Появилась идея разобрать на даче грубу и поставить камино-печь. В плюсах вижу более быстрый нагрев и возможную экономию на дровах. Протапливается только осенью и весной. Зимой дача законсервирована. Ютюба насмотрелся, инета начитался. Сейчас хотелось бы потрогать руками и взглянуть живьем, чтобы понять конструктивные и габаритные отличия. Есть где-то такое? упс. если вопрос для раздела "дача", можно туда перенести
конечно есть. Гуглите. На Осокорках большой салон, есть на окружной. Также есть магазин с каминами на подоле.
При выборе обращайте внимание на мощность. 1 квт - 10 кв метров дома (примерный расчет).
Хотя мелкие камины, каминопечи и проч обычно около 4 кВт.
Если на даче сможете сделать подвод воздуха с улицы (достаточно кинуть канализационную 110 трубу и сделать грибок не улице) - будет огромным плюсом, потому смотрите чтоб была возможность подключения (есть не у всех).
тепер вони камін-мастер камін треба робити з камінною топкою, бажано робити розводку теплого повітря в кожну кімнату (і також важливо із всіх кімнат робити отвори для повернення повітря в кімнату з каміном, наприклад під дверями збільшений отвір). я б рекомендував цільно литі камінні топки, збірні з часом можуть потребувати уваги для переущільнення (а це розібрати портал). і щоб був окремий канал подачі повітря зовні в топку (повітря для камери згорання подається окремо і так само окремо димарем виводиться), тяга не буде залежати чи є відкриті вікна для притоку повітря.
Спасибо у меня дача маленькая, отапливается 2 комнатушки, метров 30. т.ч. разводить ничего не надо 12 лет пользовался грубой. Сосед у себя поставил булерьян (дома практически близнецы). так я офигел от скорости прогрева и потребления булерьяном практически всякого деревянного мусора у меня булерьян физически проблематично втулить, разве что вертикальный подвести воздух снаружи теоретически возможно. но там же надо предусмотреть перекрытие канала, когда печь не топится?
я, коли з подібними ввідними, в тому році, обирав сабж, теж зпочатку думав помацати власноруч в якомусь шоу-румі, але не вдалося...але думаю, зекономив купу часу, бо в інеті(на ютюбі) дуже багато оглядів, що дуже допомогло у мойому виборі. Але, ти ж розумієш, що обрати пічку - то є половина справи...дуже важливо, хто й як якісно/професійно ії встановить у приміщенні з монтажем/кріпленням димаря...
і керування кількістю повітря - шибер не ставиться, димар постійно відкритий. клапан має бути герметичний - щоб повністю перекривав канал (гумове або силіконове ущільнення). є такі з приводом тросом (типа підсоса на карбі) знайшов заслонка
маленька топка , не камін але якщо простір обмежений і булер'ян здається прийнятним
з цією конторою співпрацювали - швидко і чітко, топки тарнава литі. заслонку на повітря у них теж можна спитати
igg 28.11.2023 10:56 пишет: я, коли з подібними ввідними, в тому році, обирав сабж, теж зпочатку думав помацати власноруч в якомусь шоу-румі, але не вдалося...але думаю, зекономив купу часу, бо в інеті(на ютюбі) дуже багато оглядів, що дуже допомогло у мойому виборі. Але, ти ж розумієш, що обрати пічку - то є половина справи...дуже важливо, хто й як якісно/професійно ії встановить у приміщенні з монтажем/кріпленням димаря...
устнавливать буду сам. а вот живьем посмотреть необходимо, чтобы понять, что оптимально вместо грубы втулить. не хочется еще и переделкой стены заниматься за ссылки спасибо