В ответ на: От реально якщо глянути ТТХ значної кількості фірмових ножів - вони ну дуже на межі.
Це не страшно. У крайньому випадку, якщо вже дуже потрібно, можна звернутися за висновком в ЕКЦ самостійно. Але якщо ТТХ у опису не відповідають реальним - це вже дупа, ніякої легалізації не світить. Хіба що болгаркою вкоротити лезо
Defas 23.10.2023 21:47 пишет: https://rozetka.com.ua/ua/rztk_kd_58/p331363471/ - останній рік користуюся таким. Але мені не подобається мякість сталі та викривлене лезо. Треба складний, приблизно такого самого розміру, але рівне лезо, трохи тонше і трохи жорсткіша сталь. і щоб не сильно дорого
користуюсь швейцарським - складний - багато функціоналу... питань не маю - все ок
Я вже 10 років користуюсь складним китайчиком зі сталі 8cr13, Axis Lock та Мікартою, непоганий ніж. Але через товстий клинок (3,3мм) не відрізнявчя "різучістю". А у мене саме часте використання - відкрити коробку, порізати картон і тому подібне. Став шукати новий.
З вимог - клинок тонше 3мм, сталь більш-менш пристойна, замок або Axis, або Button, але точно не liner, в якому палець треба розміщати на траекторії руху леза та потім знімати.
Взяв за 1400 CJRB Pyrite - враження позитивні. Ножик легкий, тонке лезо, але не таке тендітне, як в Openel'ах, гарно ріже.
В ответ на: Ну крім довжини там за сукупністю ще мають бути відповідні показники товщини обуху, твердості клинку та кута загострення ріжучої кромки.
Отримав я той висновок НДЕКЦ МВС . Довжина леза там дійсно 95 мм, але виявилося, що експерт знайшов іншу причину, щоб не відносити до ХЗ, щось пов'язане з п'ятою клинка. Далі розбиратися не став - експерти то експерти, а хто я такий, щоб сумніватися