Допоможіть самостійно зібрати групу безпеки. Є бойлер непрямого нагріву. Зверху отвір для аварійного клапана. Я вирішив поставити туди групу безпеки. Тиск, який мені потрібен на клапані - 6 бар. Я вже втомився шукати. Всі групи або 3, або 10. Вирішив зібрати її сам. Колекторів окремо не так щоб і багато в інтернеті. Обрав якийсь там типу Італійський. Тепер треба туди вкрутити клапан на 6 бар, манометр і повітровідвідник. Я в надійних брендах не дуже. Порекомендуйте щось якісне (не за всі гроші світу).
Cirax 28.04.2024 09:46 пишет: Зачем собирать самому, если есть готовые?
Затєм, бо коли мені треба було щоб воно робило, а не виносило мозок (через власну ніжність залізяки), то одне. А коли тобі (чи комусь іншому) продати - то інша історія.
Оті всі красиві штучки на твоїх картинках я особисто вже пройшов, награвся, викинув допоки не зробили "самопал" зі сталі. Зараз надворі тепло, тому теоретизувати можна скільки завгодно. А коли у тебе 28-29 грудня, надворі мінус 15-20 (рідко, але таке трапляється) через "перетоп" чи ще з якоїсь причини лопається ота красива і модна залізяка - то тут треба встигнути все полагодити так, щоб систему не розморозити.
P.S. Про те, що можна залити модний антифриз у систему (об'ємом півтори тони) знаю. Це теж пройдений етап "експериментів". Вода - наше фсьо.
Caonima 19.11.2023 02:13 пишет: . Тиск, який мені потрібен на клапані - 6 бар. Я вже втомився шукати. Всі групи або 3, або 10.
А чому не поставити на 3 Бар (якщо є нормальний розширювальний бак)? Крім того - гугл показує готові комплекти і на 6-7 бар. (я не шарю, просто питаю ).
3bar ставиться на систему опалення 6-8bar - на бойлер(гаряча вода). Холодна вода в системах централізованого і індивідуального водопостачання, зазвичай - 3-4bar
vladd 28.04.2024 05:37 пишет: Надійніше зварити те що тобі потрібно зі сталі. Толковий зварювальник зробить таку роботу. Оте що на твоїй картинці - надто ніжне.
Запевняю, що воно зовсім не ніжне. Вже все встановив ))