амперметр - він малює 18 ампер по цій фазі та 230 вольт, інших споживачів вночі на ній немає.

це може бути як амперметр китайський , так може бути і софт якийсь калічний, спробуй амперметр перевірити чимось зрозумілим, типу бойлера. А що за електричка, бо 100 км пробігу на 20-24 квтг цілком реалістично, якщо важка та велика.
З свого досвіду зарядка забирає 12-15%, тобто якщо на мережі 3.5, то на акум йде трохи менше 3 квт.

Михалыч **
Киев
С нами с 29.01.2004

5 мая 2026 в 09:31 Гілками

keen 05.05.2026 09:18 пишет:

це може бути як амперметр китайський

на вхідному щитку амперметр перевірений - бойлер, праска, чайник, ампераж усе чітко показує відповідно до номіналу пристрою

В ответ на:

А що за електричка, бо 100 км пробігу на 20-24 квтг цілком реалістично

великий, важкий, повнопривідний зікр на 640кс витрата на екрані 28-29 кВт на 100

опытный писатель **
37 лет (15 лет за рулем), Киев
С нами с 13.02.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: axon]
      5 мая 2026 в 09:34 Гілками

axon 05.05.2026 09:04 пишет:

за 8 годин лише 20% це, що за авто?

я на своїй зойці+зарядка Electros прикидав, що втрати при зарядці складають десь 15-20% тобто з мережі бере 20 квт/год в машину потрапляє десь 16-17.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
7 користувачів і 50 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 707178

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія