autoua
Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості

вибір матеріалу для полу (2/2)

Супер писатель! **
Киев
С нами с 26.07.2008

Re: вибір матеріалу для полу [Re: harald67]
      6 ноября 2023 в 17:32 Гілками

Стелил ламинат в квартире -надцать лет назад, но офисной серии. Цвет очень приятный попался, к износотойкости тоже претензий нет при нормальном обращении. Застелил все комнаты с профилем-порогом, кроме прихожей. Рядом кухня, так что все плиткой и проблем с намоканием нет. Проблемы были при укладке, т к часть ламинатин была не сильно ровно порезана и пришлось делать дефектовку и подгонку. И чуть позже, когда локально заливалось, причем если большая площадь то просыхало равномерно и вид был лучше, чем если один шов промокал. Но для таких случаев оставил пару упаковок в резерве, так что относительно несложно перекласть его в проблемных местах.

Змінено SARS (17:32 06/11/2023)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
IesuiT ***
40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

6 ноября 2023 в 17:34 Гілками

ну ось чому ти думаєш, що я "звик", а ти от чуєш? чи ти думаєш, я усе життя прожив на ламінаті?
ну блін серйозно.
Лежить і не совається він нікуди, враховуючи як по ньому скаче дитина, то звуки аби були, то їх би чув увесь будинок.
діло кожного, але ну.... не дихає воно нікуди.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: вибір матеріалу для полу [Re: Sashok_Accent]
      6 ноября 2023 в 17:45 Гілками

Sashok_Accent 06.11.2023 17:34 пишет:

ну ось чому ти думаєш, що я "звик", а ти от чуєш? чи ти думаєш, я усе життя прожив на ламінаті?
ну блін серйозно.
Лежить і не совається він нікуди, враховуючи як по ньому скаче дитина, то звуки аби були, то їх би чув увесь будинок.

Всі ми до чогось звикаємо. Я коли навесні 2022 пару місяців прожив десь у карпатському селі, то по поверненні до Києва жахався від звуку автівок, що летіли вниз по Лесі. Хоча живу не так що поряд із цією вулицею і перед цим 50 років не помічав таких звуків. А щодо відмінності у звуку у кахелі і іниших покриттів. То просто я і сам не мав досвіду проживання у квартирі, де більшість підлоги це кахель - немає у нас такої традиції. А от як пожив, то став чути звуки, що видають усі інші види покриття підлог.

IesuiT ***
С нами с 25.02.2005

6 ноября 2023 в 18:12 Гілками

harald67 06.11.2023 17:45 пишет:

ну блін серйозно.

Всі ми до чогось звикаємо. Я коли навесні 2022 пару місяців прожив десь у карпатському селі, то по поверненні до Києва жахався від звуку автівок, що летіли вниз по Лесі. Хоча живу не так що поряд із цією вулицею і перед цим 50 років не помічав таких звуків. А щодо відмінності у звуку у кахелі і іниших покриттів. То просто я і сам не мав досвіду проживання у квартирі, де більшість підлоги це кахель - немає у нас такої традиції. А от як пожив, то став чути звуки, що видають усі інші види покриття підлог.

Я жив і з кахелем на всю хату і з ковроліном і з дерев'яним паркетом ялинкою
Де і як я тільки не жив

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: вибір матеріалу для полу [Re: Sashok_Accent]
      7 ноября 2023 в 05:31 Гілками

Sashok_Accent 06.11.2023 18:12 пишет:

ну блін серйозно.

Де і як я тільки не жив

І після такого багатого досвіду поклав у себе в квартирі ламінат?

IesuiT ***
С нами с 25.02.2005

7 ноября 2023 в 08:14 Гілками

harald67 07.11.2023 05:31 пишет:

Sashok_Accent 06.11.2023 18:12 пишет:

В ответ на:

...

Де і як я тільки не жив

І після такого багатого досвіду поклав у себе в квартирі ламінат?

Так, це було свідоме рішення. Бо найкомфортніше для мене була квартира в Норвегії вкрита ламінатом, з опаленням теплою водяною підлогою.

важничающий писатель ***
45 лет (17 лет за рулем), Подгород
С нами с 10.10.2005

7 ноября 2023 в 11:33 Гілками

harald67 06.11.2023 16:12 пишет:

То ти просто звик до звуків, які видає ламінат, і не помічаєш їх. У мене квартира десь 100+ метрів. Понад 60 метрів підлоги це кахель (стилізований під довгу дерев'яну дошку). Це я підгледів винаймаючи апартаменти у арабських країнах. У двох спальнях (сумарно десь 40 м) я поклав паркет - це була помилка. Тепер я чую як хтось ходить по паркету, хоча він лежить ідеально. Коли хтось йде по кахелю не чутно (навіть коли кіт стрибає). І ще зробив найбільшу помилку - у мене є невеличкий засклений і утеплений балкон - ну десь метри три. Отам лежить ламінат - хоча я там буваю не часто але після кахелю ходити таким покриттям просто неприємно. Він якось "дихає". Тобто перевага кахелю не тільки у безшумності та практичності (елементарно будь-які плями відтираються парошваброю, а ламінат/паркет таким не можна мити) а й у тому що підлога абсолютно жорстка - йдеш і відчуваєш стабільність.

Лежить ламінат одним шматком на 50 квадратів (ще 6 квадратів плитка в ванній) вже 10 років. Не дихає, не скрипить, не стучить. Останні 4 роки по ньому бігають і стрибають 2 собаки по 30 кг. Все з ним нормально. Може в тебе його криво поклали? Чи стяжка крива? Чи на підложці під нього зекономили?

патриарх ***
56 лет (13 лет за рулем), Бровары
С нами с 01.08.2015

Re: вибір матеріалу для полу [Re: mafik]
      7 ноября 2023 в 12:06 Гілками

Теж перед вибором бюджетного покриття на підлогу...
Ламінат, якщо він водостійкий і має клас 33-34 - це далеко не бюджетний варіант виходить...
Про кварцвініл, пишуть і кажуть різне, але той що на замках - пишуть що крихкий, через пару років замки ломаються і його все одно саджають на клей.
А м'який, який потрібно клеїти, на мій погляд, нічим від лінолеума не відрізняється, окрім розміру :-)
Тому приходжу до того, що може придбати комерційний лінолеум Tarkett, він дешевше виходить ніж ламінат і кварцвініл.

важничающий писатель ***
45 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

Re: вибір матеріалу для полу [Re: FanCase]
      7 ноября 2023 в 12:17 Гілками

FanCase 07.11.2023 12:06 пишет:

А м'який, який потрібно клеїти, на мій погляд, нічим від лінолеума не відрізняється, окрім розміру :-)
Тому приходжу до того, що може придбати комерційний лінолеум Tarkett, він дешевше виходить ніж ламінат і кварцвініл.

Клейовий вініл по-перше можна замінити частково, по-друге візуально він має виразну фаску і через це не виглядає суцільним покриттям. Я мабуть до свого звикла, і він не виглядає лінолеумом. Не знаю, який склад у комерційного лінолеуму, у кварц-вініла є виразний шар кварцового піску на зрізі, і я не думаю, що його можна скатати в щільний рулон, як лінолеум.

Я за досвідом використання зараз буду класти його в другій квартирі. Хоча це дійсно недешево, враховуючи вартість правильної підготовки.

патриарх ***
56 лет (13 лет за рулем), Бровары
С нами с 01.08.2015

Re: вибір матеріалу для полу [Re: zyoma]
      7 ноября 2023 в 14:55 Гілками

zyoma 07.11.2023 12:17 пишет:

Клейовий вініл по-перше можна замінити частково, по-друге візуально він має виразну фаску і через це не виглядає суцільним покриттям. Я мабуть до свого звикла, і він не виглядає лінолеумом. Не знаю, який склад у комерційного лінолеуму, у кварц-вініла є виразний шар кварцового піску на зрізі, і я не думаю, що його можна скатати в щільний рулон, як лінолеум.

Я за досвідом використання зараз буду класти його в другій квартирі. Хоча це дійсно недешево, враховуючи вартість правильної підготовки.

Згоден, в рулон LVT не звернеться але він доволі гнучкий, на відміну від SPС, у якого написано що в складі багато крейди, тому мабуть він крихкий і не гнеться.
Кварцу (піска) в ньому я взагалі не побачив - на той що я дивився він гладенький...
Хотів побачити клейовий кварцвініл виробника LG але окрім інтернет магазинів чомусь зразків ніде немає...

важничающий писатель ***
45 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

7 ноября 2023 в 15:30 Гілками

FanCase 07.11.2023 14:55 пишет:

на відміну від SPС, у якого написано що в складі багато крейди, тому мабуть він крихкий і не гнеться.
Кварцу (піска) в ньому я взагалі не побачив - на той що я дивився він гладенький...
Хотів побачити клейовий кварцвініл виробника LG але окрім інтернет магазинів чомусь зразків ніде немає...

Це LG Decotile зріз. Я не впевнена що це саме кварц в сенсі сілікат. Але точно не лінолеум. SPC це прям жорсткі плашки, а lg гнучкий, але не думаю, що скрутиться аналогічно лінолеуму.

старожил ***
39 лет (19 лет за рулем), Киев
С нами с 04.10.2012

7 ноября 2023 в 15:55 Гілками

FanCase 07.11.2023 14:55 пишет:

zyoma 07.11.2023 12:17 пишет:

Згоден, в рулон LVT не звернеться але він доволі гнучкий, на відміну від SPС, у якого написано що в складі багато крейди, тому мабуть він крихкий і не гнеться.

Абсолютно вірно, LVT в своїй структурі має стабілізуючий склохолст, на відміну від рулонних матеріалів, тому звернути не вийде.
SpC зараз на піку популярності, він краще за LVT якраз за рахунок стабільності розмірів, тому що не боїться перепадів температур.
Зразки LG доречі, в наявності

H2O
Достоевский ***
35 лет за рулем, Запорожье
С нами с 11.05.2010

Re: вибір матеріалу для полу [Re: VISHA]
      17 ноября 2023 в 23:44 Гілками

Я, как живущий под квартирой, в которой уложена плитка и настелен ламинат, желаю гореть в аду тем, кто продает и, особенно, покупает эти материалы.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: вибір матеріалу для полу [Re: H2O]
      18 ноября 2023 в 07:54 Гілками

H2O 17.11.2023 23:44 пишет:

Я, как живущий под квартирой, в которой уложена плитка и настелен ламинат, желаю гореть в аду тем, кто продает и, особенно, покупает эти материалы.

А які претензії до кахелю? У мене більша частина квартири - кахель але у спальні у малого паркет. То сусідка знизу каже що завжди чує як малий гасає паркетом, а коли перебігає у приміщення де кахель на підлозі то вона малого не чує.

H2O
Достоевский ***
С нами с 11.05.2010

18 ноября 2023 в 22:23 Гілками

То, мабуть, вона не чує, як стільці по кахелю перетягують. Звук немов залізякою по склу.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

18 ноября 2023 в 23:14 Гілками

H2O 18.11.2023 22:23 пишет:

То, мабуть, вона не чує, як стільці по кахелю перетягують. Звук немов залізякою по склу.

Це якщо фетрові прокладки не клеіти до ніжок. Та і скільки разів на добу того стільця тягають?

H2O
Достоевский ***
С нами с 11.05.2010

20 ноября 2023 в 23:50 Гілками

Півночі інколи.

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

21 ноября 2023 в 07:20 Гілками

H2O 20.11.2023 23:50 пишет:

Півночі інколи.

Я іноді просто не можу зрозуміти що можна вночі тягати по хаті і коли такі люди сплять. Але таке є
На мою думку може трохи менше чути через стелю ковролін чи щось подібне при звичайних а не звукоізольованих ремонтах, може ще лінолеум-кварцвініл. Раніше отой мотлох під підлогою, що всі викидають, грав роль деякої звукотеплоізоляції. І все одно ми чули близнюків, які гасали по паркету на лагах зі щлаком між ними. На стяжці що не поклади: паркет, кахель, ламінат, якщо вам не чути сусідів згори, то це означає просто що сусіди адекватні.
Який мій висновок? Кладіть що вам до вподоби і по кишені.

Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості
Додаткова інформація
0 користувачів і 7 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 5541

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія