Власне, сабж і є питання. Ніколи не садив, і тут спробував. поради в неті досить контроверсійні - хтось каже що дерево так пристосується, інші категоричні в потребі замотати, принаймні перед морозами - а очікуємо кілька днів(як мінімум) добротних морозів
сорт який? якщо адаптований до нашої зони, типу київський ранній, то він морозостійкий.
сорт який? якщо адаптований до нашої зони, типу київський ранній, то він морозостійкий.
рубі принц. погуглив - пише що висока морозостійкість. Побачимо)
Якраз цього року висадили пальму 2,5м біля хати. Мабудь зкопититься
хорошо, вот прижилась бы она. а через год-два мороз -30. на пару ночей. не замерзла бы? или уже есть морозоустойчивые пальмы?
А куди було її подіти? Жила в кімнаті, і давно виросла до стелі. Мурзилки читав- шанси, що протягнула би пару років за сприятливих зим -не нульові. Обмотали ще в листопаді.
рубі принц. погуглив - пише що висока морозостійкість. Побачимо)
У мене 4 персики,двом з них років по 10. Не замерзли жодного разу.Сорти різні.
а підкажіть чи можна щось зробити ще з тим персиком - бо він то наче живий, кора норм, зелена як підчепити, але...жодної бруньки, квітки чи листочка нема. сидить наче пам'ятник( бачив пораду на просторах інтернету що треба обрізати і лишити 50-60см, типу щоб стимулювати випустити нові пагони. Але неясно що зі старими, лишати чи теж прибрати
а підкажіть чи можна щось зробити ще з тим персиком - бо він то наче живий, кора норм, зелена як підчепити, але...жодної бруньки, квітки чи листочка нема. сидить наче пам'ятник( бачив пораду на просторах інтернету що треба обрізати і лишити 50-60см, типу щоб стимулювати випустити нові пагони. Але неясно що зі старими, лишати чи теж прибрати
в мене зі схожими симптомами, була молода абрикоса...теж, стояла, наче жива, але розвитку бруньок/листків=нуль, почекав дива, 2-3 тижні...не дочекався( як вариант, то може бути робота хрущів(
в мене зі схожими симптомами, була молода абрикоса...теж, стояла, наче жива, але розвитку бруньок/листків=нуль, почекав дива, 2-3 тижні...не дочекався( як вариант, то може бути робота хрущів(
найсумніше те що садив на зиму, тобто 90% успіху вже є, принаймні так здалося...купив в посадив 2 грушки весною, в кінці березня - то тьфу-тьфу, одна цвіте як шалена, інша просто гарно прийнялася. не вгадаєш
А шо хрущі роблять?
Чекати. Чи допоможе обрізка - хз. У персика дуже погано зі сплячими бруньками. Я з персиками давно граюсь . Сплячих бруньок бачив пару раз за років 20 (3-5 дерев). Ще може щось вилізти з землі. Підвой. Це зазвичай алича. Вже на ці пагони щось нащепити. Абрикос, алича або персик. Один пенсик в мене давно крикнув, від підвою пішли паростки. Залишив 3 шт і зараз це дві аличі та один персик. Але алича забила персик і він вже доживає. Зараз є ще пару персиків, де щ землі полізла алича. Намагаюсь нащепити персик. Поки марно.
А шо хрущі роблять?
"роблять" їх личинки, загугли, довго пояснювати)
чекайте, років десять назад ми під осінь посадили персик, а весною він не прокинувся. теж думали різати чи корчувати, але десь аж в середині червня проклюнулися і бруньки і листочки. так що не спішіть
абрикос квітнув дуже рясно, були вже малюсінькі абрикоски і всі померзли І що тут поробиш.
абрикос квітнув дуже рясно, були вже малюсінькі абрикоски і всі померзли І що тут поробиш.
Це називається - зона ризикового землеробства. В мене молодий виноград підмерз. Ще є надія на сплячі бруньки всяки. По абрикосам поки нічого не скажу. Почекаю. А персик чекає на курчавість. Для цього - оптимальні умови. Особливо актуально для тих, хто вирощує за принципом "хай саме росте".
Це називається - зона ризикового землеробства. В мене молодий виноград підмерз. Ще є надія на сплячі бруньки всяки. По абрикосам поки нічого не скажу. Почекаю. А персик чекає на курчавість. Для цього - оптимальні умови. Особливо актуально для тих, хто вирощує за принципом "хай саме росте".
Хай сам росте у нас не виходить, курча курчавиться Допомагає бордоська суміш пізно осінню і ранньою весною. Осінню я зробив, а от з весняною промахав, через оту саму ранню весну. Ну бо коли ми в першій половині квітня ходили в шортах і футболках? Так що тепер тримаю пальці схрещеними, щоб персик витягнув на осінній обробці.