Знаю, що вже запізно. Але так склалося. Буду садити на наступних вихідних. А що робити? чекати поки насіння за зиму згніє? Чи сподіватися, що проросте на вЕсну?
Звісно садить. Теж буду.
я теж сподіваюсь, що проросте на вЕсну. ще не садив. проте я саджаю завжди пізно і нагрібаю дуже багато листя зверху, пригнічую гілляччям, щоб вітер не розносив і тварини не греблися. сходить все, або майже - листя захищає від морозу і підживлює.
Дякую. Надію дали :-) Чи може краще щоб Надія дала... І пішло воно все лісом...:-)
Знаю, що вже запізно. Але так склалося. Буду садити на наступних вихідних. А що робити? чекати поки насіння за зиму згніє? Чи сподіватися, що проросте на вЕсну?
За цибулю не скажу, а от часник закапував і у грудні, перед самими морозами, от тільки не зрозумів що саме ті садитимеш, насіння, чи зубчики? Зараз осені теплі, якщо закопати рано - часник встигає прорости, то треба вкривати чимось, якщо закопати перед саміми морозами - вже не проростає, а от навесні все сходить норм.
Як на мене (з свого досвіду), то ще й зарано...бо з такими температурами цибуля у грудні вже може зійти. Я ще почекаю трохи, в останні роки саджаю десь ближче до кінця листопада/початку грудня. На вихіді, прогнозують до -4...то не факт, що зможеш вколупати землю. В будь-якому разі: -можна через тиждень-два висіяти -насіння до весни не згниє -можна ранньою весною висадити
Як на мене (з свого досвіду), то ще й зарано...бо з такими температурами цибуля у грудні вже може зійти. Я ще почекаю трохи, в останні роки саджаю десь ближче до кінця листопада/початку грудня. На вихіді, прогнозують до -4...то не факт, що зможеш вколупати землю. В будь-якому разі: -можна через тиждень-два висіяти -насіння до весни не згниє -можна ранньою весною висадити
-4 чотири то повітря. Земля до -4 охолоне десь через тиждень. А "вколупувати" треба не на штик лопати :-)
воно то можна, але прикол всіх цих озимих - у них коріння розвиваються восени, зимою та навесні. Це дозволяє краще діставати вологу та давати більший врожай.
Вєсті с палєй: Учора було +0 +1 - скопав, уночі і вранці було -2 -3 - зверху поприхвачувало грудки морозом, але нижче земля пухка. Повтикав і часник і цибулю, закрив шаром прибл.15см листя, накилав гілля. Минулий рік так робив - то на весні з того листя прибл.3см лишалося, під час відлиг перегнивало. Сподіваюсь щось виросте, як доживу
18 листопада посадив. Вночі був мінус, але земля не промерзла. Не вкривав.
26 листопада(-1 опівдні, вночі -3_Київщина) посадив цибулю...попередньо, сокирою прорубав рядочки, бо верхній шар грунту(сатиметри 3-4) був примерзлий, і у ті просіки) напхав цибулини. Здається, в тому/позатому році ще пізніше садив - десь у 10-х числах грудня...виросло(й цибуля й часник), нікуди не ділося
Вчора, 22.12.23, повтикав залишки цибулі, що не вспів минулого разу(26.11.) ...земля, після декількаденної плюсової Т, як у вересні
смотрю тема ожила, думал уже урожай копают))) почки на деревьях не распустились?
смотрю тема ожила, думал уже урожай копают))) почки на деревьях не распустились?
та без сміху, подивися прогноз на найближчі дні, вже через тиждень - бруньки розпустяться, що не є рідкісним явищем, у ближні попередні роки ...а якщо так далі піде, вже у лютому почнуть квітнути...
Люблю таку зиму. Колись, пам'ятаю, в лютому листя салату зривав...